agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Evcil Hayvanlar / Genel
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 3 Gönderen Sûz-i Dilârâ
  • 1 Gönderen pria

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-11-2012, 06:55   #1
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Hayvan Hakları İle İlgili Toplantı, Gösteri vb. Haberleri

Başlıkta ve başlığın içerdiği konuda sıkıntı varsa ilgili arkadaşlardan özür dilerim. Uygunsuzsa ilgili başlıklarla birleştirme yapılır. Ama böyle bir konunun ayrı bir başlık altında toplanması daha iyi olur gibime geldi.

İlk haber;

5199 sayılı yasa tasarısında yapılmak istenen değişiklikler ve hayvanseverlerin bu değişikliklere ilişkin gösterdiği tepkiler hepimizin malûmu. Halihazırda ağaçlar.net'in konuya duyarlı üyeleri olarak bizler de bu konuyu yakından takip ediyoruz.

Konuyla ilgili bana dün gelen bir e-postayı burada paylaşmak istiyorum.

Bu bir basın bildirisidir.

"Sayın Basın Mensupları,

Bilindiği üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun bazı maddelerini değiştirmek ve eklemeler yapmak amacıyla hazırladığı Yasa Tasarısı sahipsiz sokak hayvanlarımız için katliam ortamı hazırlamaktadır.
Bir süredir STK lar ve hayvan severler tarafindan konuya olan tepkilerimizi dile getirmek amacıyla düzenlenen ve on binlerce kişinin katılımıyla yapılan basın açıklamaları, oturma eylemleri ve protestolar artık bir halk hareketine dönüşmüştür.
HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu olarak yurt çapında faaliyetlerini sürdüren üye dernekleri, temsilciler ve hayvan hakları savunucuları olarak "6 Kasım Salı günü saat 11:00 de" 81 ilde eş zamanlı olarak AKP İl Baskanliklarına ziyaretler düzenleyecek ve Basbakanımıza verilmek üzere ‘Sayın Başbakanımız, Hayvan Dostlarımızla da beraber yürümek istiyoruz biz bu Yollarda’ mesajını içeren bir İMDAT MEKTUBU sunulacak ve basın açıklaması yapacagiz.
Bu yasa tasarısının olduğu haliyle kabulu halinde yüzyılın katliamı başlayacak ve bu katliam tarihe bir İNSANLIK SUÇU olarak geçecektir. Basbakanimizin bu duruma mudahale edecegine inaniyoruz. Bu nedenle sesimizi Başbakanımıza duyurmamızda ilgi ve desteğinizi rica ediyoruz, mektup eklidir.
Saygilarimizla...."


IMDAT mektubumuzdur,

Sayin Basbakanımız,

Sesimizi duyacaginiza, YUZLERCE YILIN EN BUYUK KATLIAMINA gecit vermeyeceginize olan inancimiz, bosa cikmadi, mutesekkiriz. Talimatiniz uzerine tasaritekrar incelemeye alindi.

Hayvanlari Koruma Kanunu Degisiklik Tasarisının, milyonlarca KEDI ve KOPEGIN OLDURULMESINE zemin hazırlayacak maddelerine karşı on binlerce insanın meydanlara çıkmasına rağmen, Orman Bakanlığı ısrarla "pembe, aldatıcı ve gerçeklerden uzak" tablolar çizerek teklifin "aynen" geçmesini sağlamaya çalışmaktadır.

Şimdiye kadar, STK ların veya bilim kuruluşunun görüşü alınmadan hazırlanan bu Yasa teklifinin TBMM komisyonlarına ineceği bu günlerde biz tekrar son umudumuz olarak siz Sayın Başbakanımıza sesleniyor ve "Hayvanlarımızla da bebarer yürümek istiyoruz biz bu yollarda" diyoruz.

Hayvanların katli ile sonuçlanacak maddeleri bilgilerinize sunuyoruz:

1.Bu kanun teklifine konan "m) .......... ve sahipsiz hayvanları belediye sınırları içinde veya dışında başıboş bırakmak YASAKTIR" maddesi, çok açık bir şekilde dışarda HİÇ KEDİ-KÖPEK kalmamasını hükme bağlamıştır. Ayrıca, sokakta ki sahipsiz hayvan başına 300 tl idari para cezası konduğu için, bu cezaya da tek muhatap belediyeler olacağı için, kedi ve köpekler için sürek avı başlatacaklardır.

TALEBIMIZ: Su anda yürürlükte ki kanunun 6. maddesinde ki "Kısırlaştır, aşılat ve aldığın yere bırak" maddesinin DEĞİŞMEDEN kalmasını, sorunun çözümü için yurt çapında KISIRLASTIRMA SEFERBERLIGI yapılmasını istiyoruz. Zaten bu toplama uygulansa bile 2-3 ay içinde sokaklar yeniden kedi ve köpeklerle dolacak ve katliam sürekli yapılacaktır.

2. "MADDE 3...hayvan bakım evinde rehabilite edilen sahipsiz hayvanlar, sahiplendirilinceye kadar doğal hayat parklarında barındırılır" ibaresi ile kedi ve köpeklerin bu ucsuz bucaksız ölüm parklarına doldurulmaları amaçlanmıştır.

