agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-02-2011, 18:01   #91
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-02-2011
Şehir: eindhoven
Mesajlar: 10
1 Liradan kac Liralik ozon gazi cikar ? :-)

Soyledigim gibi tasarruflu ampullerin icindeki devre ile kucucuk bir kivilcimm cikaracak kadar bir ark olusuyor ozon uretmek icin cok yetersiz kaliyor.



Bunuda TL494 ve mosfetle surdugum tv trafosu ile yaptim.Kisa zamanda rahatsiz edici gaz kokusu cikiyor. 1 Lira deliksiz devre doseme plaketinin ustunde duruyor.Devre doseme plaketinin alttaki bakir kismina yuksek gerilimin bir ucu,1 Lirayada diger ucu bagli.

Birde ozonun hangi metallerle reaksiyona girmedigi konusunda bir bilginiz varmi ?

remz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 03:26   #92
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2011
Şehir: ege
Mesajlar: 282
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akinselcuk Mesajı Göster
Çok heyecanlı bir yer burası. Bir hobi serası yapmaya kalkıyorsun demirin et kalılığına takılıp kalıyorlar. Depreme dayanıklı mı diye sormadıkları kalıyor. Uyduruk ozon üretecleri yapmaya kalkıyorsun zehirlenme fobisi başgösteriyor. Uranyum etkisi yapar mı diye sorulmadığı kalıyor. Sakin ve sukunetli şekilde bir hobisel aktivite göstermek için ciddi bir iletişim uzmanlığına ihtiyaç var burada.
bir filmde Türkiye de hiçbir başarı cezasız kalmaz diyordu biz yaptık olmamış mantığı yapılanı hep en uç noktadaki ile en iyi ile karşılaştırmakatan vazgeçmek gerek

sn. akinselcuk
bu video yu izlermisiniz şu çubukta olusan ark iş görürmi
http://www.youtube.com/watch?v=1JOlA...embedded#at=56

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi remz Mesajı Göster
Su buyu gosterisi filan yapiyorlar kureler varya bilirsiniz,cocuklar oynasin diye yapmislar.Kurenin icinden kurenin camina elektrik akiyor.Bence bu is icin cok daha uygun bir sey.Zannedersem ucuzda olmasi lazim.

http://www.youtube.com/watch?v=jcI8i...eature=related

bu mazeme yazın kuşadasında futbol topu kadar bişey 40tlye satılıyordu pilli deyil kablosu vardı prize takılıyor


Düzenleyen maybach : 27-02-2011 saat 03:31 Neden: imla
maybach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 10:18   #93
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. remz,

Yaptığınız devre işe yaramış. Devrenin tam olarak resmini veya çizimini koyarsanız faydalı olur. Ürettiği ozon miktarını teorik olarak hesaplamaktan çok ozon miktarını ölçen cihazlarla ölçmek lazım. Başarılar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 10:25   #94
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. maybach,

Kimse Sn. akınselcuk' u cezalandırmadı. Sayfadaki tartışma düşük yoğunluklu ozonun sağlığa zararlı olmadığı yönünde idi. Sevgili akınselcuk' un topraksıztarım konusunda yaptığı pratik çalışmalar bir çok arkadaşımız gibi bana da yön göstermiştir.

Radyo lambası ve bobini ile çalışan devre çok güzel. Evde rahatlıkla yapılabilir. Diğer küre içinde oluşan gerilimin dışarı akıtılması ve arkın dışarda oluşmasını sağlamak için sonra ki tutulan lamba gibi devreyi tamamlayacak bir elektrot lazım. Buzdolabı veya gardrop için kullanılan düzeneklere benziyor.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 11:18   #95
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Yalnız bir problem var. Bu kürelerin kıvılcımı çok fazla ama aslında çok cılız bir devreleri var. amperi çok düşük olduğu halde bu kıvılcımı çıkarabiliyor. Bu durumun bize anlatması gereken kürenin içi hava dolu değil ya havasız boşluk olmalı ya da farklı yarı iletken bir gaz olmalı. Ucuz bir mamül için hava boşluğu oluşturmak ta bir mastaftır. hava geçirmez bağlantılar imal etmek masrafklı olur. Oysa bu bol kıvılcımlı küreler çok ucuz. Bu kürelerin içi çok az iletken bir çeşit gaz dolu ve zamanla bu kıvılxım oluşşamaz hale gelecek çünkü bu gaz zamanla dışarı kaçacak.

