agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Evde Topraksız Tarım Uygulamaları (http://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/)
-   -   Manisa Salihli Hidroponik Domates (http://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/24622.htm)

baransengul 04-06-2011 15:52

Manisa Salihli Hidroponik Domates
 
Arkadaşlar Salihli'de başladık bu işe. İki arkadaş olarak. Bu gelecekte daha büyük adımların denemeleri biraz da bizim için. üç fidanla başladık. bu ilk sefer oldukça amatör bir deneme oldu ve Kudret beyin karışımıyla ulaştık şuan ki noktaya. bunun dışında hiçbir katkı gübre olmadan devam ediyoruz. biraz amatörlük biraz da öğrenciliğin verdiği sorumsuzlukla fazla ilgilenemedik haliyle domateslerle.

22 Nisanda ektik fidelerimizi. angel cinsi fidelerimizin ilk hali şu:

http://img62.imageshack.us/img62/5077/fotoraf0404.jpg

19 Mayıs'taki hali de bu;

http://img12.imageshack.us/img12/8679/fotoraf0503u.jpg

Hakan Öncü 04-06-2011 16:22

Merhaba Baransengul,
Hoş geldiniz umarım çiçeklerini ve meyvelerinide görürsünüz. Tam sistemininizi anlayamadım. Sulamayı nasıl ve nereden yapıyorsunuz. Fidelerinizin gelişimi iyi görünüyor.

İyi çalışmalar.

baransengul 04-06-2011 18:06

ilginiz icin tesekkurler hakan öncü. Sulamadan kastınız nedir tam olarak anlayamadım kusura bakmayın ama bir acıklama yapmak gerekirse soyle ki 5 litrelik bidonların icinde domateslerimiz. Fideyi ve akvaryum motorunu sabitledigimiz strafor tabakayı kaldırıp su degisimini oldukca ilkel yontemlerle yapıyoruz.

Zairsuzrik 05-06-2011 07:08

Kendi denemelerimden ufak bir tavsiye, tanklarınız güneş ışığına çok maruz kalıyorsa siyah renk oldukları için oldukça ısınacaklar ve gelişimi olumsuz yönde etkileyeceklerdir. Belki de bitkiniz gelişemeyecektir bile. O yüzden tankları beyaz bir poşet veya mutfaklarda kullanılan alüminyum folyoyla kaplarsanız, güneş ışığını yansıtarak bu problemin önüne geçebilirsiniz.
Ayrıca, Sn. Hakan Bey'e verdiğiniz cevaptan ve resimlerden anladığım kadarıyla, her tankın içinde bir akvaryum kafa motoru var. Böyle uğraşmaktan ve maliyeti arttırmaktansa (ileride 20 tank yaptığınızı düşünün 20 tane motor mu alacaksınız?) 8-10 TL.'lik hava motorlarından alıp, dışarıda bir yere sabitleyerek, hortumları "T" ile birbirine bağlamak suretiyle hava vermeniz, oldukça lehinize olacaktır diye düşünüyorum.
Ben de bu işte çok yeniyim, yanlış düşünüyorsam veya düşünemediğim birşey varsa ustalarımız bizi yönlendireceklerdir. Saygılar.

baransengul 05-06-2011 10:30

zairsuzriks düsündükleriniz bizim icin cok önemli hepsi icin tesekkurler. Sistemimizin kurulumu sınav stresine denk geldıgı ıcın cok fazla eksıgımız oldu. Bu aralar yenı bır sıstem kurmayı planlıyoruz. Yenı sıstemı kurana kadar bahsettıgınız gıbı teknelerı folyoyla kaplayacagım. Havalandırma ıcın de 3 akvaryum motorumu kullanmaya devam edıcem sımdılık. Ama ılerıde daha buyuk bır sıstem ıcın onerdıgınız tarzda daha ekonomık cozum arayısına gıdılmesı zorunluluk arzedecek halıyle. Tesekkurler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024