11-09-2010, 00:44 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-08-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 38
|
yediğimiz tavuklar
Bir çiftlikte tavukların nasıl soframıza hazır hale getirildiğini izleyebilirsiniz http://blog.peta.org/archives/2010/0...ier_busted.php |
11-09-2010, 00:57 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 80
|
|
12-09-2010, 08:04 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Dikkat! Dikkat! Dikkat!
Merhaba. Uzun zamandır ben de Tavuk yemiyorum. 2006 yılında, Balıkesirden geçerken bir tavuk çiftliğine uğramıştık. Tavukların beslendiği ortam kötü ve durdukları tünekler çok dardı. Neden biraz daha geniş yapılmadıklarını sorduğumda yetkili arkadaş tavukların hareket ettiklerinde kilo kaybedeceklerini ve bunu önlemek için rafları dar tuttuklarını anlattı. Bandırmadan geçerken kokusunu duyduğunuz yem fabrikaları da bu tavukların beslenme işie yaramaktadır. Yemlerin içine de olası salgın hastalıkları önlemek için bir sürü antibiyotik katılmakta. Çok kısa sürede büyümeye zorlanan tavuklarda bazı olumsuzlukların olması da kaçınılmaz. Ama kimin umurunda. Ucuz yiyecek buldum diye marketlerin rafları adeta talan ediliyor, İleride vücudumuzda yapabilecekleri tahribatı düşünmeden çoluğa çocuğa yediriliyor. Talep fazlası da, salam ve sosis hatta sucuk benzeri gıdalara kemiğiyle beraber öğütülerek konuluyor. Çoğumuz etiketi okuduğumuzda (tabi üzerinde etiket varsa) et benzeri ürün diye rastlıyoruz. Kimse et benzeri ürün ne diye soruşturmuyor. Bazen, hindi ve devekuşu etiyle birlikte kullanıldığı da oluyor. Dikkatli olmazsanız, yaşam kalitenizi kaybedebilirsiniz. Her etiketi okuyunuz, her okuduğunuz etiketin içeriğini anladığınızdan emin olmadan o gıdayı yemeyiniz. Bu günlerde çok bahsedilen ve bizi olası hastalıklardan koruyan " BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZE" zarar verebilirsiniz. Sadece Para kazanmayı hedeflemiş insanların ürettiklerine çok dikkat ediniz. Çünkü yeterli denetim yapılamıyor veya yapılmak istenmiyor. Bu söylediklerim büyük ve marka marketler için de geçerli. Yeterli denetime tabi tutulmayan firmalar ile rekabet edebilmek uğruna bazen fason mal ürettirdikleri bile oluyor. Eğer, Sağlığımız mevzubahisse KİMSEYE GÜVENMEYİN. Saygılar. |
13-09-2010, 00:17 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Tavuğu, balığı, eti geçtim mecburen vejeteryan oluyoruz ama birçok şeyi evimde yapıp yiyorum (reçeller, konserveler...) bu sefer de bunların yetiştirilmesinde kullanılan kimyasallar, kullanım oranları vs. gibi sorunlar karşımıza çıkıyor. Yediğimiz şeyleri kendi yetiştirme imkânımız da yok, bu durumda ne yapabiliriz? Ayrıca neden çiftçilerimiz, hayvancılarımız işlerini dürüstçe yapmıyorlar? Neden Türk Devleti böyle temel bir sorunda böyle bir acz içinde! Varlık içinde yokluğa mahkûm ediliyoruz gittikçe. Bu durumda geriye iki yol kalıyor ya açlıktan hemen öleceğiz ya da kanser vs. gibi hastalıklara yakalanıp birkaç on yıl sonra! Seç, beğen, al..! |
17-09-2010, 16:23 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 160
|
suz-i dilaraya katılıyorum yorum yapmayacağım. |
17-09-2010, 18:18 | #7 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Alıntı:
Sağlıklı ve doğasına ulgun beslenmiş bir piliç 6 ayda yenecek hale gelir. Gelin farkı düşünün. Bunun sağlıklı bir besin olma ihtimali yok. Ne yiyeceğiz deniyor. Bütün iş tükenlerde. Tüketici talep eder ve bedelini öderse her şey yapılır. Düzgün bir çiftlikte 6 ayda beslenmiş bir pilicin maliyetini karşılayacak şekilde fiyatlandığı ve böyle talep edildiği durumda sağlıklı üretim de başlayacaktır. İl tarım müdürlükleriyle görüşün. Sağlıklı et, tavuk, sebze nerede vardır, adreslerini telefonlarını bulun, gidin görün, oralardan temin edin. Mümkün olduğunca size yakın olsun. Biraz zahmete girin. Market raflarından toplama, en ucuzu arama alışkanlığını sağlıklısını arama şekline çevirin. Göreceksiniz, o zaman çok şey değişecektir. Unutmayın, günde üç kez çatallarımızla oy kullanıyoruz. |
