agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-07-2010, 13:05   #1
Yeni Üye
 
Temir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 17
Wink Besin Eriyiği ile İlgili

Forumda Kudret Tezel ile envor beylerin verdiği besin eriyiği hazırlama kılavuzlarını okudum ancak hangi bitkiye hangi oranlarda eriyik hazırlanması gerektiği konusunda biraz aklım karıştı.

Uygulama yapan arkadaşlar genelde envor beyin hazırladığı eriyikleri kullanıyor. O yüzden şunu diyebilir miyiz:

"Topraksız tarım için besin eriyiği (EC) hazırlamak
Bu başlıktaki eriyik BÜTÜN sebze-meyveler için uygundur?"




Ayrıca ürünlerini başarıyla yetiştirip toplayan arkadaşlardan, topraksız tarıma yeni başlayanlar ile başlayacaklar adına, bir isteğim var.

Kullandığınız besin eriyiklerinin formüllerini bu başlık altında paylaşırsanız çok seviniriz. Hangi tür sebze-meyve için hangi oranlarda, ne kadar su için eriyik hazırladınız?

 
Temir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 13:06   #2
Yeni Üye
 
Temir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 17
Bu arada yeni başlık açmamın nedeni, forumda karışık durumda bulunan eriyik reçetelerinin tek bir başlıkta toplanmasını sağlamak.

Umarım forum düzeni açısından yanlış yapmamışımdır.

Temir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 09:50   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-05-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 16
Bu konuda Sayın Kudret Tezel bey ile irtibata geçebilirsiniz. Kendisinin hazırlamış olduğu genel kullanım amaçlı 3'lü besin kiti mevcut. Bu 3'lü besin kitini 3 farklı 2.5 litrelik şişelerde belirli oranlarda hazırlıyorsunuz tarifi yine Kudret Bey'den aldığınız besin kitinin içinde mevcut. Bu hazırladığınız 2.5 litrelik 3 farklı besin eriğiniz için yetiştireceğiniz sebzelerin istediği oranlarda tarife göre karıştırıyor ve uyguluyorsunuz. Kudret Bey'in yolladığı tarifte domatesten bibere patlicana kadar hangi besin eriğinden ne kadar miktarda ne kadar suya karıştırmanız gerektiğiyle ilgili bilgiler mevcut.

Burada forum içersinde de arkadaşların çalışmaları ve formülleri mevcut.

Bu arada aramıza hoşgeldiniz.

chatin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 10:31   #4
Yeni Üye
 
Temir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 17
Sağolun. Siz de hoşgeldiniz

Temir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 16:50   #5
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,749
Galeri: 90
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Temir Mesajı Göster
Bu arada yeni başlık açmamın nedeni, forumda karışık durumda bulunan eriyik reçetelerinin tek bir başlıkta toplanmasını sağlamak.

Umarım forum düzeni açısından yanlış yapmamışımdır.
O reçeteleri, belli bir mantığa göre bir araya getirip, karışık sayfaların arasından çıkarırsanız ayrı başlık açmanız işe yarar. Yoksa yazanların tekrar yazmalarını istemek sonuçsuz bir istek olarak kalacak...

Bu toparlama işlemini Kişiye Özel İletişim Alanı bölümünde yaparsanız, siz arayıp yazarken, araya başka yazışmalar girmemiş olur. Bitince, haber verirsiniz, herkesin göreceği alana taşırım...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019