agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Evcil Hayvanlar / Genel
(https)




Beğeni Düzeni24Beğeniler
  • 3 Gönderen ayazkentli
  • 4 Gönderen ayazkentli
  • 5 Gönderen ayazkentli
  • 3 Gönderen Tika
  • 1 Gönderen iris41
  • 1 Gönderen otugay
  • 2 Gönderen pria
  • 1 Gönderen ayazkentli
  • 1 Gönderen Tika
  • 3 Gönderen Luminary

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-09-2007, 15:16   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 95
Hayvan hakları yasa tasarısı

alıntı www.petarkadaş.com
"SİTE
www.yasamhakkinasaygi.com

SESSİZ KALMAK SUÇA ORTAK OLMAKTIR
HEDEF 5.199.000 İMZA
T.C.5199 SAYILI YASANIN TCK KAPSAMINA GİRMESİ İÇİN LÜTFEN BİR İMZA VERİN

online imza atmak için lütfen aşagıdaki linke girin:

http://www.yasamhakkinasaygi.com/5199.htm

ARKADAŞLAR BU MSJI DAĞITABİLDİĞİNİZ YERE DAĞITIN HAYVANLARIMIZI KORUMAK İÇİN... "

deniz boro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2008, 11:15   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Ülkemizde hayvana verilen değer dışarıdan fark edilince, ebelendiğimize sinirleniyoruz. Oysa trustik yörelerde para kazanmanın en kolay yollarından birisi, yabancı turistlerin çok olduğu bir yere gidip az önce yakaladığınız sokak köpeğini dövmek. Duruma üzülerek müdahele eden turisti " Sana ne, benim köpeğim, ister döverim, ister öldürürüm" diyerek terslemek planımızın bir sonraki aşaması. Eğer trusit yeterince vicdan ve para sahibiyse köpeği sizden satın almak isteyecek, sizde pazarlığı 1000€'dan açacaksınız. Hey gidi uyanık insanoğlu.
Alıntı:
İNGİLİZLERDEN TÜRKİYE'YEKATLİAM BOYKOTU HABERİ İÇİN TIKLAYIN
SİTEDEKİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL - Bir grup İngilizin Türkiye'de hayvan katliamı yapıldığını ileri sürerek 'Bu durduruluncaya kadar Türkiye'ye gitmeyin' diye internette kampanya başlatması, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı kızdırdı. www. turkeymasscare.wordpress.comadlı internet sitesinde 'Hayvanlar için dünyada cehennem olan Türkiye'yi keşfedin' ifadelerine yer verildi.
Ereğli Belediye Meclisi Üyesi AKP'li İbrahim Söker'in bir yılanı başını yere vurup öldürmesine ilişkin fotoğrafla, kuyruğuna taş bağlanıp öldürülen yunus ile katledilmiş köpek yavrularına da yer verilen sitede "Sloganımız 'Hayvan katliamı sona erenceye kadar Türkiye'ye tatile gitmiyorum'" yazıldı.
Kampanyaya tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Günay, söz konusu sitenin yayınının durdurulacağını söyledi. Hayvan katliamı iddialarını yalanlayan Günay, kendisinin de evinde köpek beslediğini söyledi. Günay Mayıs ayında için gittiği Gaziantep'te, bir köpek yavrusunu severken çekilen fotoğrafı da gazetecilere dağıttı. Kaynak :Radikal

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2008, 06:40   #3
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Galeri: 19
GAZİANTEPte köpeğini otomobilin dışında tasmasından tutarak gezdiren sürücünün yanında oturan kişi tepki topladı..

İnönü Caddesi?nde sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 27 FF 817 plakalı otomobilin ön koltuğunda oturan bir kişi, tasmasından tuttuğu köpeği içeri almak yerine aracın yanında gezdirmeyi tercih etti. Otomobil sürücüsü gaza basıp hızlandıkça, yetişmek için koşup soluk soluğa kalan köpeğin halini görenler, Hayvanı gezdiriyor mu, yoksa eziyet mi ediyor? Bunun adı gezdirmek değil, bu sıcak havada hayvana eziyet çektirmektir diye tepki gösterdi.