Bolca ozon gazı üretmenin yolu amperi yeterli seviyede yüksek voltaj kaynaklarına sahip olmak. Başka bir yolu yok. Mesela yukarıdaki videoda bir kaç bin voltta 1 amper gibi güçlere ihtiyaç var yoksa o kadar kıvılcım hava ortamında oluşamaz. Tabi o kadar çok ve sürekli kıvılcım için bir de kıvılcıma dayanıklı yüzeye ihtiyaç var. Ben bu konuya heveslanmiş durumdayım. Malzeme toplayıp denemeler yapmayı sürdüreceğim. Yazarımda büyük ihtimalle buraya. benim burada yazmama sebebimin önceliği zaman bulamamam arasıra yazmanın tadı kaçsada bu çok umurumda değil.

Burada ki sorun şu. Bir takım insanlar aslında yazmak başlık açmak istiyorlar. Ama bir sebepten bu cesareti kendilerinde bulamıyorlar. Ancak ilgili oldukları bir konuda açılmış bir başlığı yakalayınca cesaretleri geliyor. Ve döktürmeye başlıyorlar. Başlığın bazen kıvamı bozuluyor. İnsanlar buna tepki vermeye başlayınca kavgalar sürtüşmler çıkıyor. Yapacak bir şey yok. Bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 12:01   #96
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. akınselcuk,

Kürenin içinde Argon+Nitrojen+Kripton olduğunu videonun başlangıcında yazıyor. Bunlar küreye elle dokunularak insan vücudunu devre elemanı olarak kullanabildiğine göre çok düşük olmalı. Tamamen görsel şölen için yapılmış herhalde. Ama buzdolabı için yapılmış modellerde pille çalışıyor. Belki onlarında kapasitesi bu kadardır. Zaten bu küreden ozon alabilmek için dış ortamda bir ark sağlayacak elektrot koymak lazım. Eğer sürekli parmağımızı kullanmayacaksak.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 14:52   #97
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Bu lambalardan artık piyasa da kalmamıştır. Bizim eve alınan ilk televizyon lambalı bir telefunklendi... Çok küçüktüm bana sihir gibi gelmişti ekranda görüntü evde ilk yalnız kaldığımda arka kapağını açıp 2 saat seyretmiş ve kafa karışıklığım on katı artmıştı o dikey duran bir sürü lambayı görünce !!

Babam eve gelince haliyle evin en kıymetli ve yeni eşyası için sinir krizi geçirmişti. Şimdi bu günleri hatırladıkca evdeki çocuğa hiç kızamıyorum. : )

Lambaya da ihtiyaç yok zaten uygun bir bobin sarılırsa aynı kıvılcım çıkar fakat yüksek voltaj için trafo sarmak normal trafo sarmaktan çok zordur. Tel çok kaliteli olmalı çünkü kıvılcımlar tel yalıtkanının zayıf yerlerinden atlar. Zaten trafo sarma işinin çoğu hassas işçilikten geçer. Elde yapılması pek mümkün değil ama Karaköy' de Aksu pasajı ve Selanik pasajı içinde sipariş üzerine toridoal trafo saran dükkanlar vardı. Tek trafo ucuza çıkmaz ama bir tane sardırılabilir. Sanki troid bir trafo ile bu iş güzel olurdu gibime geliyor benim Konya da buna imkanım yok ama İstanbul da olsaydım mutlaka gider bir araştırırdım. Bu trafo sarımı konusunda (yani olur bir yanı varmı konusunda) Kudret bey fikir verebilir di. Benim yazdıklarım sonuçta tahminden ibaret....

Basit küçük devrelerle pek kayda değer sonuç çıkmıyor. Sadece görsel bir kıvılcım alınıyor. Fırın çakmağı ile de belki 70 lik bir akvaryuma yetecek kadar bir sonuç çıkıyor.

