agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-2008, 20:52   #31
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Sayın ustalarımız, size bir soru? bardaklarda çimlendirip fide haline gelen bitkilerimizi hazır vaziyetini bozmadan ( bunuduğu toprak **** torf durumunu koruyarak) bardağıyla birlikte durgun su sisteminde ki yerlerine koysak mahsuru var mı? Diğer bir konu da şaşırtma için fideler asgari kaç cm boyunda olmalıdır?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 09:24   #32
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Arkadaşlar, PH testini yenilemek için bu defa pet şişede 'hayat' suyu aldım.
Ölçüm sonucu:
ph : 6.8
KH :3 derece d.
GH :>7 derece d.
NO3 mgl :0
NO2 mgl :0
Çıktı sayın Kimyacılarımız ve Kutret Bey değerlendirirmisiniz.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 14:58   #33
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Sayın Nariçi;
Şişe suyunuzun değerleri gayet iyi çıkmış. Genel sertlik biraz fazla olmakla beraber. Normalde içme sularında 5-6 sertlikten fazlası pek istenmez, suyun tadında acılık yaratmıyorsa fazla önemli değil. Nitrit ve nitrat olmaması çok iyi. Çünkü bu maddelerin kanserojen olduğu söylenir. Benim yazabileceklerim bu kadar. Son olarak şişe suyunuzu afiyetle için derim.

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 15:38   #34
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Sayın ustalarımız, size bir soru? bardaklarda çimlendirip fide haline gelen bitkilerimizi hazır vaziyetini bozmadan ( bunuduğu toprak **** torf durumunu koruyarak) bardağıyla birlikte durgun su sisteminde ki yerlerine koysak mahsuru var mı? Diğer bir konu da şaşırtma için fideler asgari kaç cm boyunda olmalıdır?
Her ne kadar kendimi usta olarak görmesem de, sorularınıza bildiğim kadarıyla cevap vereyim.

Öncelikle; bardakta yetiştirdiğiniz fideleri bardaklarıyla beraber sistemdeki yerlerine koyabilirsiniz. Tabii şunları sağlıyorsa: 1- Bardakların boyutları sistemde tutunmalarına uygunsa. 2- Bardaklara (besin sıvısının yetiştirme ortamına geçebilmesi için) delikler açarken bitki köklerine zarar vermiyorsanız. Zira kökler kısa bir sürede bulundukları ortamı tamamen kaplayabiliyor. 3- Bardakları deldiğiniz zaman içlerindeki yetiştirme ortamı (toprak ya da torf ya da diğerleri) sisteme dökülmüyor ve sistemi tıkamıyorsa.

Şaşırtma için ise fidelerin boyutundan çok, Selahattin hocanın dediği gibi, gövdeleri kurşun kalem kalınlığına geldiğinde şaşırtmak en iyisidir.
Sevgi ve saygılarımla

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 15:48   #35
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Kahyanur o zaman tehlike sinyali şehir içme suyunda var demektir. O daha önemli, bizde hiçbir tat taşımayan berrak ve buz gibi su diyerek içiyoruz.

Malbman bizim şaşertma işleri bahara kalır o zaman, bunlar cherry kalem gibi zor kalınlaşır herhalde.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 15:54   #36
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Cherry olması çok fazla bir şey değiştirmez sayın nariçi. Onun yalnızca meyvesi daha küçük. Yoksa gövdelerinde çok büyük farklar yok.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 16:08   #37
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Kahyanur o zaman tehlike sinyali şehir içme suyunda var demektir. O daha önemli, bizde hiçbir tat taşımayan berrak ve buz gibi su diyerek içiyoruz.

Malbman bizim şaşertma işleri bahara kalır o zaman, bunlar cherry kalem gibi zor kalınlaşır herhalde.
Ankara ve İzmir sularındaki arsenik miktarının fazlalığı gündemde epey kalmıştı. Arsenik daha vahim olduğundan nitrit ve nitrata sıra gelmemişti sanırım. Arsenik öldürücü, nitrit kanser yapıp daha sonra öldürücü olabiliyor maalesef. İyon değiştirme prensibiyle çalışan su temizleme cihazları var. Belki çözüm olabilir.

