agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Evcil Hayvanlar - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-12-2007, 22:15   #1
Ağaçsever
 
TURKPRINC3SS's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 81
Galeri: 5
Hamster, Gonzales, Guinea Pig besleyenler

Besleyen,üreten,eş arayan var mıdır Ben gonzales besliyorum,bir kaç tane hamster besledim ve herkese önerebileceğim bir evcil hayvan.Minikler,sevecenler,uysallar,biraz da yaramazlar.Ama emin olun zararsızlar.Üstelik bunlar fare değiller

TURKPRINC3SS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2007, 09:41   #2
Ağaç Dostu
 
karaselvi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-09-2007
Şehir: denizli
Mesajlar: 464
Galeri: 12
Isırdıklarını duymuştum

karaselvi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2007, 09:51   #3
Ağaçsever
 
TURKPRINC3SS's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 81
Galeri: 5
Evet bakılmazlarsa ısırıyorlar,çünkü insanlara alışık olmuyolar.Ama ben daha bilye kadarlarken alıyorum,büyütüyorum Yanımdan ayrılmıyorlar,hiç zararları yok küçük ve sevimliler.

Bakın gonzilerimin bir vidyosu var,nasıl oynadıklarına bakın
http://www.youtube.com/watch?v=KV4cxeaHZ7s

Bilge Kerem beğendi.
TURKPRINC3SS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2007, 17:18   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 455
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TURKPRINC3SS Mesajı Göster
....Üstelik bunlar fare değiller
Fare olmamaları onlara ne gibi büyük bi üstünlük sağlar ki? Pekala fare de beslenmeyi hakeden bi yeryüzü canlısıdır

A.Şahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2007, 21:44   #5
Ağaçsever
 
TURKPRINC3SS's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 81
Galeri: 5
Hİçbir üstünlük sağlamıyor tabi ki Sadece fare olarak görülmeleri çok yanlış çünkü alakaları yok,ömzellikle de gonzalesler.Tavşan ve sincap ortak üretimi hamster da tavşan + fare yani daha yakın fareye.Bendekiler gonzales,kuyrukları yok,ya da çok kısa ve o da tüylerinin içinde görünmüyor

TURKPRINC3SS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2007, 22:15   #6
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Evde bakmak için en uygun bana heralde hamsterlar olurdu benim için. Ama ailemde bu gariplerimi fare sanıyor ve "Katiyen olmaz ben evime fare sokmam aaa" diyorlar. Bir yolunu bulup alacağım ama . Yalnız beni korkutan üremeleri, üredikleri zaman o kadar hamsterı ne yaparım ben?

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2007, 23:01   #7
Ağaçsever
 
TURKPRINC3SS's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 81
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın Mesajı Göster
Evde bakmak için en uygun bana heralde hamsterlar olurdu benim için. Ama ailemde bu gariplerimi fare sanıyor ve "Katiyen olmaz ben evime fare sokmam aaa" diyorlar. Bir yolunu bulup alacağım ama . Yalnız beni korkutan üremeleri, üredikleri zaman o kadar hamsterı ne yaparım ben?
Hamsteri değil de,gonzalesleri tavsiye ederim.Hamstera nazaran daha küçükler,yani gonzales hamsterin yarısı kadar.Daha uysallar.Üremeleri oldukça zor =) Ürerlerse de,pet shoplara satabilirsiniz anlaşıp

TURKPRINC3SS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2007, 20:43   #8
Ağaç Dostu
 
Hasan Lalezar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 345
Bende bir dönem beyaz fındık faresi beslemiştim.Bir çift fare . Ama o dönemde gonzales,hamster yoktu. İnsanlara ters geliyordu.

Hasan Lalezar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2007, 21:36   #9
Ağaçsever
 
TURKPRINC3SS's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 81
Galeri: 5
Eminim onlar gonzaleslerden sevimliler Ben de beslemiştim küçücük krem rengi.Ama sabah kalktığımda yoktu,ne olduğunu hala bilmiyorum.Ama onun yüzünden katil olmama az kalmıştı.Mahalkle çocukları