Bu işi bir de endüksiyon bobini ile bir denemekte yarar var. Mesela bir kaç bobinle epey bir kıvılcım olacaktır. Zaten bu araba bobini de sonuçta güzel sarılmış bir trafodur.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 15:57   #98
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-02-2011
Şehir: eindhoven
Mesajlar: 10
Elektrik 1000 voltu gectikten sonra havadanin drenciki asip atlamaya baslar.Bu ark icin bir arti bide eksi kutuba vede bu kutuplarin birbirine yakin olmasi lazim ki havada ark olusabilsin.

Ama havada soft yumsak bir ark olusturulmasi icin havain drencini kirdiktan sonra havayi iyonize edecek kadar yuksek bir seviyede olmasi lazim.

Yani bu seviye bildigim kadari ile 20.000-50.000 volt duzeyindedir.

Maksat havada tek ark olusturmak degil yuksek gerilim cikisinin iki ucunuda birbirinden yalitip direk havayi iyoize ettirmek.Bu sekilde metal yuzeyin her yerinde kivilcimlar olusacak ve cok yuksek cikisli bir iyonizatorumuz olacak.

Tesla bobinini denemek isteyen arkadaslara cok dikkatli olmalarini tavsiye ediyorum.Tesla bobini hem cok fazla elektrik ceker hemde o yuksek gerilimin 50 miliamperden yuksek olmasi olum tehlikesi dogurabilir.

Tv trafosunun cikislari en fazla 30-50 miliamper arasindadir.Bu yuzden tv trafosu oldurmez diyorum.

Kureyi kendim denemedim,kolay vede ucuz bir alternatif olur diye dusundum.

Kullanmis oldugum devre bu



Mosfet olarak irf540 kullanmadim 700 volta kadar dayanan bir mosfet kullandim.
300k lik pot frekansi 20k lik pot da pulse darbelerinin genisligini ayarlar.Benim yaptigim devre 30volt 1 amper cekiyor yani 30 watt tuketiyor.

Metal olarakta paslanmaz celigin uygun olacagini ogrendim.Yani oksitlenmeyecek bir metal,aleminyumda olabilir.

En pratik ve kolay olani bir cam uzerine makarna suzgecinin suzen kismi modifiye edilebilir hem ucuz hemde kolay olmasi acisindan.

remz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 17:20   #99
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Sayın Remz,

Devre güzel ama mosfet bir sorun genellikle İstanbul dışındaki illerde kolayca bulunmazlar. Üstelik mosfetli devre döşemekte iyi kötü elektronikten anlayanların işi. Bizi bobin derdinden de kurtarmıyor gene bir bobin lazım.

Ben eğer elektronik devre döşenecekse şu diyot ve kondansatörlerden oluşan voltaj yükselteclerini denesek olmaz mı diye düşünmekteyim. 220 yi doğrultup yükseltsek, plakete genişce döşeyip palket üzeri arklardan kurtulsak ve işi bobinsiz halletsek . . .

Düşünüyorum ama tam bir fikrim yok siz ne dersiniz ?

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 20:17   #100
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-02-2011
Şehir: eindhoven
Mesajlar: 10
Sayin Akinselcuk,

Sizin soylediginiz devre voltage multipler,**** marks generator olarak geciyor.Bu devre negatif iyon jeneratoru icin guzel bir devre olabilir ama ozon uretmek icin firin cakmagindan farki pek yok.



Sekildeki gibi tek bir role ilede osilator yapabilirsiniz oto induksiyon bobindede tv trafondada deneyebilirsiniz.Calismaya calisacaktir ama verim nasil olur bilemiyorum.

remz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 22:27   #101
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Sayın Remz'in devresini görünce kapı zilleri geldi aklıma. Onlarda aynı mantıkla hareket ederek çana vurur. Bu sırada kıvılcım üretirler.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 22:59   #102
Ağaçsever
 
mumunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 70
Sayın remz, yanlış anlamadıysam bu devrede tv trafosu kullandınız değil mi? Ayrıca kullandığınız bu devrenin baskı devre çizimi mevcutsa eklemeniz mümkün mü acaba?

mumunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2011, 00:04   #103
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-02-2011
Şehir: eindhoven
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mumunal Mesajı Göster
Sayın remz, yanlış anlamadıysam bu devrede tv trafosu kullandınız değil mi? Ayrıca kullandığınız bu devrenin baskı devre çizimi mevcutsa eklemeniz mümkün mü acaba?
Sayin Mumunal,

Monitor trafosu kullandim sanirim tv lere gore biraz daha kucuk.