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 16:16   #38
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Kulanmadığımız damacana dört ay sonra yine devreye girecek demektir. Teşekkür ederim sevgili kahyanur.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 17:08   #39
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Benim çherry fidanların saksı bardaklarında ki torfların yüzeyi pamukçuklanarak küf-yosun türü görünümler oluşmakta, Bilen arkadaşlar, bunun nedeni ve sakıncası var mı?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2008, 17:46   #40
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Yeni marka damaca su için analiz sonuçları: (Besin eriyikleri için hangisi uygunsa o suyu kullanacağız.)
Ph: 6.8
KH:15 d.
GH:>4 d.
NO3: 25 mg/l
NO2:0 mg/l

sayın kahyanur ve sayın Kutret bey, bu durum nasıl?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2008, 20:08   #41
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Yeni marka damaca su için analiz sonuçları: (Besin eriyikleri için hangisi uygunsa o suyu kullanacağız.)
Ph: 6.8
KH:15 d.
GH:>4 d.
NO3: 25 mg/l
NO2:0 mg/l

sayın kahyanur ve sayın Kutret bey, bu durum nasıl?
Sayın Nariçi;
PH: 6.8 çok iyi. neredeyse nötr bir su
KH:15 d orta sınırında bir karbonat sertliği. Daha yüksek olsa yüksek sertlik seviyesine gelecek. Ama genel sertlik düşük olduğu için bu sudaki karbonat sertliği suya sertlik vermeyen iyonlardan kaynaklanıyor. Yani sodyum ve potasyum karbonat ve bikarbonatlarından kaynaklanıyor olabilir. Sağlığa zararlı değil.
GH: 4'den büyük, 5'den küçük. Çok iyi bir değer içme suyu için. Yani düşük bir su sertliği.
NO3: 25 mg/lt işte bu fazla. Ama bitki besin çözeltisinde rahatlıkla kullanılır. Zaten besin çözeltisine NO3 ilave ediliyor.

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2008, 20:12   #42
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Teşekkür ederim. NO3 değeri içmesuyu açısından sakınca yaratır mı, içebilirmiyiz ?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2008, 20:23   #43
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Teşekkür ederim. NO3 değeri içmesuyu açısından sakınca yaratır mı, içebilirmiyiz ?
Şimdi tam ben de bu konuda bilgi verecektim. Bazı kaynaklar 100mg/lt ve daha fazla nitrat içeren suların bebek ölümlerine yol açtığını yazılmış. Ama bazı kaynaklar da da 20 mg/lt ve daha azı nitrat içeren suların sağlıklı olduğunu yazmış. Aşağıdaki linkte nitratın insan sağlığındaki etkileri ile ilgili çok güzel bir araştırma var. Bu araştırma da da 44mg/lt nitratlı içme suyunun insan sağlığına zarar vermediği yazılmış.
Sonuç olarak 25 mg/lt iyi bir değer sanırım.

http://www.ekolojidergisi.com.tr/resimler/14-5.pdf

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2008, 20:48   #44
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254