Eklenen Resimler
 
Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2008, 20:58   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Köpeği dövüştürüyordur ve koşu bandı alacak parası yoktur. Bu şekilde köpeğe kondisyon kazandırmaya çalışıyordur. Köpeği gezdirmekle alakası olduğunu sanmıyorum.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2008, 23:45   #5
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Hay allahım içim sızladı vallahi,ne diyecegimi bilemiyorum artık.Bu hayvana eziyet niye?Neden insan gibi bakmazlar ki?İnsan olsalar bakarlar tabii,benimki de soru mu.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2008, 03:56   #6
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Galeri: 19
Cemo dogru demissin .Ben haberi yukledigimde yorum yapmaktan kaçindim çunki zehir zikkim seyler yazacaktim.Antepte bir laf var "adam essegi bunlar" diye! Todor'un gorusu mantikli geliyor .Ne demeli yurdum insanindan zeka fiskiriyor ! belkide arabada rocky nin muzigi çaliyordu!
Bu resim Amerikada çekilmis olsaydi bu adamlarin basi simdi belada olurdu en azindan yuzlerce dolar ceza odemek durumda kalirlardi. En basta trafik suçu islemis oluyorlar. Bizim trafik polisi neden engel olmamis acaba ?
Burada hayvan polisi diye bir polis birimi var bu birim hem hayvanlarin yol actigi sorunlara mudahale ediyor hemde hayvanlara yapilan eziyete karsi harakete geciyor.Resimde hayvana iskence yapildigi ortada hele antebin o kavurucu sicaginida hesap ederseniz gercektende çin iskencesi! Kopek dogusturmekte suç ve cezasi var.


Düzenleyen Mehmet Ali Aşık : 20-07-2008 saat 06:51
Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2011, 13:46   #7
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
YIMAZ ÖZDİL: AT HEYKELİNİ SÜNNET ETTİLER.

Vatoz.

Kanarya’nın başına gelenleri yazmaktan, vatoz’un başına gelenleri yazmaya fırsat bulamadık.

Hani şu, İstanbul’daki dev akvaryumda bulunan vatoz. Hareket etsin diye kafasına pet şişeyle vuruyorlarmış. Kimisi, yağmur ormanındaki bitkileri kökleyip, evine götürürken enselenmiş. Kimisi de, sadece yosun yemesi gereken balıkları kek’le beslerken yakalanmış.

Olta getirmediklerine şükret.

Benzer durumu, Monako’da yaşamıştım. Aslan’ın maçı var, ortalık Türk kaynıyor. Vakit geçirmek için Kaptan Kusto Müzesi’ne gittim. İçeri bi girdim kardeşim… Kimisi, ilk icat edilen denizaltıya binmiş, lumboz’dan Galatasaray bayrağı sallıyor; kimisi, balina avlamakta kullanılan tarihi filikanın üstüne çıkmış, zıpkınla poz veriyor. Halbuki, kırmızı kordonla çevirmiş adam, kimse ellemesin diye! Alt kata indim, okyanus dibinde yaşayan canlıların bölümü, zifiri karanlık… Flaşlar bi patlamaya başladı, balıkların feleği şaştı, ters dönüp öyle yüzmeye başladılar. Neredeyse kapıları kapatıp, alayımızı tutuklayacaklardı, baktılar ki, bizim ahali hiç istifini bozmadan hatıra çekmeye devam ediyor, ite kaka kovdular, kurtuldular.

İllallah yani.
Ve, maazallah.

Bakın geçenlerde, Hendek hayvanat bahçesindeki Pony cinsi atlar kayboldu, ertesi gün fındık bahçesinde kemiklerini buldular. Daha önce tavşanları yemişler. İki de papağan araklanmış.

“Fil duruyor mu?” diye sordum.
Allah’tan, zaten yokmuş.

Hiç unutmam çünkü… İzmir Basmane’deki havuza güzellik olsun diye ördek bırakmıştı belediye… Ertesi sabah yok. Bi daha bıraktılar. Ertesi sabah gene yok. Bi daha bırakmadılar. Bilahare tespit edildi ki, av eti ayaklarıyla Alsancak’taki janjan marketlerde satıyorlar.