Devre cok basit oldugu icin baski devreyle ugrasmaya degmez diyerek delikli devre doseme plaketine dizdim.Bu devreyi daha onceden yapmistim zaten,kucuk foksiyon jeneratoru seklinde kullaniyordum.

TL494 bilgisayar beslemelerinde kullaniliyor,bulmasi kolay.Hatta bilgisayar beslemesindeki yuksek voltaj bolumundeki transistorleride kullanabilirsiniz tv trafosunu surmek icin.

remz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2011, 09:44   #104
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Tohumlarımızı saklarken kilitli poşete ozon gazı basmamız tohumumuzu korunmasında yardımcı etmen olur mu ? Organik ilaçsız tohum saklama taraftarları için yardımcı olur mu ?

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 22:55   #105
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Bugün bir şey keşfettim. Bu fırın çakmagından yaptığımız düzenek, eğer yüksek voltaj devresini tamamlayamaz boşta çalışırsa odadaki dijital duvar saatinin bütün segmanlarını uzakta olmasına rağmen çalıştırıyor, saat resetleniyor !

Bugün soketleri yerinden çıkarıp fişe taktım hava motoru odacıktan hava kaçırıyor mu diye bakmak için saat resetlendi.

Ayrıca bir keşif daha yaptım bu aletin hortumunu gaz kokusu geliyor mu diye ne zaman burnuma tutsam başım döndü. Gaz üretiyor demek ki az da olsa.

Sayın Delimus bence faydası olur. Varsa eğer dış yüzeydeki bakteriler ölür, tohumlar dezenfekte olmuş olur. Yani temas yüzeylerindeki bakterileri imha etmenin en iyi yolu.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 02:03   #106
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 97
Değerli arkadaşlar ozon konusunu büyük bir dikkatle okudum zararlı olabileceği konusuna aynen katılıyorum bizim amacımız sağlıklı su içmek veya vucudumuza daha fazla oksijenin girmesi

Bu işi böyle yapmaktansa hem zararsız hemde mantıklı bir çözüm yolu buldum. Akvaryum hava pompasına küçük hava taşını takarak yaklaşık içeceğim damacanaya ,suya 10-15 dakika hava veriyorum ve bunu yaklaşık 1 haftadır içiyorum size samimiyetimle söyliyeyim ayaklarımda karıncalaşma oluyordu eser kalmadı biraz daha vucudumun dengeki olduğunu gördüm

yani yapılan sistem sudaki oksijeni zenginleştiriyor hem basit hemde kolay

duvartarimi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2012, 16:38   #107
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Suyu ozonla dezenfekte etmek sonra da bu suyu içmek ozon yüzünden zararlı olamaz.

Nedeni basit ozon suda gaz olarak uzun süre barınamaz. Verildikten en fazla bir kaç saniye içinde ayrışacaktır. O2 ve O halinde. O2 zaten soluyup durduğumuz havadır. Suyun dışına kabarcık olarak çıkar. Diğer tek O atomu da bolduğu bir partiküle yapışır bir molekülün parçası olur. Su filtre edilir. Hacmi yeni gelen O atomu ile büyümüş artmış olan partiküller daha kolay süzülür. Geriye partiküllerinden arınmış içinde de O ; O2 veya O3 bulunması imkansızdır.

Şu anda bazı ülkeler şebeke sularını bu şekilde dezenfekte ediyor. Bütün halk içiyor. İçtiğimiz bazı damacana suları kaynak suyu değildir. Herhangi bir suyu kalından inceye filtre ederler. iyice süzülmüş ama hala içinde partikül bulunan bu suyu ozonla dezenfekte ederler. Tekrar ince filtre edip içine sertlik ve tat verecek anyon ve katyonlar ilave ederler. Olur size suni kaynak suyu. Damacana üzerine bilmemnerenin doğal kaynak suyu diye yazmıyorsa ozonlu sudur. Daha doğrusu ozonla muamele edilmiş suni kaynak suyudur. İçinde ozon olduğundan değil. ozon suda eriyik halde kalamıyor. Oksijenin yani O2 nin aksine.