BİTKİ ve SULARDA NİTRAT BİRİKİMİ
3. İNSANDA NİTRAT
METABOLİZMASI ve ETKİ ŞEKLİ
Çeşitli vücuda alman nitrat, eğer ağız
ve midede herhangi bir parçalanmaya uğratılmazsa,
ince barsağa kadar gelir ve burada hangi besin mad-
deleriyle alındığına bağlı olarak değişik oranlarda
emilir. Katı gıdalardaki nitrat barsaklardan
oranında emilirken sıvı içiceklerde bu oran
100 mg/lt düzeyine kadar çıkmaktadır. Nitratın or-
ganizmadan atılımı nispetinde böbrekler üze-
rinden, tükrükle ve dışkıyla atıl-
maktadır. bulunan nitratın yaklaşık
ağız boşluğundan bakterilerce nitrit'e in-
dirgenmektedir. İçme sularında 50 mg/lt nitrat bu-
lunması durumunda nitrit miktarı 5.5 mg/lt
olarak saptanmıştır. Ortalama 250 g marul tüketimi
durumunda ise (300 mg Nitrat) tükrükte 400 mg'a
varan nitrit konsantrasyonları ölçülmüştür.
Normal olarak nitrat çok yüksek dozlarda tok-
sik bir etki meydana getirirken (LD50= 8-15 g), nit-
rit çok düşük dozlarda toksik olabilmektedir. WHO
ve verilerine göre günlük 219 mg Nitrat
60 kg ağırlığındaki bir insan için tolere edilebilir
olarak görülmektedir. Ancak bu değer yetişkin in-
sanlara göre daha hassas olan süt çocukları için ge-
çerli değildir. Yüksek dozda nitrat tüketiminin tiroid
bezini olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir. Esas
itibariyle nitrattan oluşan nitrit çok daha toksik olup
insan organizmasında mikrobiyal olaylar esnasında
meydana gelmektedir. Nitritin kana geçmesi du-
rumunda hemoglobin ile reaksiyona girerek
hemoglobin oluşmakta bu da oksijenin taşınmasını
engellemektedir. Özellikle süt çocuklarında he-
moglobinin methemoglobine dönüştüğünde
hayati tehlike meydana gelmektedir. Bu nedenle süt
çocuklarının hastalıklarında 10 mg dan
az nitrat içeren suların kullanılması önerilmektedir.


Yukarıdaki linkteki yazıdan alıntı. Önemli olduğunu düşündüm.


Düzenleyen kahyanur : 27-12-2008 saat 22:29 Neden: düzenleme
kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2008, 20:57   #45
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Teşekürler ben de üst iki sayfayı okudum şemaya baktım. Sitedeki bu açıklamalara göre durgun ortamdaki su kültürlerinde nitrat birikimi daha fazla oluyor gibi, öyle anladım.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2008, 23:02   #46
Ağaç Dostu
 
derin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 298
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Teşekürler ben de üst iki sayfayı okudum şemaya baktım. Sitedeki bu açıklamalara göre durgun ortamdaki su kültürlerinde nitrat birikimi daha fazla oluyor gibi, öyle anladım.
Sn Nariçi ben de aynı fikre kapıldım ,biz şimdi durgun su kültüründe sağlıklı ürün elde edelim derken sağlıksız ürünler de elde edebiliriz ,bunun bir ölçsü veya açıklaması varmı,bitkide nitrat birikimini anlamanın bir yolu varmıdır renk,koku,tat vs. gibi teşekkürler.

derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2008, 00:00   #47
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi derin Mesajı Göster
Sn Nariçi ben de aynı fikre kapıldım ,biz şimdi durgun su kültüründe sağlıklı ürün elde edelim derken sağlıksız ürünler de elde edebiliriz ,bunun bir ölçsü veya açıklaması varmı,bitkide nitrat birikimini anlamanın bir yolu varmıdır renk,koku,tat vs. gibi teşekkürler.
Yapılan araştırmalarda doğal gübre ile yetiştirilen sebzelerde ki nitrat oranı serada yetiştirilenlerden daha az olduğu tespit edilmiş. Ama bu sağlığa zararlı olma ölçüsünde demek değil. Sonuçta insan vücudu nitratı sebze, meyva, et vs gıda maddelerinden ve içme suyundan alıyor. Günlük olarak alınan toplam miktar önemli. Günlük 219 mg nitratın 60 kg ağırlığındaki bir insan tarafından tolere edilebildiği varsayılıyor.
Bu noktada içme suyu büyük önem kazanıyor. İçtiğimiz sudaki nitrat oranının düşük olmasına dikkat etmeliyiz önlem olarak. Çünkü aldığımız besinlerdeki nitratı ölçebilme şansımız yok. Ölçsek bile kendi tarımımızı yapamadığımıza göre nitratsız besin bulma imkanımız yok.
Durgun su kültüründe özellikle nitrat birikmesi olurmu bitkide bu konuda bir şey söyleyemem. Ölçüm yapmak lazım. Ama basitçe şöyle ölçüm yapabiliriz.
Durgun su kültüründe yetişmiş bir sebzeyi önce tartıp, blendırdan geçirerek suyunu çıkarıp, bu suyu belirli bir hacme saf su ile tamamlayıp sayın Nariçi'nin kullandığı kit ile nitrat miktarını ölçebiliriz. Belirli hacme tamamlama sebebimiz eğer kitin ölçebileceğinden fazla nitrat var ise , bu hacimden 1 **** 10 cc alıp tekrar belirli hacme saf su ile seyreltmemiz gerekir.
Hesaplama:
Varsayımlar: Domateste nitrita baktık.
Bir adet domatesi tarttık 100 gr dı. bu domatesi blendırdan geçirdik. Çıkan suyu ve posasını ziyan etmeden bir şişeye aktardık ve hacmi 1 lt ye saf su ile tamamladık. Ve iyice şişeyi çalkaladık.
İlk ölçümde nitrat miktarı kitin ölçebileceği seviyeyi geçti. Ölçüm yapamadık. Şişeden 10 cc alıp başka bir şişe içinde saf su ile 1lt ye tamamladık. ve bu suda nitratı kit ile ölçebildik. Diyelimki 2,5 mg/lt çıktı.
Domatesteki nitrat= 2,5x100x1000/100=2500mg/kg domates olur.
Ve eğer böyle olursa bu domatesleri yemememiz gerekir

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2008, 13:25   #48
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Sayın üstatlar, şöyle bir düşüncem var; şu an cherry fideleri çimlendi büyüyorlar. Ben ilk düşüncemde bunları durgun su kültürü olarak deneyeyim dedim ama bildiğim kadar ile bunlar fazla büyümüyor. Bunun yerine pembe domates çimlendirip otürü denesem daha iyi olacak gibi, cherryleri katı toprak ortamında veya katı torf ile sunni beslenme yapsam iyi olur mu? Öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2008, 14:09   #49
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Sayın üstatlar, şöyle bir düşüncem var; şu an cherry fideleri çimlendi büyüyorlar. Ben ilk düşüncemde bunları durgun su kültürü olarak deneyeyim dedim ama bildiğim kadar ile bunlar fazla büyümüyor. Bunun yerine pembe domates çimlendirip otürü denesem daha iyi olacak gibi, cherryleri katı toprak ortamında veya katı torf ile sunni beslenme yapsam iyi olur mu? Öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.
Sayın Nariçi;
Üstat vasfını üstlendiğimden değil ama benim fideciklerimin vahim durumundan dolayı yazmak istedim. 30 ekimde ilk domates tohumumu ekmiştim. İki ay oldu. Fideciklerim domates fidesi değil "maki" oldu. Pimapenli balkonda duruyorlar. Salon ve mutfak kapısını gece gündüz açık tutuyorum balkona ısı gitsin diye. Buna rağmen güneş ve ısı yeterli gelmediğinden gelişemiyorlar. Üstelik oğlum ve ben kalorüferleri çok iyi yanan bir evde dahi ısınamaz olduk Isıyı durmadan bitkiciklerimize, arada da onları havalandırmak için atmosfere transfer ediyoruz. Sonuç olarak mevsimsiz bitki ekilmemesi gerektiğini öğrenmiş oldum. Yeni sebze tohumlarımı mart ayı başında ekeceğim. Yeni tohum ekme yerine elinizdeki fideciklerinizi değerlendirin derim.

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2008, 12:37   #50
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Kahyanur teşekkür ederim.

Arkadaşlar ve tabi sayın Kutret Bey besin suyunu hazırladım, EC metre kullanarak ölçüm yaptım. EC değeri : 0,9 çıktı bu sonuç nasıl değerlendirilmeli?

