agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Evde Topraksız Tarım Uygulamaları (http://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/)
-   -   Mete / durgun su ve akan su tecrübesi (http://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/21129.htm)

chatin 13-07-2010 09:44

akan su kültüründe sanırım en iyisi marullarla başlamakta fayda var bunun için uygun yerinize göre pimaş boruları birbirlerine baglayarak ve "s" çizecek şekilde ayarlayıp bir taraftan besin eriği girişi diğer taraftanda toplama yapabilirsiniz. Sitede bir kaç arkadaş bu şekilde tasarımlar yapmışlar, çok maliyetli olmaz diye düşünüyorum.

Mete 13-07-2010 14:16

Marul için sanırım havaların serinlemesini beklemekte fayda var.Yanlış bilmiyorsam marul sıcağı sevmiyor.

Delimus 13-07-2010 18:23

Evet marul olmaz erkekler göbek yapmaz.Fakat ufak ufak ginede salatama doğrarım diyorsanız deneyin elbette.

Mete 15-07-2010 09:47

O ne erkeği dişisi mi var marulun.

Delimus 15-07-2010 15:19

Erkekledi bir tabir(Erkeklendi, başkalktı, diklendi), Marul şekil bozukluğu olup tohuma kalkar,tadında acılaşma olduğu için yenmesi haz vermez,ticari değeri yoktur.1-3 günde normal bir marul bu hale dönüşebilir.Sebeblerinden biri aşırı sıcaklıktır.


http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1224765512

chatin 15-07-2010 17:50

Peki göbek salata diye adlandırılan anadolu'nun tohumu salinas'da da aynı şey olur mu ? Fidelendiler bakalım ben sistemimde denemek için koyacagım. Delimus göbek salata hakkında bilgin varmı kalkarmı tohuma?

Delimus 16-07-2010 01:03

Boş göbek sarar, tohumada kalkar salinas fakat sizin yapacağınız yer ve hava şartlarına bağlı, balkonda gölgede, bir yere kadar büyüme şansı var, amatör olarak denemekten birşey çıkmaz, bu yüzden tam gelişmeden veya şekil bozukluğunun başlangıcına rastladığınız an yiyebilirsiniz.Tadında acıma yavaş yavaş artar.Bu yüzden ister göbek ,ister marul ekin bence .

Göbek salatada cihanti (tam yazılışını hatırlamıyorum) yazlık çeşittir fakat ben seram çok sıcak olduğu için şuan ticari amaçla ekemiyorum.Anadolunun bir tek salinas var denemekten birşey çıkmaz :) Cihantiyide nisanda filan mayıs arası ekilirse şans yüksek.

chatin 16-07-2010 07:02

Çimlenme döneminde güneşli bir yerdeydi, fakat şuanda güneş almayan gölgede yetişmekte.. Bakalım durumu ne olacak. Deneyip göreceğiz :)

Sağol bilgiler için..

Mete 19-07-2010 15:37

Bariz ortada ki topraksız tarımda endişeye mahal bırakmayacak şekilde verim misliyle fazla sağlıklı ve lezzet gayet yerinde ticari düşünen imkanı olanların yolu açık olsun tereddüt etmesin bu yola çıksınlar.

Mete 22-07-2010 08:50

Domatesler kızarmaya başladı.Biber de tamamdır.
Hatta ilk hasadımızı yaptık.İlk fırsatta fotoğraf paylaşacağım.

Kudret Tezel 22-07-2010 09:53

Afiyet olsun , fotoğrafları bekliyoruz.

Mete 02-08-2010 11:48

2 Eklenti(ler)
İpe alma işlemi esnasında farkında olmadık bardağın içi kökle dolmuş,işlemde bardak iki cm yükselince bir aydan fazla kökün besinle suyla teması kesilmiş.
Hasar 3 domates kökünden ikisini kaybetmek, kurtardığımız kökte ise bolca çiçek kaybı oldu.
Fotoğrafta bardağı çıkardıktan sonra eski kök ve sonradan çıkan kökü görüyoruz

Mete 02-08-2010 12:12

Çorlu da topraksız tarım serası fotoğrafları
 
4 Eklenti(ler)
Toplamda 100 dönüm sera .

Volkan Kesici 04-08-2010 17:33

Bu seranın tam yeri neresi acaba?

Gnc36 06-08-2010 16:21

Topraksız Tarım
 
Gerçekten güzel bir sera.

Mete 15-08-2010 00:04

Can tekstil e ait bu sera.

Kendileri ağırlıkla domates yapıyor.

Bambus arılarını döllenmede kullanıyorlar.

İtalya ya ihraç ediyorlar.

Sera Çorlu dan Edirne yönüne 7. km de Ulaş ilçesine gelmeden e-5 üzerinden görünen

kısmı ile çektiğim fotoğraflar.

Çorlu seracılığın yaygın olduğu bir yer değil

ancak firma fabrikanın sıcak su buharı atığını kullanarak

serasını ısıtıyor.

Mete 17-08-2010 09:48

2 Eklenti(ler)
Domates fidemiz tavana vurmak üzere...

Mete 02-09-2010 10:21

1 Eklenti(ler)
...

senged 05-09-2010 02:09

Gerçekten çok lezzetli gözüküyolar... Ne diyelim afiyet olsun...:D:D

Mete 07-09-2010 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi senged (Mesaj 692014)
Gerçekten çok lezzetli gözüküyolar... Ne diyelim afiyet olsun...:D:D

Teşekkür ederim.Domatesi sistemden çıkardım hasad ertesi biber gölgede kalmıştı.Sistemi biberle devam edip kışı geçirmeyi deneyeceğiz.Hem yerden kazanmış tavana gelince artık sorun yaşayacaktık hem biberin önünü açtık.Sanki domates bibere göre biraz daha nazlı.

Mete 16-01-2011 18:51

Sezon yaklaşıyor.Akansu ya giriş yapamadıksa da durgunsu yu tekrarlayabiliriz.Geçen sene cherry yaptıktı bu sene de mi aynısını yapsak.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024