Suya hava taşı ile oksijen veya doğal havayı verdiğinizde suyu erimiş oksijence zenginleştirmiş oluyorsunuz. Bu elbette sağlıklı bir iş. Ancak oksiyen suyu ozon gibi hızlıca dezenfekte edemez. oksijen verilen su zaten temiz ise sorun yok. Ama eğer çok temiz olmayan bir su oksijenle temizlenir diye umarsanız hızlıca olmaz.

YeniBON beğendi.
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 01:14   #108
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-11-2012
Şehir: Tekirdağ-MUĞLA
Mesajlar: 91
Yapmak isteyen arkadaşlara trafo ile ilgili tavsiyem olabilir...Muğla da iken ufak bir protatip için birşey yapmıştık çalıştığım şirkette...

Kullanılan bobin teknelerin ateşleme bobini...Uzun süreli çalışmalarda sıkıntı yaratmıyor...ısınma vs. şeylere daha dayanıklı..izalasyonu çok iyi...


Altın kaya dan ıp65 contalı gri kutulardan alıp içine gerekli düzeneği kurduğunuzda akvaryum hava motorları ile kutunun hava girişine bağlantı yapıp çıkıştan gayet tesirli bir ozon çıkış alıyorduk..

Bir ara bende kendime yapacağım...ozaman fotografları ile yapımını anlatacağım..

YeniBON beğendi.
Mustafa_cmbz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 19:37   #109
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Sevinçle bekliyoruz.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2013, 09:52   #110
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-02-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
Merhaba arkadaşlar,

Ağabeyim halı yıkama işi yapan bir işletmede çalışıyor ve orada temizlik ve koku giderme amacıyla ozon kullanılıyormuş. Farklı şehirlerde yaşadığımızdan bizzat görme şansım olmadı, fakat temizlik konusunda çok etkiliymiş. Çıkmayan inatçı lekeleri ozonla temizleyebiliyorlarmış ve yıkama sonrası halılarda en ufak bir koku olmuyormuş.

İnsan sağlığına yönelik ürünler ve tedavilerde de yoğun bir şekilde kullanıldığını internette gezindikçe öğrenmeye başladım. Gerçi, sonradan aklıma geldi, bundan 20 yıl kadar önçe Şaşal suyu tesislerine gittiğimizde, suyun çıkış yerinde ozon odası vardı ve bize gezdirmişlerdi.

Saf zeytinyağına uygulanmasından sonra cilt rahatsızlıklarında çok etkili olduğuna dair yazılar özellikle dikkatimi çekti. Zira, arkadaşımın babasında egzama var ve acaba iyi gelir mi dedim. Ağabeyimin çalıştığı işletme
kendi kullanımları için zeytinyağı ile deneme yapmayı düşünüyormuş, bana da gönderecek çıkan üründen.

"Medikal Ozon Jeneratörleri zeytin yağı ozonlanmasında ASLA kullanılmamalı çünkü yağ buharının cihazın içindeki yüksek voltaj tüplerine diffüzyonu neticesi ÇOK TOKSİK MADDELER oluşmaktadır" konuda geçen bu açıklama dikkatimi çekti, gerçi söz konusu işletmedeki medikal değil, ama bu buhar o kadar yoğun mu oluyor ki, cihazda olumsuz etkilere sebep oluyor?

Yurtdışı sitelerde çok çeşitli cihazlar var;


Ozone-Generator 5g/h Wall-mount 440$



300mg/h OZONE Generator EO3G 71$




High Output Ozonator - 600mg/h 200$

Mehmet B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2013, 22:32   #111
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-12-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 73
Merhaba, tüm postları okumaya çalıştım fakat eğer kaçırmadıysam Ozon'un topraksız tarım'da kullanımı biraz geri planda kalmış. Öncelikle içme suyu olarak kullanımı tartışılmış

Cihazı kendisi yapacak kadar yetenekli olmayan kişiler için, hangi kriterlerde ozon üretici tavsiye edersiniz? Daha doğrusu; hobi sistemlerinde ya da daha büyük seralarda hangi tip cihazlar kullanılmalı. Handikapları varsa nelerdir?

Malum çin sitelerinde bir çok hazır sistem mevcut. Açıklayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

beingobserver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2013, 02:00   #112
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-10-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 56
sudan ozon üreten bir ozon cihazım var. bunu evde deneme yaptığım topraksız uygulamasında nasıl ve nerede kullanabilirim.