Besin hazırlığında ki kulanılan araçlardan-huniden az da olsa besin bulaşıkları diğer besin şişelerindeki besinlere zarar verir mi?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2008, 12:43   #51
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Red face

Tüpteki besin eriyiğini besin bidonuna boşaltıyorum. !

Besin hazırladığım suyun PH değeri 6,8


Düzenleyen nariçi : 31-12-2008 saat 13:07 Neden: ekleme
nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2008, 14:09   #52
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sayın nariçi EC 0,9 PH 6,8 değerleri bana eriyiğin konsantrasyonunun biraz düşük olduğunu düşündürdü .Sizden rica etsem eriyiği nasıl hazırladığınızı açıkça bir anlatırmısınız .

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2008, 14:59   #53
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
A poşetini önce 1,5 litre suda erittim, sonra iz element sıvısını ilave ettim, karıştırıp 2,5 litrelik pet (kola) şişeye koydum. B poşetini de 1,5 litrelik suda eritip onuda 2,5 lirelik pet şişede 2,5 litreye tamamladım. sonra bundan aldığım birer ölçek koydum. (Şimdi hatırladım ikişer ölçek koymak gerekiyordu) afedersiniz.

Onu tamamlarım anlaşıldı

Zaman saatı ayarlanmıyor düz çalışıyor ! Nasıl ayarlıyacağız.? Göbek sayaç larının veya dişlerin dönmesi lazım değil mi?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2008, 15:22   #54
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Sayın nariçi, göbek sayacı dediğiniz kısmın etrafında tırnaklar olması lazım. Bunların her biri belli bir süreyi temsil eder. Atıyorum 3 dk, 5 dk, 15 dk. gibi. Öncelikle bunu bilmeniz lazım. Daha sonra ise kaç saatte, ne kadar süreyle çalışmasını istiyorsanız ona göre bu dişleri ayarlayacaksınız. Tırnaklar kaç dakikalık?

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2008, 15:36   #55
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Yukarıda ki formlarda ec metrenin yanında resmi var. Tırnaklar var o tamam, beyaz orta rakam skalasını nereye ayarlayacağız? Altta bir tırnak gözüküyor ona göre mi çevirmeliyiz.?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2008, 15:39   #56
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Besin eriyiğine bir er ölçek daha kitlerden koydum. EC ölçümü yaptım. 1,2 çıktı. Sayın Kuret hocam, bu nasıl?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2008, 15:53   #57
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Orta skalayı bir yere ayarlamanıza gerek yok. Tırnakların kaç dakikalık olduğunu biliyorsanız kafi. Şöyle anlatayım: farz edelim ki her tırnak on beş dakikalık olsun. Yine, sizin iki saatte bir on beş dakika sulama yapacağınızı varsayalım.

Bu durumda sekiz tane tırnağı aşağıya indirip bir tanesini yukarıda bırakacaksınız. Böylece iki saat sonra cihazın sağ tarafında bulunan (siyah olmalı) bir tırnak aşağıya indirmediğiniz bölümün üzerine gelince, motorunuz on beş dakika boyunca su basacak. On beş dakikanın sonunda siyah tırnak boşluğa düşünce devreyi kesip sulamayı bitirecek.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2008, 16:20   #58
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Bu defa sekiz tırnağı aşağıya indirip, üst taraftan birini yarım olarak yukarıya kaldırdım, Bakalım ne zaman duracak.
Bunun saatı çalışmıyor herhalde?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2008, 16:36   #59
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Sekiz tırnağı indirdiyseniz dokuzuncuya geldiğinde (on beş dakikalık ise iki saatin sonunda) duracaktır. Yalnız sağ taraftaki stoper tırnağın devrede olduğundan emin olun. Eğer boşta duruyorsa hiç durmadan çalışır.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2008, 16:43   #60
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Boşta duruyor ve orta sayaç dönmüyor!

Şimdi çevirip tırnak inmiş olan dişlerin önünde sondaki aekizinci diş yarı olarak yukar da çalışıyor bakalım ne olacak

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024