Oha be birader demeye kalmadı, Aliağa’da iki balıkçı, pelikanları mangal yaparken yakalandı iyi mi… Kuş cennetinden kaldırmışlar. Jandarmaya yakalanana kadar iki büyük rakı devirdikleri için, itiraf ettiler… Flamingoların hazmı zormuş, o nedenle hafif ekşi olmasına rağmen, pelikanları tercih ediyorlarmış… Bu iki haber peş peşe patladı, İzmir’in yarısı vejetaryen oldu. Cibes, radika, istifno filan, denizbörülcesine yönelmemiz ondan!

Ama, siz gene de endişelenmeyin, hepsi yenmiyor. Bolu’da şarampolde bi ayı bulunmuştu önceki sene… Ayı çıplak! Postu yok. Sonradan anlaşıldı ki, asfalta çıkan ayıya otomobil ile çarpmışlar. E bakmışlar ki, ölmüş. Heba olmasın. Postunu yüzüp, oturma odasına sermişler.

Dedim ya, hepsi yenmiyor. Antalya hayvanat bahçesinden maymun çaldılar mesela… Kafesleri kesip, iki tanesini götürdüler. Polis otelleri bastı, acaba animatör mü yaptılar diye… Ara tara, bi tanesi evcil hayvanların satıldığı dükkânda bulundu. Öbürü hâlâ kayıp.

Ankara’nın da piton’u kayıptı. 4 metrelik Piton Pakize… 10 gün geçti, yok, 20 gün geçti, yok. Melih Gökçek uyanık adam tabii, baktı ki ahali huylanıyor, “Aha işte Pakize” diye, taaa 73 gün sonra bi pitonu getirip koydu yerine… Piton Pakize oldu sana, Çakma Pakize.

Ne sürünen kurtulabiliyor elimizden, ne uçan, ne kaçan… “Aman kesme” diyorsun, kesiyorlar. “Mutlaka kes” diyorsun, kesmiyorlar. Hatırlayın, kuş gribi oldu. Kamyonlara yükleyip, dağlara sakladılar tavukları… Kimisi de diri diri yaktı.
İlla kesmeyecek.

Kene’leri imha edeyim derken, evini yakan bile oldu Kastamonu’da… Köyü zor kurtardılar.

Karaburun’da meşhur bi caretta’mız vardı.
Geçen yaz sol ayağını kesmişti manyaklar, bu yaz, 20 metre derinde buldu dalgıçlar, boynuna beş kiloluk kaya parçası bağlayarak öldürmüşler. Kuşadası’nda iki, Didim’de üç caretta, kafaları taşla ezilmiş halde bulundu. Bodrum’da sahile attı kendini bi tanesi, ağır yaralı, canını kurtarmış ama, kör etmişler.

İzmir hayvanat bahçesine ise, gelen gelene, “altı tonluk kaplumbağa”yı görmek istiyorlar! İnternette asparagas yayınlandı, “altı tonluk kaplumbağa bulundu, İzmir’e götürüldü” diye… Ona geliyorlar. Saçmalamayın diyen görevlilerle kavga ediyorlar, niye saklıyorsunuz diye.

Kurban Bayramı’nda boğaya ateş eden kasap da var, eşeğe tecavüz eden mühendis de.

Kanunlarımız desen, ayrı âlem… Söz konusu eşek “fingirdek” bulundu, hafifletici sebepten, 240 lira cezayla yırttı mühendis… Ve, töre cinayetine kurban gitti o eşek… Sahibi vurdu.

Sinop’taki Balina Aydın’ı önce medya maymununa çevirdik, sonra Rus istihbaratında görevli olduğunu iddia ettik. Sivas’ta Murat 124’ün arka koltuğunda taşınan Dana Ferhat, önce şöhret haline getirildi, sonra şöhret olduğu için iki katı paraya sucukçuya satıldı. Fok Badem’i sigara tiryakisi yaptılar Gökova’da… Darıca’ya getirilen timsah’ı, yaşayıp yaşamadığını kontrol etmek için kafasına taş atarak, öldürdüler. Göçmen kuşların, biyolojik silah taşıdığını öne süren milletvekillerimiz oldu. Çok balık tüketiyor diye, yunusları katlettiler. Milas’ta daracık yere sıkıştırıp, balık çiftliğindeki çipuraları oksijensizlikten boğarak öldürmeyi başardık! Uçak için deve kestiler. Domuz’dan çiğköfte yakalandı. Beygirler, nallı kuzu…

Denizli’de at heykelini sünnet ettiler, malum yeri fazla büyük diye… Sütaş’ın vole atan santrfor ineğini RTÜK’e şikâyet ettiler, memeleri müstehcen diye.