ZUĞA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2014, 14:06   #113
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Bu sistemi evde içme suyu dezenfeksiyonunda kullanmak güvenlimidir deneyen oldumu ?

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 13:45   #114
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-02-2011
Şehir: eindhoven
Mesajlar: 10
Herkese merhaba

Uzun zaman sonra ozon hakkinda edindigim onemli bilgileri sizlerlede paylasmak istedim.Asagida hangi maddelerin ozonla etkilesime gitdigini gosteren liste var internette bunu ozone resistant material diye daha deteyli arastirabilirsiniz

Material

ABS plastic B - Good
Acetal (Delrin®) C - Fair
Aluminum B - Good
Brass B - Good
Bronze B - Good
Buna-N (Nitrile) D - Severe Effect
Butyl A - Excellent
Cast iron C - Fair
Chemraz A - Excellent
Copper B - Good
CPVC A - Excellent
Durachlor-51 A - Excellent
Durlon 9000 A - Excellent
EPDM A - Excellent up to 100-deg F
EPR A - Excellent
Epoxy N/A
Ethylene-Propylene A - Excellent
Flexelene A-Excellent
Fluorosilicone A - Excellent
Galvanized Steel In Water (C - Fair), In Air (A - Excellent)
Glass A - Excellent
Hastelloy-C® A - Excellent
HDPE A- Excellent
Hypalon® C - Fair
Hytrel® C - Fair
Inconel A - Excellent
Kalrez A - Excellent up to 100-deg F
Kel-F® (PCTFE) A - Excellent
LDPE B - Good
Magnesium D - Poor
Monel C - Fair
Natural rubber D - Severe Effect
Neoprene C - Fair
NORYL® N/A
Nylon D - Severe Effect
PEEK A - Excellent
Polyacrylate B - Good
Polyamide (PA) C-D (Not recommended)
Polycarbonate A - Excellent
Polyethylene In Water (B-Good), In Air (C-Fair)
Polypropylene C - Fair
Polysulfide B - Good
Polyurethane, Millable A - Excellent
PPS (Ryton®) N/A
PTFE (Teflon®) A - Excellent
PVC B - Good
PVDF (Kynar®) A - Excellent
Santoprene A - Excellent
Silicone A - Excellent
Stainless steel - 304 B - Good/Excellent
Stainless steel - 316 A - Excellent
Steel (Mild, HSLA) D - Poor
Teflon A - Excellent
Titanium A - Excellent
Tygon® B - Good
Vamac A - Excellent
Viton® A - Excellent
Zinc D - Poor

Excellent olarak nitelendirilen maddeler ozondan nerdeyse hic etkilenmeyen bozulmayan maddeler.Ozon jeneratoru yapiminda kullanilmaya uygun maddelerdir.Medikal sistemlerde bu maddeler dikkat alinarak yapilmistir.

Digerleri ise ozon cihazinda **** elde yapmaya calistigimiz ozon cihazlarinda son derece zararli olabilirler.

Nedeni ise ozonla etkilesime giren maddeler ozon uretimi sirasinda yan urun olarak,ozonlamak istedigimiz suyun,yagin .... icine karismakta ve temiz su yerine plastik karisimi su icmis oluyoruz !!!!!

Cin mali olarak satilan cihazlar genelde ozona dayanikli madde kullanilarak yapiliyor.Fakat medikal duzeyde ozon uretebilmek icin oksijen tupune **** havadan oksijen ureten oksijenconcantratorlere ihtiyac var.Bu cihaz %95 oraninda saf oksijen uretip hadavadki nemi minimum duzeye indiriyor.Nem ozon uretimi sirasinda astit olusumuna neden oluyor.Bu yuzden saf oksijen yerine hava kullanilacaksa nem oraninin %0-10 arasinin kabul edilir oldugu soyleniyor.

Saf oksijen yan urun uretme riskini minimuma indiriyor.
Oksijen concentratoru ile medikal duzeyde ozon ureten cihacla gude 8 defa ozonlu su icerek kanseri yendigini anlatanlar var.

Nette ozon hakkinda deteyli Bilgi bulmak zor.Ozellikle elde yapim bir ozon cihazi icin.