|
18-09-2010, 16:46 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili MeyveliTepe, büyük çoğunluğu asgari ücrete mahkum olan, ve hatırı sayılacak kadar çok işsizin bulunduğu memleketimin insanı başka ne yapabilir ki!... Öncelikle yaşamamızın sağlıklı olması için bilinçlenmemiz gerektiği düşüncenize sonuna kadar katılıyorum. |
18-09-2010, 17:31 | #10 |
-
Giriş Tarihi: 31-08-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 55
|
Unutmayın,günde 3 kez çatallarıyla oy kullanamayanlar da var! Burada tavuktan bahsedilmiş ama organik ürünlerin fiyatından haberi olan var mı? Ya da 6 ayda üretilecek olan o tavukların bize maliyeti ne olacak? Ya da bir yıl beslendikten sonra satılan koyun ve yine iki yıl beslenip satılan kurbanlık danalar halk sağlığı açısından zararsızlar mı? Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalır!!! |
20-09-2010, 14:40 | #12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
|
Eski toprak olan annem sanayi üretimi tavukları yiyemiyor(Lezzet ve dini açıdan) Bu sene ziraatten et tavuğu cinsi 10 adet civciv aldık besledik. İlk günler fabrika yemi verdik ancak maliyeti bizi zorlayınca buğday ve darı kırmasına döndük. Yaklaşık 2 ayda kesilecek boya geldiler ve güzelce keserek temizledik. Kesinlikle sanayi tipi beslemeye göre çok lezizler. Çoğu tavukta olan koku kesinlikle yoktu(Temizlerken bile kokmadı). Hareket etmelerine rağmen gerçekten yağlı idiler ancak yağları bile lezizdi. Maliyetine gelecek olursa keşke ilk günden arpa darı kırması verseydik diyoruz. Kısacası yeri olan herkes, zamanını ve mekanını ayarlayarak çoğu gıdayı evinde üretmeli. Satınaldıklarımız ile ürettiklerimizin arasında gerçekten lezzet farkı oluyor, bence denemeli ve üretmek için mücadele etmeli... |
17-09-2011, 00:26 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 111
|
modern tesisler steril ortam yemlerde aflotoksin yok gibi doğal ortamda beslenenler doğal gıdalar yanında birçok doğal zehirde alır.hayvanların kesimi herzaman için sevimsizdir. Kebabı bayıla bayıla yersiniz. et nerden gelir. illaki kesilecek. Kasaplar siz istediğiniz için kesiyor. İnsanlar binlerce yıldır hayvanları yiyiyor. Mantıklı bakın.Kesimi ilk defa görünce tepkiler doğal. 6 aylık tavuğun eti sert derisi kalın olur. yem maliyeti 3 kat artar. Köy pilici 20 - 25 TL insanlar bu sisteme kendi lezzet zevki için geldiler.İlk önce bahçelerde sonra kümeslerde beslediler. yaglansın diye kesmeden önce besiye çektiler. Sonra fazla hareket edip kasları sertleşmesin dediler.Sonra hazır yem verdiler. sonuç bu. zamanında hastalıktan ölmek üzere olan tavuklarıda yedim. köylü mecburen herşeyi değerlendirecek. tAVUK YEMEYE DEVAM EDİN. üLKEMİZDEKİ TESİSLER Dünya standardında. Kesim teknikleri hayvanların çabuk can vermesi için özel tasarlanmıştır. Kurban bayramında veya köylerde kesilme aşamasında yaralı olarak kaçan hayvanları görmedinizmi. |
17-09-2011, 00:37 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 111
|
insanoğlu her zaman için vahşidir. hayvanları öldürür balığı ağzından çengelle(olta)yakalar.bir tane inci bulucam diye bin tane istiridye öldürür. kuşu kafese koyar. Boğa ları hadım eder. öküz yapar. onunla tarla sürer kutsal buğday yetiştirir. Gözünle görmeyince bilmessin. Görünce de üzülürsün. hayat bir film tek sahneye bakarsan ana fikiri anlayamazsın |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|