O kadar arkeolojik eser var.
İlk neyimizi çaldılar?
Som altın denizatı’nı.

İşin hazin tarafı…
Memleketin adı, hindi.

Demem o ki arkadaş…
Vatoz kusura bakmasın gari.

İnsan olarak yaşamak zor…
Hayvan olarak daha zor bu ülkede.

Yılmaz Özdil
Hürriyet
----------------------------------------------------------------------------------

Yılmaz Özdil'in yukarıda'ki yazısı, ülkemizde'ki insanların hayvanlara yaklaşımının küçük bir özeti.

Ben, bu konu ile bağlantılı olarak başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum.

Yukarıda'ki yazıda (yılmaz özdil'in yazısı) bahsi geçen hayvanlara yapılanlardan sonra, neden'se hayvansever olduğunu iddia eden derneklerin, kedi ve köpeklere gösterdiği duyarlılığın yüzde birini bile, diğer hayvanlara yapılan şiddet (kötü muamele), öldürüp yok etme ve doğa katliamlarında telef olan ve olabilecek olan diğer hayvanlara göstermemeleri, bende ikiyüzlülük hissi uyandırıyor.


Hayvansever derneklerinin sitelerine girince, %95 civarında kedi ve köpekler ile ilgili olduğunu görüyoruz. Her hangi bir yerde, kedi ya'da köpek zulmü yapıldığında "ortalığı ayağa kaldıran" bu derneklerin, ikiyüzlülüğünü gösteren bir örneği daha geçen hafta Bergama'da yaşadık.

Bazı sözüm ona hayvansever dernekleri, belediye köpek barınağı ile ilgili olarak "Bergama'da köpek katliamı" diye ortalığı ayağa kaldırmaya çalıştılar. Çeşitli sitelere yazılar yazmışlar. Facebook'ta kurduğumuz "Bergamalılar" sayfamıza'da, benzer şekilde ortalığı ayağa kaldırırcasına yazılar yazmaya başladılar. Bir kaç gün sadece izledim ve sonra bu hayvansever derneği üyesi arkadaşlara şöyle bir teklif sundum;

"Eğer gerçekten hayvanseverlik konusunda samimi iseniz, buyurun gelin Kozak'a ve madenler yüzünden yok olan doğa'da ki hayvanlar için de eylemler yapın"

Bana,

"doğayı, ormanları ve doğa'da ki hayvanları bu kadar çok ön plana getiriyorsun, acaba sen ömründe hiç fidan diktin'mi ki? sen hiç hayvan besledin'mi ki? diye, bir şeyler yazdılar!

Bende biraz neler yaptığımı yazdım ve bu sözde! hayvansever derneklerini tekrar, Kozak'ta yok olan ve olacak olan hayvanlar için eylem yapmaya davet ettim.

Bir daha yazı falan yazmadılar.

Maalesef, ülke insanımız hayvanlara eziyet ediyor ama ne yazık'ki hayvansever derneklerini, kedi ve köpeklerden başka hayvanlar ile ilgilendiklerini görmüyoruz. Belki 1-2 istisna dernek vardır ama büyük çoğunluğu, sadece kedi ve köpeklere duyarlılar, diğer hayvanlara üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Sadece kedi-köpek sevmekle hayvanseverlik olmaz.

Bu nedenle, ben bu hayvansever derneklerini hiç ciddiye almıyorum (alamıyorum).

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2012, 15:12   #8
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Yukarıda'ki 7. no'lu mesajı geçen yıl yazmıştım.

Aradan 1 yıl bile geçmeden, sahte hayvansever dernekleri her yıl Yaz ayı başlarında ve Yaz aylarında yaptıkları PERİYODİK KAMPANYALAR yine başladı. Sözüm ona hayvanseverler ÖZELLİKLE gelişmiş şehirlerde (İstanbul-Ankara-İzmir-Antalya-Mersin-Adana ve ilçelerinde) tekrar kampanyalara başladılar.

