25-07-2008, 15:55 | #62 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da 11' li sistemdeki tomurcuklar. Küçük kalan iki tanesi dışında, tüm domateslerim tomurcuklandı. Ben de oturup fotoğraflarını çektim. Hani görmemişin domatesleri tomurcuklanmış o da tutmuş fotoğraflarını çekmiş hesabı |
25-07-2008, 22:00 | #65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2008
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 104
|
Sayın Malbman,dileğimiz hepsinin meyveye dönüşmesi.Benimkiler de yavaş yavaş kızarma aşamasına geldi. Benim en çok merak ettiğim bu domateslerin tadı.Bakalım bize de kısmet olacakmı. |
31-07-2008, 16:41 | #67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2008
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 104
|
Geçmiş olsun Sayın malbman, inşallah kurtarırsın pembelerini. |
13-08-2008, 20:30 | #69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
|
Gözünüz aydın sayın malbman, pembenize geçmiş olsun. |
24-08-2008, 11:39 | #73 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2008
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 104
|
Sayın Malbman, Sizin sistemde bitki besini üstten değil alt yanlardan alıyor. Benimkinde ise üstten verdiğimiz besin aşağıya doğru süzülüyor.Acaba sizin sistemde olduğu gibi bitkinin besini alttan alması dahamı doğru. |
24-08-2008, 14:36 | #74 |
Ağaç Dostu
|
Sayın elektronik benim sistemde besin saksıların altında bir havuz oluşturuyor ve bitkinin kökleri 15 dakika boyunca bu havuzun içinde kalıyor. Besini bu şekilde alttan almasının doğru olup olmadığını bilmiyorum ama en azından saksıların içinde su birikmediği için yosunlanma olmuyor. Hiç değilse bu açıdan yararlı olduğunu öğrenmiş oldum. |
25-08-2008, 08:11 | #75 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili envor, 11' linin son fotoları aşağıda. Sanırım oldukça sağlılklılar ama yine de sizin profesyonel gözlemlerinizi ve yorumlarınızı duymak isterim. Sevgiler, selamlar. Düzenleyen malbman : 25-08-2008 saat 08:12 Neden: Fotoğraf ekleme |
27-08-2008, 18:09 | #80 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 361
|
sayın malbman sizin kadar heycanlıyım yeni üyeyim fakat bütün gelişmlerinizi dikkatle inceledim çokda saygı duydum bende sıfır noktasından başlıyorum topraksız tarıma ve artık yanlız değilim bu güzel bence.Yeni resimleri ve gelişmeleri bekliyorum kolay gelsin |
28-08-2008, 15:47 | #81 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jibuti, saygı bizden. Artık pek fazla bir gelişme olamayacak sanırım. Zira bir kaç gün sonra yazlıktan taşınıyorum ve bu sistemi olduğu gibi İzmir' e taşıma imkanım olmayacak. Sizin anlayacağınız sistemi tamamen söküp, domatesleri de yeşil yeşil turşu yapacağım. Turşunun fotolarını eklerim |
28-08-2008, 19:42 | #82 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
28-08-2008, 21:36 | #85 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Malbman, annem köyden olgunlaşmamış ve erginleşmiş domates göndermişti bende onları kapalı balkonda tepsiye yeleştirdim. Üç dört günde kızardılar. Denemenizi tavsiye ederim. Bu uygulamayı köyde bahçe hasatı yapılınca herkes yapar. |
28-08-2008, 21:41 | #86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
|
Yokcanım ,turşununda duygusu vardır, nekadar çok sirke koyarsan okadarçok duygulanır. |
30-08-2008, 14:57 | #87 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili eylems o yöntemi iyi bilirim, hatta domates alırken özellikle çakır adı verilen henüz tam olgunlaşmamış olanları seçerim ki uzun süre dayansın. Ama bu domatesleri bir kaç tanesini sizin yöntemle kızartıp geri kalanını özellikle turşu yapmak istiyorum. Bakalım olgunlaşınca ve turşu halinde lezzetleri nasıl olacak. Sevgili envor ve Kudret Tezel hocam, ben Giritliyim. Bizde turşuya limon ve tuzdan başka bir şey konmaz. Bakalım domatların duyguları limondan nasıl etkilenecek Düzenleyen malbman : 30-08-2008 saat 14:58 Neden: Yazım hatası |
08-09-2008, 14:59 | #88 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, 30 Nisan tarihinde başladığım topraksız tarım ve devamı olan 11' li sistem uygulamasının sonuçları aşağıdaki fotoğraflarda. Geç başladığım için ancak bu kadar oldu ama bir o kadarını da yedim ve inanır mısınız, tatları çocukluğumda yediğim domatesleri andırıyordu. Forumda bir arkadaşın sözünü ettiği plastik şeylerle hiç mi hiç ilgisi yoktu. Bu çalışmayı yapabilmeme imkan sağlayan, başta besin eriyikleri ile ilgili çok şey öğrendiğim ve besin eriyiklerini temin ettiğim sevgili Kudret Tezel' e, bilgi ve tecrübelerini hiç bir kıskançlık göstermeden paylaşan sevgili envor' a ve diğer tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Sayenizde dört ay önce hayal bile edemeyeceğim bir tecrübe yaşadım ve büyük keyif aldım. Veda mesajı gibi oldu ama öyle değil. Bu işi bırakmaya hiç mi hiç niyetim yok. Zaten fotoğraflardan da anlamışsınızdır. Domates tabağının yanındaki beyaz bardakta çimlendirdiğim iki adet kırmızı fesleğeni görüyorsunuz. Sanırım bir kaç güne kadar da Red Robin' lerim elime ulaşır. Onların gelişimini de aşama aşama sizlerle paylaşacağım. Ayrıca apartman yöneticisini kandırabilirsem, yönetim katının balkonuna envor' un (izni olursa tabii) hobi serasındaki NFT sistemini kurup marul deneyeceğim. Kısacası benden kurtuluş yok. Düzenleyen malbman : 08-09-2008 saat 15:00 Neden: Yazım hatası |
08-09-2008, 20:32 | #89 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
|
Sevgili malbman,ellerinize sağlık . 30 nisandan bu yana gösterdiğiniz gayret ve azmin neticesini aldınız umarım. yaptığınız deneyleri ve edindiğiniz bilgileri diğer arkadaşlarla paylaştığınızdan dolayı gerçektem teşekkür ederiz.Bu yola daha kalabalık bir grup olarak çıkmıştık ama nedense birçok arkadaşımız edindiği bilgileri ,yaptıkları deneyleri ,gözlemleri Bizlerle paylaşmaktan vazgeçtiler herhalde,sesleri solukları çıkmıyor.Oysa ta başında (( BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR )) sıloganıyla başlamıştık. Belkide yanılıyorum,arkadaşlar okulun açılıp sınıfın toplanmasınımı bekliyorlar acaba. Tahtada detaylarıyla anlatmak için, ne dersiniz.Eğer öyle ise sınıfı biran önce toplıyalım okullar açıldı. |
08-09-2008, 21:40 | #90 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2008
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 104
|
Sayın Malbman, çalışmalarınızın devamını sabırsızlıkla bekleyeceğim. Samimiyetiniz ve içtenliğinizle foruma neşe kattınız. Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Selamlar. |
|
|