TURKPRINC3SS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2008, 19:23   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-02-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3
iyi aksamlar benim 1 tane erkek gonzalesim var ve kafesimiz büyük acaba yanına 1 tane daha erkek alsam sorun cıkarmı

gokhankm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2008, 23:21   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-12-2007
Şehir: Mersin
Mesajlar: 17
ben de bi hafta önce beyaz bi hamster aldım
daha minicik çarkının içinde bütün gün dönüyor. elimden yem veriyorum ki bana alışsın diye. elimde geziyor. ve yemi alırken o kadar kibar ki hiç ısırmadan alıyor ^.^
kokuma alıştı sanırım bu onun için rahatlatıcı olur umarım. çünkü benden korkmasını hiç istemiyorum. bir de bugün yanlışlıkla sigaramdan bi tane tütün yedi :S umarım ölmez

cemetery Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2008, 00:15   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-05-2008
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 8
Hamsterlerin, normal olarak sırtı kırmızı kahverengi, karın ve ayakları beyaz renktedir. Bununla beraber, bugün tamamen beyaz, saksağan benzeri siyah-beyaz alaca, krem vb. renklerde de hamsterler vardır. Yavru hamsterlerin kulakları ipeğimsi tüylerle kaplı iken, yaşlıların kulakları çıplak ve parlak görünümdedir. Yemlerini gece yiyen hayvan türlerindendir. Özellikle tümör araştırmaları için kullanılan deney hayvanlarındandır.
Barınma ve bakım besleme uygun yapılıyorsa, hamsterler uysal davranırlar, saldırgan olmazlar. Bir gruba yeni katıldıkları zaman birbirini tanımayan bireyler dövüşme ve saldırma eğilimindedir. Tohumlama sırasında dişi eğer hazır değilse, çiftleşmek istemiyorsa, her iki cinsiyette de bakıcılara ve birbirlerine karşı saldırma görülebilir. Bu nedenle ısırılmaktan sakınılmalıdır. Hamsterler kafes içinde tekerlek gibi dönme davranışı gösterirler. Kafesleri yüksek olursa tırmanma egzersizleri yaparlar. Koku alma kabiliyetleri iyi gelişmiştir. Hamsterlerin, özellikle hayatlarının ilk haftasında kanibalizm yaygındır. Bazı kere yavrular analarını emmekten çok, ısırır gibi yaparlar. Buna misilleme olarak annede onları öldürür ve yer. Bazı durumlarda da anne rastgele birini yer geriye kalanlara sadece annelik eder. Bazen plasenta zannedilerek yavrunun yenildiği olur. Bazı hamster soylarında doğum anında yavruların tamamı anne tarafından öldürülür. Bazı soylarda da yavru sayısı, bakılabilecek bir sayıya, örneğin 8-10 dan 6-7 ‘ye düşürülür. Doğum anındaki alışılmamış gürültü sesler de annelerin yavrularını yemelerine sebep olabilir. Çiftleşmeye getirilen dişi eğer kızgın (östrusta) ise hemen lordozis denen pozisyonu ( sırtın içbükey yapılıp genital bölgenin açığa çıkarılması) gösterir. Erkek perineal bölgeyi koklar, araştırır ve vaginal orifici açar. Sonra tipik birleşme şekli gerçekleşir. Yuvalarına düşkün hayvanlardır. Dişiler erkeklerden çok saldırgandır. Kafes arkadaşına saldırıyı önlemek için, genellikle tek başına barındırma tavsiye edilir. Ancak sütten kesimden sonra aynı cinsiyetteki hayvanlar grup halinde aynı kafeste barındırılabilir. Geceleri egzersiz yapmayı sevdiklerinden egzersiz tekerlekleri sağlanması uygundur. Hamsterler kaçmakta usta olduklarından kafes kapaklarının sıkıca kapatılması gerekir. Çevre sıcaklığı 4.5 C’nin altına düştüğünde, eğer yeterli besin almışlarsa kış uykusuna yatarlar. Aynı grupta ve aynı şartlarda barındırılan hayvanlardan bir kısmı kış uykusu davranışı gösterirken, bir kısmı göstermez. Kış uykusuna yatma işi 2-3 gündür.
Golden Hamsterler çok yaygın olarak kullanıldığı için burada daha çok onun özelliklerinden bahsedilmiştir.

Barındırma:
Golden hamsterler normal olarak yalnız olarak yaşamayı seven ferdiyetçi özellikte hayvanlardır. Akranları ile birlikte bir arada kalmaktan fazla hoşlanmazlar ve genellikle bu yüzden dövüşmeler olur. Onun için bireysel kafeslerde yetiştirme daha uygundur. Genellikle bir erkek ve bir dişiden oluşan aileler şeklinde (monogami yöntemi) yetiştirilirler.