Bu dernekler ve sözde hayvanseverler nedense Şırnak-Hakkari-Muş-Bingöl gibi geri kalmış bölgelerde ki hayvanları görmezden gelirler. Orada ki hayvanların durumları, bu sözde hayvanseverleri nedense hiç ilgilendirmiyor. Ben şimdiye kadar bu şehirlerde ki hayvanlar için bir şey yaptıklarını okumadım, duymadım.

Tabii, bunun bir nedeni var.

Başlattıkları ya da başlatacakları MAMA KAMPANYALARI bu geri kalmış yerlerde, bunların pek işine yarar sağlamıyor.

Özellikle gelişmiş şehirlerde yapmalarının tek amacı, kedi-köpek mamaları için yardım kampanyaları ile bağlı bulundukları, özellikle de Almanya bağlantılı mama şirketlerine RANT sağlamak içindir. Bunu geçen yıl ortaya çıkarmıştık. Bunların Bergama'da yapmaya çalıştıklarını ortaya döktük ve oyunlarını bozduk.

Geçen hafta yine iş başında idiler. Aynen geçen yıl olduğu gibi, yine oyunlarını bozduk.

Tıpkı geçen yıl yaptıkları gibi nerede çekildiği belli olmayan köpek ölülerini Bunlar Bergama'da çekildiler deyip, yine Almanya bağlantılı bir mama kampanyası başlatmak istediler.

Bizler, bu hayvanseverlerden bazılarının aşağıda'ki facebook sayfasına (pet skandal) girip, gerçekleri yazdık ve tabi ki bizleri sayfalarından attılar. Hatta sayfanın admini bizlere sefil fareler diye yazarak, ne kadar hayvansever olduğunu da gösterdi.

http://www.facebook.com/media/set/?s...96049917117364

Hayvansever geçinen bu sayfanın adminlerinin ve özellikle de bayan hayvansever üyelerin yazdıklarını yeniden yeniden okuyun.

Üyelerden bazılarının belediye başkanımız için yazdıkları yazılar:

Elif Bilgiç: gençliğinin hayrını görme
Lale Gürler: şerefsiz..
Mon Cheri: allah belani versin, en yakin zamanda en sevdigini kaybett pislik herif!!!
Gamze La: O. C.
Kadir Bozkurt: lavuk ya
Zeynep Akova: YAVŞAK SURATLI (???) SURATINA ORDA NE KADAR KÖPEK VARSA (???).

(Bazı yerleri soru işareti ile sansürledim. Çünkü küfürler vardı).

Son olarak, bunların sayfasına üye olan başka bir şehirde ki hayvansever bir bayan üye, yazılarda aşırıya kaçtıklarını yazmış ve eleştirip şöyle yazmış,

Nezahat Uyanık Kaylan:

Mustafa sınırları aşmaya başladın sanırım. Ne bu düşmanlık. Derdin ne, istersen yakınımdasın. Gel bu kadar bildiğin bir şey var iddiasını basın önünde acıklama yap. Ben herşeyin organizazyonunu yaparım, ona buna saldırmakla olmazzz...zzzz. Elinde kesin belge ve dökümanlarla hareket et bilmem anlata bildimmi ablam bu gibi cirkin saldırılar yapıpta büyüklerine ve kücüklerine cok ayıp yapıyorsun ha uğraş ama nasıl canları gercek anlamda gecim kaynağı olarak sözde hayvan koruyucularıylaha. misal deyil gercek olarak malzeme istiyorsan bana ulaşlıyoruz. tıpkı bergama gibi sayfanda hakaret deyil cözüm nasıl bulunur dosttlar diyerek girersen bence daha olumlu sonuc cıkar ablacım. evet sanırım gönlünü şimdiden kırmadan bir acıklama nacizane yaptım yok abla senide sayfamda istemiyorum derse hic farketmez sil not lütfen birde ablam bende sana verecekdolu malzeme ha abla sen neden uğraşmyon dersen zamanım ve fırsatım hic yokben ve arkadaşlarım sürekli iyileştirme peşinde koşturuyoruz bunları deşifre etmek istiyorsan ben sana seve seve ulaştırırım ablam hic olmassa sende bu canlar icin cok verimli bir olaya imzanı atarsın biz stkcılar olarak dernek ayrımı yapmadan elbirliğiyle bu ve bu gibi olumsuzların bizzat yerine giderek gerekli uyarı ve eleştirilerimizi bizzat yüzlerine söyleyip sonuclarıda yavaş yavaş




