agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni20Beğeniler
  • 3 Gönderen Alan Parsons
  • 3 Gönderen Alan Parsons
  • 1 Gönderen Acarextt03
  • 1 Gönderen Alan Parsons
  • 2 Gönderen Alan Parsons
  • 1 Gönderen k0900
  • 2 Gönderen Alan Parsons
  • 2 Gönderen Alan Parsons
  • 1 Gönderen Alan Parsons
  • 1 Gönderen BalıkcıSerdar
  • 1 Gönderen mrduran
  • 1 Gönderen zetbek
  • 1 Gönderen ekizilaslan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-04-2009, 17:40   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-03-2009
Şehir: İZMİR Göztepe, ANTALYA Kemer
Mesajlar: 117
Ev halkını, topraksız tarıma ikna etmenin püf noktaları

Topraksız tarımda daha yeniyim, ancak topraksız tarımın içinde bam başka bir potansiyel olduğunu görmem için fazla zaman geçmesi gerekmedi.
Topraksız tarım denemeleri evde sorunlara yol açabilecek potansiyele sahiptir.
Hatta çevrenizdeki arkadaşlarınız, ‘’ne diyor bu manyak’’ diyen gözleri ile sizleri dinliyor taklidi de yapabilirler. Hatta oğlunuz veya kızınız, EC hesaplaması yaparken annesine dönerek ‘ Anne, Babam iyi mi? Bir doktora mı gitsek?’’ diyebilir. Kısacası, Benim gibi yeni başayanlara altın değerinde önerilerim olacak.

Topraksız tarım denemelerine ‘pat diye’ başlayamazsınız, eğer bir gece aklınıza gelmiş gibi başlarsanız, ev halkında oluşabilecek direnci hesaba katmamıssınızdır. İlk günler canım cicim aylarıdır, ancak ileride sisteminizi büyütme planlarınız evde duyulur duyulmaz, bunu gerçekleştiremezsiniz. ‘’Hydroponic Code’’ tamamen bu konuda yeniler için hazırlanmıştır, topraksız tarım konusunda deneyimli arkadaşlar, yani ‘Eski Topraklar’ Hydroponic Code’ a katkılarını bekliyorum.

Hydroponic Code

Kural 1: Ev halkına Psikolojik savaş başlatınız.
Topraksız tarım denemelerine başlamadan önce; evde sık tüketmekte olduğunuz ve yetiştirmeyi düşündüğünüz sebze ve/veya meyvalar konusunda enformasyon ve dezenformasyon yapınız. Kanser ve kısırlık en revaçta olan tıbbi tablolar, bu gibi popüler, hatta eşinizin en korktuğu tıbbi tabloları yetiştirmeyi düşündüğünüz bitki ile kombine edin.

Domateste kullanılan hormonların kısırlık yaptığını, küresel ısımaya olan katkılarından bahsedin,
Kanser vakalarının bu kullanılan hormonlar nedeniyle arttığını,
Köy domatesinin cilt güzelliğine bire bir geldiğini, Köy domateslerinden sıkılaştırıcı yüz kremi yapıldığını anlatın,

Yukarıda saydıklarımız, tamamen psikolojik savaş taktiklerinin bir kısmı olup, bir de duygulara seslenmemiz gereklidir. Unutmayın karşımızda ki bir kadın

‘ Ahh ahh..! eski marulların, domateslerin, tadı kalmadı’’ hezeyanlarının, kronik biçimde tekrarlanması; hatta br adım öteye geçip ‘yemek güzel güzel..eline sağlık, ama şu kullandığın domateslerle de bir yere kadar, sen de haklısın, lezzet yok ki.sen elinden geleni yapmışsın’
Hatta ‘’Ne duruyoruz ki buralarda, basıp gidelim buralardan ufak bir bahçemiz olsun, köy hayatı yaşayalım, çocuğun okulu mu? Boşversene ’’ gibi günümüz gerçeklerine pek uymayan, sadece emekli arkadaşlara uyabilen,’’hyroponic sera kurmak için ferrarisini satan adam’’ moduna bürünün, Unutmayın bunların hepsi sadece bir rol, gerçekten denemeyin.