Dogru malzemeler kullanilarak yapilmis bir ozon jeneratoru,dogu bir sekilde kullanildiktan sonra hic bir sorun olmayacaktir!!!

remz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2016, 17:23   #115
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-02-2016
Şehir: Izmir
Mesajlar: 2
Sayın Kudret Tezel bey yazınızı okudum ve sizden yardım alabilirim düşüncesiyle yazmaya karar verdim benimde 20 gr ozon ürten bir jeneratör e ihtiyacım var mantar üretiminde kullanılan pamuk kompostunun dezenfeksiyonu için yıkama suyunun ozonlu olması gerekiyor bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz. Tel.532 2121703 ibrahim

Smyrna mantar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2016, 00:34   #116
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Yurtdışı cihaz

Büyüklerime küçüklerime herkese selamlar saygılar

aracımdaki kötü kokuları gidermek için bir ozon jenaratörü almak için araştırma yaparken kendimi burada buldum , bu konuda bilgili ağabeylerim kardeşlerim yardımlarınızı esirgemez iseniz sevinirim

https://tr.aliexpress.com/item/Air-P...999.261.oxW5wR

linkini verdiğim ozon jenaratörünü aracımdaki kötü kokuları gidermek amaçlı almayı düşünüyorum

bu konudaki aciz basit bilgilerimle ozon çıkışı 10 gram yazan bu ürünün kendimce iyi birşey olduğuna kaaat getirdim

yalnız bu ürün benim kullanım amacıma göre yeterlimidir yoksa eksikmidir bilemedim , iyi birşey alayım derken sağlığımıda tehlikeye atmak istemiyorum

ürünü geceden arabama bırakıp sabaha kadar çalıştıktan sonra sabah kapatıp arabayıda 1 kaç saat havalandırarak kullanmayı düşünüyorum

sizce bu ürün benim ihtiyaçlarımı karşılama anlamında yeterlimidir , kullanım amacıma göre uygun bir ürün tercih etmişmiyim , yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürlerimi sunuyorum

tyfn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2017, 18:01   #117
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-04-2012
Şehir: Bilecik
Mesajlar: 4
Konuyu hortlatmak istiyorum. ;)

Bu dıy ürün sizce fiyatı ile akvaryumda suyu dezenfekte etmem için faydalı olur mu?

Yeni Varış AC 220 V 500 mg Ozon Jeneratörü Ozon Su Hava Temiz Sterilizatör Ozonizer Arıtma
New Arrival AC 220V 500mg Ozone Generator Ozone Water Air Clean Sterilizer Ozonizer Purifier-in Air Purifiers from Home Improvement on Aliexpress.com | Alibaba Group
(from AliExpress Android)

FearOfTheDark Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2017, 14:33   #118
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FearOfTheDark Mesajı Göster
Bu dıy ürün sizce fiyatı ile akvaryumda suyu dezenfekte etmem için faydalı olur mu?

Yeni Varış AC 220 V 500 mg Ozon Jeneratörü Ozon Su Hava Temiz Sterilizatör Ozonizer Arıtma
New Arrival AC 220V 500mg Ozone Generator Ozone Water Air Clean Sterilizer Ozonizer Purifier-in Air Purifiers from Home Improvement on Aliexpress.com | Alibaba Group
(from AliExpress Android)
Ozon, bütün canlılar için zararlıdır. Akvaryum içerisindeki tüm canlıları çıkartıp uygulamanız iyi olur. Bitkilere ciddi zarar verir. Balıkların solungaçlarını yakar.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2017, 14:19   #119
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-04-2012
Şehir: Bilecik
Mesajlar: 4
Sürekli çalışmayacak günlük veya ihtiyaç doğrultusunda 20 dk çalışacak sadece


Düzenleyen FearOfTheDark : 25-04-2017 saat 21:18
FearOfTheDark Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2017, 11:42   #120
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FearOfTheDark Mesajı Göster
Sürekli çalışmayacak günlük veya ihtiyaç doğrultusunda 20 dk çalışacak sadece
Ozon jeneratöründe hava kullanıldığında, ozon yanında azot dioksit(NO2)'de üretir. Azot dioksit suyla tepkimeye girer ve nitrik asit oluşturur. Hem ozon hem de azot dioksit canlılar için zararlıdır.

okursan beğendi.
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
jeneratör yapmak, ozon, sterilizatör


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024