Sayfanın admini, bu bayan üyesine şöyle cevap yazmış:

PET SKANDAL:

İşinize geldiği zaman ''Mustafacım şunu da haber yap,bunu da haber yap'' diye ağlak ağlak peşimizde dolaşırken hiç te Mustafa'dan bir şikayetiniz yoktu, kendi menfaatlerinize dokunulunca mı sınırları aşmış oluyoruz.....? İşinize geldiği zaman ''Mustafacım harikasın,senin yazdıklarını kimse yazamaz'' işinize gelmeyince ''Mustafa sınırları aştın'' ..Yok yaa. Hadi yürü abla bozuntusu yürü,bu sayfanın kimseye diyeti yok,kimsenin yandaşı da değil..Her zaman söylüyoruz, DOST İSTEMİYORUZ KARDEŞİM, NE ZAMAN KİME ÇAKACAĞIMIZ BELLİ OLMAZ..Hadi git zırla şimdi..

(Yazıları doğrudan kopyalayıp-yapıştırdım için, yazılarda çok sayıda imla hatası var).

Yukarıda ki yazılar, bu sözüm ona hayvansever arkadaşların yazdığı yazılardan, hitap şekillerinden sadece küçük birer örnek. Bu arkadaşların her tarafı hayvansever olsa ne olur, olmasa ne olur. Sadece bunlar değil, bir çok hayvansever dernekleri bu şekilde davranıyor. Bu nedenle, ben bu hayvansever derneklerini ve üyelerini asla ciddiye almıyorum.


Bu nasıl hayvanseverlik'tir böyle? İnsan sevmeyen biri hayvan sevse ne olur ki?

Bu gibi insanların hayvansever olmaları ne yazık ki, hayvanlar adına çok şanssız bir durum. HAYVANLARI ÖNCELİKLE BU TİP KİŞİLERDEN KURTARMAK GEREK.

Tabii bir de hayvanlara kötü muamele ediliyor ayağı ile kendilerini ortaya atan bu hayvanseverlerin çoğunun tavuk-balık-dana etlerinden yapılan yemekleri afiyetle mideye indirmeleri apayrı bir ironidir. Yedikleri o hayvanların, hangi şartlarda yetiştiklerini, nasıl öldürüldüklerini, yerken akıllarına bile getirmezler.


Ayrıca, bu hayvansever derneklerinin internet sitelerini dikkatle inceleyin.

%98 sadece kedi-köpek'ler ile ilgilendiklerini göreceksiniz (biraz'da evcil kuşlar ya da balıklar o kadar). Diğer hayvanlar nedense bu sözde hayvanseverler için bir şey anlam ifade etmiyor herhalde. Çok az sayıda ki, samimi ve gerçek hayvansever olan kişileri tenzih ediyorum ama bunların çoğu ne yazık ki böyle.

Bu derneklerin sitelerini incelediğiniz'de, ne demek istediğimi anlayacaksınız.


NOT:Bu mesajı özellikle yayınlıyorum'ki, çok yakında sizlerin de bölgelerinde bu mama kampanyalarını başlatacaklardır. Her yıl ÖZELLİKLE bu aylarda yapıyorlar bu kampanyaları. Bunların oyunlarına alet olmayasınız sakın arkadaşlar.


Düzenleyen ayazkentli : 14-01-2013 saat 11:27 Neden: Link iptal olmuş. Silindi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2012, 17:32   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Yeni yasayla komşunuz köpeğinizi öldürebilir

Bugün okuduğum bu haber tüylerimi diken diken etti. Linkteki haberin açılmaması durumu adına aşağıya tamamını kopyalıyorum.

ntvmsnbc
Güncelleme: 11:32 TSİ 27 Haziran. 2012 Çarşamba
İSTANBUL - Türk Ticaret Kanunu değişikliklerle Türk şirketleri şeffaflaşacak, yeni Türk Borçlar Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle kirayla ilgili tüm işlemler bu yasaya tabi olacak ve herhangi bir borca kefil olanların başına ne geleceğine ilişkin belirsizlikler giderilecek ancak 1 Temmuz'dan itibaren yürülüğe girecek bu maddeler arasında öyle biri var ki hâlâ savunmasız durumda bulunan hayvanları, çok daha kötü duruma düşürecek.