Kısa zaman sonra; eşiniz kendi domatesimizi, ufak tefek birkaç şey yetiştirsek mi?diye soracaktır. Unutmayın doğru yoldasınız. Ama ev halkı başına geleceklerden haberi yoktur.


Düzenleyen malina : 15-04-2009 saat 19:07 Neden: rule değiştirildi
Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2009, 18:26   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-03-2009
Şehir: İZMİR Göztepe, ANTALYA Kemer
Mesajlar: 117
Yakınmalarınızdan sıkılacak olan eşiniz, muhtemelen saksıda domates, biber konusunda en büyük destekçiniz olacaktır. ‘Kendi domatesimizi, ufak tefek birkaç şey yetiştirsek mi? Sorusu geldikten sonra hemen ‘evet’ diyerek atlamayın, ‘Olur mu ki acaba’ gibi muğlak ifadeler kullanın, çünkü ev halkı ‘Topraklı tarım’ dan bahsetmektedir. İkinci kural veya etap ev halkını topraklı tarımdan soğutmaktır.

Kural 2: Ev Halkını Topraklı tarımdan vazgeçirmek.

Topraklı tarımdan soğutmak için bazı altın kelimelere ihtiyacınız olacak, bunların başında ‘toprak solucanları’ gelmekte, nedense diğer zararlılardan daha kötü bir nama sahiptir. Zamanında annenizin saksıda yetiştirdiği domateslerden bahsedin, (tabi ki de böyle bir olay hiç yaşanmadı) saksıdan çıkan büyük solucanlardan, börtü böcekten ballandıra ballandıra bahsedin, mide kalırmaya yönelik manevralar yapın, hatta annenizin sırf bu yüzden saksıda domates yetiştirmekten vazgeçtiğini belirtin, yetişen domatesleri de ‘sevmediği bir komşunuza’ ikram ettiğini anlatın, anneniz, solucanlar ile domatesi bir silaha dönüştürmüştür. Yıkıcı etkisi ev halkı üzerinde ağır olacaktır.

Solucanların gece saksıları terkedip dolaştıklarını, sabah ezanı ile saksıya geri döndüğünü bir yerlerden duyduğunuzu söyleyin. Dini motifler katın ki, tartışılır olmasın. Sümüklü böcek izlerinin aslında solucan izleri olduğunu ileri sürün. İddalarınız üzerinde ev halkı fazla durmayacaktır, irdelemeyecektirler. Çünkü konuyu her ne hikmetse yemek zamanına yakın açmaktasınız.

Altın kelimelerden bir diğeri ‘verim’ olmalıdır, klasik tarım yöntemleri ile bir saksıdan elde edeceğiniz ürünlerin ev halkına yetmeyeceğinin üzerinde durun. ‘En az 10-15 saksı yapmak lazım, yer mi var evde diyerek çıkışın’, Evi hanımı domates yetiştiriciliği konusunda söyledikleri artık pişmandır, ama bir yandan da üzgündür. Üzüntü, duygu sömürüsü burada oluşturmaya çalıştığımız en kuvvetli duygu olacaktır. Üzgündür, Çünkü sizin çiftçi ruhunuz doyuma ulaşamadan, manevi hayata kavuşacaktır, üzgündür çünkü, yukarıda bahsi geçen bahçeli ev veya köy hayatı hayallerdedir. Üzgündür çünkü, köy domatesinden cildin gözeneklerni açan krem yapılmaktadır, ama artık bunun da gerçekleşmesi hayaldir. Ev Halkı üzerinde tamamen bir duygu-durum bozukluğu oluşturmaya başladınız bile, balkona çıkıp uzun uzun uzaklara bakın, bu ağır hava ev halkı üzerinde tarım konusunu bir numaralı gündem haline sokacaktır,

Birkaç gün sonra eve sevinçle gelerek topraksız tarım konusunda, ev halkına brifing vereceksiniz. Brifinge agalar.net ten hazırlanabilirsiniz. Çoktan arabanızın bagajında, günler önce aldığınız ‘topraksız tarım malzemeleri’ bulunmakta. Ayrıca Sn.Envor veya Kudret bey’den solüsyon siparişiniz kargoda, kargo teslim adresini ev adresi olmamasına dikkat edin.

Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 21:17   #3
Ağaç Dostu
 
envor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2008
Şehir: Manisa & Antalya
Mesajlar: 1,906
Galeri: 17
Eve iş götürmediğimden, benim için her hangi bir problem olmuyor.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 11:18   #4
Ağaç Dostu
 
Acarextt03's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: İstanbul & 57
Mesajlar: 502
Galeri: 7
Benim annemle bir türlü aşamadığımız sorunlar...
"oğlum sen muhasebecisin , ne anlarsın bitkide böcükten " diyor.
Hadi ordan hokkabaz çocuk git işne..."
Benim başımı ağrıtma.. Etrafı kim temizleyecek..."

diğer klasik sözleri...

istidlalci beğendi.
Acarextt03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 12:29   #5
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Sn. Alan Parson;

Siz politikacı olmalıymışsınız

Şahsi fikirlerinizi, çevrenizdekilere kendi fikirleri gibi yutturmak başka ne denilebilirki

Ama evin hanımına karşı en vurucu yeri; "Köy domatesinin cilt güzelliğine bire bir geldiği, Köy domateslerinden sıkılaştırıcı yüz kremi yapıldığı" ve "Dini motifler katın ki, tartışılır olmasın"

Durmak yok, yola devam!

Mıydı neydi

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 16:06   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-03-2009
Şehir: İZMİR Göztepe, ANTALYA Kemer
Mesajlar: 117
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster
Sn. Alan Parson;

Şahsi fikirlerinizi, çevrenizdekilere kendi fikirleri gibi yutturmak başka ne denilebilir ki
Hydroponic doktrin

Pusarık beğendi.
Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 18:51   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-03-2009
Şehir: İZMİR Göztepe, ANTALYA Kemer
Mesajlar: 117
Kural 3: Brifing

Agaclar.net’ten derleyip toparladığınız bilgileri, ballandırarak anlatma zamanıdır. İnternetten domates ağaçlarının resimlerini gösterin. Sakın ama sakın akan su sisteminden bahsetmeyin, akan su sistemi görünüş itibariyle ev halkını ürkütebilir. Açıkçası ben ilk gördüğümde, Lübnan veya Gazze’den Hamas’ın İsrail’e atılan el yapımı füze sistemleri sanmıştım, tek bir fark marul veya domates attığını düşünmüştüm. Daha sevgi dolu bir silah. Tabi ki İsraillilerin buna ihtiyacı yok, onlar topraksız tarımda odukça ilerlemişler. Belki bu ilerlemenin altında onlara atılan domtes ve marulların etkisi vardır. Neyse konumuza dönelim.

Akan su sistemleri ile size ‘Zihni Sinir’ yakıştırmaları yapılabilir. Ayrıca evinize gelecek misafir, eş, dosta akan su sistemini açıklamak hiç de kolay olmayacaktır. Özellikle şu aralar hücre evi ve cephnanelik ev, çatı, park vb.bulunduğu düşünülürse, hiç bulaşmayın derim. En azından polisi, savcıyı ikna edebilecek elinizde bir durgun su sisteminiz olsun.
Amacımız durgun su sistemi ile 3-5 domates yetiştirip ‘akan su kültürü veya daha ileri sistemler için alt yapı hazırlamaktır.

Domates ağacı, çilek kulesi gibi bitkilerin, cennette veya Ütopyalarda olmadığını anlatın. Masalımsı diyarlarda yetişen sulu ve kokulu domateslerin, ankara simidi ve tam yağlı beyaz ile dansından bahsedin.

Ev halkını bu hayallere inandırın, ve arkasından ‘’yapsak mi ki? Acaba?’’ sorusunu ekeyin, ev halkı çığlık çığlığa ‘evet’ diyecektir. Hatta evin hanımı durgun su sistemi için gerekli olacak kabı ‘ben alırım züccaciyeciden’ diyecektir, bırakın o alsın, çocukları da akvaryumcuya gönderin, halkın katılımı olmayan hiçbir proje başarıya ulaşamaz.

