akan su kültüründe sanırım en iyisi marullarla başlamakta fayda var bunun için uygun yerinize göre pimaş boruları birbirlerine baglayarak ve "s" çizecek şekilde ayarlayıp bir taraftan besin eriği girişi diğer taraftanda toplama yapabilirsiniz. Sitede bir kaç arkadaş bu şekilde tasarımlar yapmışlar, çok maliyetli olmaz diye düşünüyorum.
|
Marul için sanırım havaların serinlemesini beklemekte fayda var.Yanlış bilmiyorsam marul sıcağı sevmiyor.
|
Evet marul olmaz erkekler göbek yapmaz.Fakat ufak ufak ginede salatama doğrarım diyorsanız deneyin elbette.
|
O ne erkeği dişisi mi var marulun.
|
Erkekledi bir tabir(Erkeklendi, başkalktı, diklendi), Marul şekil bozukluğu olup tohuma kalkar,tadında acılaşma olduğu için yenmesi haz vermez,ticari değeri yoktur.1-3 günde normal bir marul bu hale dönüşebilir.Sebeblerinden biri aşırı sıcaklıktır.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1224765512 |
Peki göbek salata diye adlandırılan anadolu'nun tohumu salinas'da da aynı şey olur mu ? Fidelendiler bakalım ben sistemimde denemek için koyacagım. Delimus göbek salata hakkında bilgin varmı kalkarmı tohuma?
|
Boş göbek sarar, tohumada kalkar salinas fakat sizin yapacağınız yer ve hava şartlarına bağlı, balkonda gölgede, bir yere kadar büyüme şansı var, amatör olarak denemekten birşey çıkmaz, bu yüzden tam gelişmeden veya şekil bozukluğunun başlangıcına rastladığınız an yiyebilirsiniz.Tadında acıma yavaş yavaş artar.Bu yüzden ister göbek ,ister marul ekin bence .
Göbek salatada cihanti (tam yazılışını hatırlamıyorum) yazlık çeşittir fakat ben seram çok sıcak olduğu için şuan ticari amaçla ekemiyorum.Anadolunun bir tek salinas var denemekten birşey çıkmaz :) Cihantiyide nisanda filan mayıs arası ekilirse şans yüksek. |
Çimlenme döneminde güneşli bir yerdeydi, fakat şuanda güneş almayan gölgede yetişmekte.. Bakalım durumu ne olacak. Deneyip göreceğiz :)
Sağol bilgiler için.. |
Bariz ortada ki topraksız tarımda endişeye mahal bırakmayacak şekilde verim misliyle fazla sağlıklı ve lezzet gayet yerinde ticari düşünen imkanı olanların yolu açık olsun tereddüt etmesin bu yola çıksınlar.
|
Domatesler kızarmaya başladı.Biber de tamamdır.
Hatta ilk hasadımızı yaptık.İlk fırsatta fotoğraf paylaşacağım. |
Afiyet olsun , fotoğrafları bekliyoruz.
|
2 Eklenti(ler)
İpe alma işlemi esnasında farkında olmadık bardağın içi kökle dolmuş,işlemde bardak iki cm yükselince bir aydan fazla kökün besinle suyla teması kesilmiş.
Hasar 3 domates kökünden ikisini kaybetmek, kurtardığımız kökte ise bolca çiçek kaybı oldu. Fotoğrafta bardağı çıkardıktan sonra eski kök ve sonradan çıkan kökü görüyoruz |
Çorlu da topraksız tarım serası fotoğrafları
4 Eklenti(ler)
Toplamda 100 dönüm sera .
|
Bu seranın tam yeri neresi acaba?
|
Topraksız Tarım
Gerçekten güzel bir sera.
|
Can tekstil e ait bu sera.
Kendileri ağırlıkla domates yapıyor. Bambus arılarını döllenmede kullanıyorlar. İtalya ya ihraç ediyorlar. Sera Çorlu dan Edirne yönüne 7. km de Ulaş ilçesine gelmeden e-5 üzerinden görünen kısmı ile çektiğim fotoğraflar. Çorlu seracılığın yaygın olduğu bir yer değil ancak firma fabrikanın sıcak su buharı atığını kullanarak serasını ısıtıyor. |
2 Eklenti(ler)
Domates fidemiz tavana vurmak üzere...
|
1 Eklenti(ler)
...
|
Gerçekten çok lezzetli gözüküyolar... Ne diyelim afiyet olsun...:D:D
|
Alıntı:
|
Sezon yaklaşıyor.Akansu ya giriş yapamadıksa da durgunsu yu tekrarlayabiliriz.Geçen sene cherry yaptıktı bu sene de mi aynısını yapsak.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024