Yeni yasaya göre bir köpek, komşunun bahçesine girip bitkilere ya da insanlara zarar verdiğinde bahçe sahibi hayvanı öldürme hakkına sahip olacak.




Türkiye'de hayvan haklarına dair ayrı bir yasa olmadığı için bir hayvanı katledenler Kabahatlar Kanunu'na tabi tutuluyor ve eylem 'suç' kapsamında yargılanmıyor.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2012, 23:28   #10
Yeni Üye
 
popsie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 24
Bakımını üstlendiğimiz hayvanlara bile garez etmişler, adına hayvanları koruma yasası demişler. İyi halt etmişler! Bu yasa kabul edilirse çok büyük olay çıkacak, bugün söylüyorum.

Eklenen Resimler
 
popsie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2012, 15:33   #11
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Bergama belediyesinin sokak hayvanları için yaptırdığı, Otomatik su ve yiyecekler kapları.

Eklenen Resimler
 
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2012, 17:33   #12
Ağaç Dostu
 
cefrin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 112
imzamı attım.Her seferinde imzalar toplanıyor inşallah bu seferki işe yarar ve bu ölüm yasası engellenir. Bir hayvansever olarak herkesin yaşama hakkının olduğunu düşünüyorum bunlara hayvanlar dahil onlar bizlerin canları arkadaşlarımız ama bu yasalar onları öldürüyor canlı canlı gömülüyorlar. Hayvanlara işkence ediliyor. Tecavüze uğruyorlar. Onları bu ölüm yasasından korumalıyız herkes imza atmalııı

cefrin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 19:37   #13
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Hayvanlar

Cenk Başlamış - Hayvanlar-- Gazeteport.com

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 21:36   #14
Ağaç Dostu
 
Tika's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 851
Yaşam Hakkına Saygı - 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Deklarasyondur

İmzalayin,sokaktaki tum hayvanlari oldurecek yeni yasaya Hayir diyelim.Bu vahset!


TÜM TÜRKİYE'DE EŞ ZAMANLI EYLEM..!!!
SESİMİZİ DUYURMAK ADINA HAYVAN SEVEN-SEVMEYEN;VİCDANLI TÜM İNSANLARI EYLEMLERE BEKLİYOR...
TARİH&İL&GÜN&SAATİ BELİRTİLİYOR...
LÜTFEN PAYLAŞIN...
ÖLÜM YASASINA **HAYIR** DEMEK İÇİN.!

30 EYLÜL PAZAR SAAT 14:00 TAKSİM MEYDANI(İSTANBUL)
30 EYLÜL PAZAR SAAT 14:00 KONAK YKM ÖNÜ (İZMİR)
30 EYLÜL PAZAR SAAT 14:00 ŞARAMPOL KAPALI YOL HALK BANKASI ÖNÜ (ANTALYA)
30 EYLÜL PAZAR SAAT 14:00 KENT MEYDANI(BURSA)
7 EKİM PAZAR SAAT 14:00 SAKARYA CAD. MEYDANI(ANKARA)
30 EYLÜL saat 14 belediye önü BODRUM

Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 22:19   #15
Ağaç Dostu
 
iris41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,405
Bunlarda nasıl bir cehalet ve zalimlik vardırki böylesi bir kanunu gecirmeyi akılarından bile geciremez insan .
Hangi aklı başında kişi bu toplu katliyamlara ve ölümlere kanun adı altında izin verir.
Yazıklar olsun Allahın yarattıgı bir canı hic kimse alamaz .

Tika beğendi.
iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 22:40   #16
Ağaç Dostu
 
otugay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 220
Konunun tüm tarafları sadece kedi ve köpeği hayvandan saydığı sürece bu problem çözülmez.

ayazkentli beğendi.
otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 09:50   #17
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Kediler

TBMM ye sunulan “Hayvanları Koruma Kanunu Değışiklik Teklifi” çok açık bir şekilde dışarda hiç kedi ve köpek kalmamasını hükme bağlıyor.. Hayvansever örgütleri ve duyarlı yurttaşlar diyor ki:

- Sokaklarda, köylerde, çiftliklerde, beldelerde, yaylalarda milyonlarca kedi ve köpek var. Belediyelerin bunları canlı olarak toplama ekipleri yok. Toplanan hayvanların bakım ve tedavi imkânları ise hiç yok. Dolayısıyla bu hayvanların hepsi öldürülecektir. Bu yasa teklifi kedi ve köpekleri yok etmek için hazırlanmıştır. Bu bir katliam yasası olacaktır.