Arabanın bagajında ki malzemeler mi? Sistemi büyüttüğümüzde kullanacağız, ama la ev halkının haberi yok, bu arada envor beyden solüsyondan 3 takım istedik.

Ayşe-Nur ve istidlalci beğendi.
Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2009, 23:54   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alan Parsons Mesajı Göster
Kural 3: Brifing

Domates ağacı, çilek kulesi gibi bitkilerin, cennette veya Ütopyalarda olmadığını anlatın. Masalımsı diyarlarda yetişen sulu ve kokulu domateslerin, ankara simidi ve tam yağlı beyaz ile dansından bahsedin.

Ev halkını bu hayallere inandırın.......’’ .
Birifing için metaryal

http://www.agaclar.net/forum/showthr...455#post405455

Pusarık beğendi.
k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 22:00   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-03-2009
Şehir: İZMİR Göztepe, ANTALYA Kemer
Mesajlar: 117
Dikkat edilecek hususlara ilave: Ev halkından herhangi birinin; akvaryum ve bonsai merakı var ise, üzgünüm topraksız tarımı ev halkına kabul ettiremezsiniz.120 denek üzerinde yapılan çaışma ve araştırmalar göstermiş ki, yukarıda sayılan hobileri olanlara günde 8 saat topraksız tarım anlatılmış olmasına rağmen başarılı olunamamıştır.


Düzenleyen Alan Parsons : 25-04-2009 saat 10:33 Neden: ..
Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 22:14   #10
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,598
Galeri: 15
Evet bu görüş tecrübeyle sabittir. İkna olmak bir yana, bünyenin demir ihtiyacını karşılamak için paslı çivi bile yemeye razı gelebiliyorlar


Sakın bana saldırmaya kalkmayasın. Sen kendini biliyorsun

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2009, 20:14   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-03-2009
Şehir: İZMİR Göztepe, ANTALYA Kemer
Mesajlar: 117
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster

sakın bana saldırmaya kalkmayasın.
krizlerdeyim


Düzenleyen Alan Parsons : 25-04-2009 saat 20:15 Neden: .
Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2009, 22:19   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-03-2009
Şehir: İZMİR Göztepe, ANTALYA Kemer
Mesajlar: 117
Hydroponic Teyemmüm

Toprakla uğraşmak sıkıntı ve stresi alır derler, hatta zamanında Felkamp Galatasaraylı oyuncuları maçtan sonra yalın ayak çimlerde yürütürdü, sıkıntı ve fazla enerjiyi atma namına.Bende bu görüşlere katılıyorum toprakla uğraşan adam da, ne sıkıntı ne stres ne asabiyet kalır. Ama topraksız tarım öyle değildir, sistemde toprak olmadığından topraksız tarımla uğraşanlar, topraklı tarımla uğraşanlara göre daha sert, rijid ve kısa zamanda parlarlar. Hydroton, perlit gibi malzemelerde toprağın yerini tutmadığından stresi, sıkıntıyı alamazlar.Önerim basit topraksız tarım sistemlerimizin yanına teyemmüm kum havuzları kurarsak, sıkıntı ve stres kalmayacaktır.

Ayşe-Nur ve istidlalci beğendi.
Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2009, 10:30   #13
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alan Parsons Mesajı Göster
basit topraksız tarım sistemlerimizin yanına teyemmüm kum havuzları kurarsak, sıkıntı ve stres kalmayacaktır.
Topraksız tarım uygulaması yaptığınız mekanın zeminini toprak yapmaya ne dersiniz?