TALEBIMIZ: Dogal Parklar Kedi ve köpeklerin etolojisine hem bilimsel hem de vicdani olarak uygun değildir, onlar on binlerce yıldır insanla birlikte yaşamaktadırlar. Bunun yerine "insandan uzak ve izole olmayan, genis bahceli, bitkili, agacli BAKIMEVLERI" olusturulmasini talep ediyoruz.

3- ."3.Geçici MADDE bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde tehlikeli olarak tanımlanan köpeklerini bakım evlerine teslim etmek, bakım evleri de bu hayvanları öncelikle almak zorundadır.”ibaresi yasa teklifine konmuştur. Şehirlerin %90 inda hala daha bakım evi yokken bu hayvanlar HANGİ bakımevine konacaktır? Bu hayvanların da öldürüleceği açıktır.

TALEBİMİZ: Hiç bir hayvan türü tehlikeli olarak sınıflanamaz. Hayvanlara değil sahiplerine "yasal zorunluluklar" getirilmelidir.

4. "Meskende barındırılabilecek ev ve süs hayvanı tür ve sayısı, ...... Bakanlıkça çıkarılan yönetmelikle belirlenir" maddesi ile evlerde hayvan beslenmesini sınırlama ve hatta yasaklama yetkisi kayıtsız şartsız bakanlığa verilmiştir. Bu madde ile evlerde sahipleri ile yasayan on binlerce hayvan ailesinden kopartılıp yok edilecektir.

TALEBIMIZ: Sahipli hayvanların meskenlerde beslenmesine hiç bir şekilde kısıtlama veya koşul getirilmemelidir. Zaten sakıncalı durumlarda mahkemeler yetkilidir ve gerekli kararları hızla alabilmektedirler.

5. Petshop’larda hayvan satışı, üretimi ve ithalatı da yasaklanarak, üretim kontrol altına alınmalıdır.

6. Hayvanat bahçelerini teşvik eden ve hayvanlar için en büyük ızdırap kaynağı olan deneylere kolaylıklar getiren maddeler yasada yer almamalıdır.

7. Yasa teklifiyle işkence yapanlara 750 tl para cezası yer almakta, ancak işkence yapılan hayvanın ölmesi halinde para cezasına çevrilecek 1 yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir. "Öldürme şartı" içeren bu madde direkt olarak "işkenceye" hapis cezası getirmeli, diger cezalar da agirlastirilmalidir.

Sayın Başbakanımız,

Tarihin en buyuk katliamına ortam ve imkan sağlayacak olan bu tasarıya DUR diyeceğinize, STK lar ve bilim kuruluşlarının görüşlerine göre bu tasarinin yeniden düzenlenmesini sağlayacağınıza inanıyoruz ve "IMDAT ELINIZI" umutla bekliyoruz.
Saygılarımızla...


**Vakit darlığından karakterleri Türkçeleştiremedim. Bugün gün içinde düzenlerim.

Hayvanseverlerden ricam, en azından bu bölümü okuyanlardan, "petshop" denilen yerlerden hayvan satın almayalım. Bunun yerine sokaktaki garibanlardan birer tane alalım evlerimize en azından onlar kurtulsun.

Nasıl insan ticareti yasaklanmışsa zamanında hayvan ticareti de yasaklansın. Böyle bir yasak gelene kadar da biz o tür yerlerden hayvan satın alıp bu günaha ortak olmayalım, bu işten para kazananlara fırsat verip önlerini açmayalım.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2014, 11:02   #2
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Kampanyanın muhatabı: Sayın Kadir TOPBAŞ



Fayton Atlarının Ölümünü Durdurmanızı İstiyoruz.


Başlatan

Metin Küçük


İstanbul, Turkey



Her geçen gün İstanbul- Adalar'dan atların yol kenarlarında, susuzluktan ve aşırı yorgunluktan can çekişerek öldükleri haberi geliyor. Özellikle haftasonu bu rakamlar ikiye katlanıyor. Ada ziyaretçileri yol kenarlarında, çukurlarda öbek halinde at iskeletleri gördüklerini söylüyorlar.

Neden?
• Faytona koşulan atlar; şişmesinler, dik yamaçları çıkabilsinler ve yolda kalmasınlar diye çıplak güneş altında susuz bırakılıyor, ihtiyaçları olan yemin yarısından bile azı verilerek ölümüne aç kalıyorlar. Hasta olan atlar ise yol kenarlarına; ölüme bırakılıyor.
• Vicdan yoksunu ve cahil fayton sahipleri, doymayan para iştahları yüzünden 4 kişilik arabalara 7-8 kişi doluşturuyor. aşırı yük, susuzluk ve açlığa daha fazla dayanamayan atlar yere yığılıyor, çok geçmeden de ölüme terkediliyorlar.
• Adada veteriner yok! Ancak fayton sahipleri gerekli görürlerse (!) atlar belediye veterinerine götürülüyor.
• Adalarda artık neredeyse yerli halk oturmuyor, Adalar Belediyesi ise insafsız fayton sahipleri ve ailelerinin oyunu alabilmek için olanlara göz yumuyor, hiçbir yaptırımda bulunma gereği duymuyor.
Sesi olmayanın sesi olun. Bu dilekçeyi imzalayarak ve internette paylaşarak sonu gelmeyen bu cinayete dikkat çekebiliriz. Çünkü var olmak haktır!

http://www.change.org/p/say%C4%B1n-k...4%B1-istiyoruz

loveforlife beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024