Yasa teklifinde toplanacak milyonlarca hayvanın “Doğal Yaşam Parkları”na konulacağı öngörülüyor ama; 50 köpek için bile bakımevi kurmayan belediyelerin onbinlerce hayvan için yaşam parkı oluşturacağına kimse ihtimal vermiyor.

Melih Aşık- MİLLİYET

Yargıtay yolu... - Gerçek Gündem

maki01 ve YeniBON beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 11:25   #18
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Kedi ve köpeklere DEVAMLI barınak yapmak, Belediyelerin boyunu aşar.


NEDEN Belediyelerin boyunu aşar?

Çünkü, şehir içinde'ki sokak kedi-köpeklerini toplayıp, barınaklara yerleştirip, tedavi ve kısırlaştırma yapsanız bile (zaten, bu yapılıyor), devamlı suretle dışarıdan yani araziden Beldelere, İlçelere ve İllere kedi köpek girişi oluyor.

Hangi biri ile mücadele edeceksiniz? Milyonlarca kedi-köpek var. Her defasında barınak yapsanız bile, mümkün değil yetişemezsiniz. Burada GERÇEKÇİ OLMAK gerek.

Yapıldığını varsaysak bile, o barınaklarda yaşayan binlerce hayvan, bu kez kalabalık olmalarından dolayı ortaya çıkacak olan, yetersiz bakım ile karşı karşıya kalırlar ve zor şartlar altında bir yaşam sürerler.


Ama hükümetin yaptığı da çok yalnış. Toplu ortadan kaldırma yapacaklar. Hani, okullar olmasaydı ne güzel yönetirdim diyen, kişi örneği gibi.

Yok et, sorun otomatikman ortadan kalksın. (Bunların stratejisi bu). Kümes hayvanlarına ne yaptıklarını hatırlayın.

YeniBON beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 17:16   #19
Ağaç Dostu
 
Tika's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 851
Hayvan Haklari Yasasi degil,Hayvanlari Cezalandirma Yasasi ya da Hayvan sevmeyenleri sevindirme yasasi.Zaten hak hayvanin yararina olmali,burada acik acik yasamlarini ellerinden alarak cezalandirma soz konusu!Barinaklarin cogu cok kotu durumda,hayvanlar acliktan birbirlerini yiyorlar.Belediye hayvanlar icin ayrilan butcesini kullanmazken,nasil olur da dogal yasam parklarindan soz edebilirler!Her sey de oldugu gibi,bu da kandirma!
O masum canlarin agizlari var ama dilleri yok,sokaklarda ne kadar zor sartlarda yasam mucadelesi veriyorlar.Kendilerini savunabilecek konumda degiller!Tehlikeli hic degiller!Asil tehlikeli olan irk "insan"dir.
Boyle yasa tasarisi bile olamaz!Utanc verici!İnsanligin bittiginin gostergesidir!
Bu yasa tasarisini Orman Su İsleri Mudurlugu hazirlamis,herhalde hicbir seyden haberleri olmadan saf saf hazirlamislar,tum sokak hayvanlarinin olum fermani olacak bu yasa cikarsa!O hayvanlar olmek istiyor mu!Kendilerini savunamayan,konusamayan canlilar icin dusunulenler gercektenden de cok ama cok gaddarca!Biz sizi oldurmeye karar verdik,hadi oleceksiniz demek gibi bir sey bu!Sokak hayvanlari soykirimi!

athena -asena beğendi.
Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 17:56   #20
Ağaç Dostu
 
adacık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 248
Sokaklar kedisiz, köpeksiz mi kalacak?

adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2013, 10:38   #21
Yeni Üye
 
Luminary's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2012
Şehir: Bolu
Mesajlar: 6
Bu yasa yaşatmayacak !!!

Eklenen Resimler
 
Luminary Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024