Siz beni güldürdünüz, Allah'ta sizi güldürsün

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2009, 10:47   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-03-2009
Şehir: İZMİR Göztepe, ANTALYA Kemer
Mesajlar: 117
Tabi uygundur, önemli olan toprağa negatif elektiriğimizi akıtmak,
ancak ev içerisinde yapanlar için parkenin üzerine toprak atmak, kirada oturanların depozitolarının yanmasına, ev halkı ile problemlerin alevlenmesine neden olacaktır, teyemmüm havuzları ile yukarıda bahsettiğim ''dini temaları kulanmak'' maddesinide gerçekleştiriyoruz, sistemimizi tartışılır olmaktan kurtarmış oluyoruz

Ayşe-Nur beğendi.
Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2009, 10:58   #15
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
O zaman daha basit bir şey önereyim; topraksız tarım uygulaması yaptığınız mekana girerken ayrı bir terlik veya ayakkabı kullanın, birer numara büyük alın ve onların içine birer avuç toprak doldurun

Yok ama dini temaya atıfta bulunmak şart diyorsanız, teyemmüm havuzu kaçınılmaz oluyor

Ayşe-Nur beğendi.
BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 16:29   #16
Ağaç Dostu
 
garlangufa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 128
Galeri: 6
Son zamanlarda bukadar keyifle okuduğum ve güldüğüm bir yazı olmamıştı. Teşekkürler sayın Alan Parsons...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alan Parsons Mesajı Göster
Tabi uygundur, önemli olan toprağa negatif elektiriğimizi akıtmak,
ancak ev içerisinde yapanlar için parkenin üzerine toprak atmak, kirada oturanların depozitolarının yanmasına, ev halkı ile problemlerin alevlenmesine neden olacaktır, teyemmüm havuzları ile yukarıda bahsettiğim ''dini temaları kulanmak'' maddesinide gerçekleştiriyoruz, sistemimizi tartışılır olmaktan kurtarmış oluyoruz

garlangufa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2011, 13:30   #17
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Merhabalar efendim,

Güzel anlatımlarınıza kanarak uygulamaya geçmiş ve aile faciası ile son bulan örnek/denek hiç yok. Acaba diyorum, ailenizi hipnotize edercesine inandırdığınız bu gizli/sinsi/hain planınız içinde, bizleri de katma gayeniz olabilir mi? Yazılarınıza ara vermenizden bunu çıkarabilirmiyim. Sanki sizdeki facia neticesinde, bizleri de piyon olarak kullanıp, ailenizi iknada çerez yapma niyetiniz var efendim)

Çok çok güzel anlatım/kurgu/plan-yedek planlarınız ile, adetâ anadolu insanını tarif eder gibisiniz şahsınızda.

Bu kadar keyif aldığım bir yazı olmuşmudur diye düşünmekteyim. Ailecek sağ olun inşallah.

Yönlendirmesi sonucu sayfayı bulmama katkısı olan ''Sayın Balıkçıserdar'' 'a teşekkürler.

Saygılarımla lütfen.

Uygulamaya geçmek üzere cevap bekleyen, kendini uyanık sanan bir seveniniz.

Pusarık beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2011, 10:33   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-09-2011
Şehir: Batman
Mesajlar: 16
Sn.Alan Parsons,
Doğa şiirleri ve yazıları pek azdır.Sizin yazılarda Bence İlk Topraksız Tarım Yazıları olacaktır biraz daha devam etseniz şöyle 20-30 sayfalık mizahi topraksız tarım kitabı yayınlasanız )

mrduran beğendi.
zetbek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2012, 13:26   #19
Ağaç Dostu
 
ekizilaslan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-08-2012
Şehir: İstanbul Büyükçekmece
Mesajlar: 196
Bir de buraya bak

ben küçük kızlarıma birer tane nohut çimlendirdim. filizlenince çocuklardaki sevinci görmeliydiniz. bu olaylardan sonra hanım da tvde bir haber izlemiş. kadının kızı gdolu besinlere karşı alerjiliymiş. annesi bu işlere merak salmış şimdi şirketi varmış. galiba yırttık abicim

mrduran beğendi.
ekizilaslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2012, 14:35   #20
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Her ailenin ayrı bir dengesi vardır. Aile bireyleri arasında kurulmuş bir denge vardır. Aile içi dengeler birbirine benzemez. Yani her yiğidin bir yoğurt yiyiş tarzı vardır.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 11:15   #21
Ağaç Dostu
 
ekizilaslan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-08-2012
Şehir: İstanbul Büyükçekmece
Mesajlar: 196
tabi ismail kardeş. bizimki böyle.

ekizilaslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024