Kafeslerin sert plastik, galvanize demir veya paslanmaz çelikten yapılması uygun görülürken, ahşap veya alüminyum tavsiye edilmemektedir. Kafeslere, yumuşak saman veya talaştan bol miktarda altlık koymak gerekir. Altlık olarak hidrofil pamuk koymak doğru değildir. Hasterler için kışlar ilave bir ısıtma gereklidir. Barınaklarda oda sıcaklığı 10 derece, nispi nem %45-55 ve aydınlık süresi 14 saat olmalıdır. Soğuk kış aylarında bu hayvanlar kış uykusuna yatabilirler. Bu duruma giren hayvanlar, kıvrılmış durumda ve sertleşmişlerdir. Solunum hızı ve kalp atışları çok yavaşlamıştır. Bu durumda hayvanlar ölü zannedilir. Yukarıdaki barınak şartları (ısı,ışık ve nem olarak) sağlanırsa kış uykusu görülmez. Kış uykusundaki hayvanlar, yavaş yavaş ısıtmak suretiyle eski hallerine dönebilirler.
Hamster kafeslerine egzersiz tekerlekleri vb.takmak uygundur. Hayvanları inaktif tutmak kafes felçlerine sebep olur. Kafesteki yataklık haftada bir değiştirilmelidir. Hamsterler çok dışkı veya koku üretirler, urinasyonda azdır ve genellikle kafes köşesine belli bir yere yaparlar. Su şişesi metal biberonlu (nipel) olmalıdır, plastik veya cam uygun değildir.

Besleme :
Hamsterler omnivor hayvanlardır. Golden hamsterlerin tabii ortamda ne ile beslendikleri hakkında fazla bilgi olmamakla beraber; bunların bitki tohumları, böğürtlen ve çilek gibi sulu meyveler yedikleri kabul edilmektedir.
Laboratuar hayvanları için hazırlanmış ticari pelet yemlerden hamsterlere günlük 10 gr. vermek yeterlidir. Su ihtiyaçları 8-10 ml kadardır (veya 100 gr canlı ağırlık için 10 ml) su sürekli, temiz ve taze olarak şişeler veya otomatik suluklarda verilmelidir.
Temel besleme ; Hububat lapaları ile birlikte proteinli (et, yumurta, peynir vb.) kırıntılar, artıklar ve yeşil gıdalar verilir. Büyüme çağındaki hamsterlar için, %14-17 ham proteinli yemler yeterlidir. Ergin hayvanlarda mısır, soya ve kuru yoncadan oluşan, %18 ham protein, %3.7 yağ ve %8 selüloz içeren bir rasyonla iyi bir döl verimi ve yaşama gücü performansı sağlandığı bildirilmektedir.
Hamsterler yüzlerinin her iki yanında, yanaklarının altlarında oluşan ceplerde gıdalar biriktirirler. Bu yüzden avurtlarına zarar vermemek için yulaf vb yiyecekleri bütün olarak vermemelidir. En iyisi ticari pelet yemlerdir.
Hamsterleri fazla besleyerek yağlandırmaktan da kaçınılmalıdır.

MiRZaBeY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2008, 20:06   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: İST
Mesajlar: 1
Gonzales diye bir hamster türü yoktur tamamen petshop ve halk uydurmasıdır hamsterın fare denmesi gibi ve hamsterlar fare tavşan veya sincap tavşan kırması gibi bir durumda oluşan bir canlı değildir hamsterın tavşan veya sincapla çiftleşmesi söz konusu değildir ve hamsterlar fareler sincaplar tavşanlar gibi kemirgen ailesinin bir üyesidir

gonzales diye bahsettiğiniz türler rus hamsterlarıdır ufak ve cücedirler büyüdüklerinde toparlak birşey olurlar ve hamsterlardır adındanda anlaşıldığı gibi
genellikle hamster ve gonzales derler ayrı şeylermiş gibi

lazrails@gmail. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2008, 11:55   #14
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TURKPRINC3SS Mesajı Göster
Eminim onlar gonzaleslerden sevimliler Ben de beslemiştim küçücük krem rengi.Ama sabah kalktığımda yoktu,ne olduğunu hala bilmiyorum.Ama onun yüzünden katil olmama az kalmıştı.Mahalkle çocukları
merhaba ben umut arakdaşlar daha dörtgün önce bir gonzales aldım adıda tıkırrrrr ama gözleri kırmızı ve ayrıca sırtında çizgi yok ama petshopcu bana gonzales dedi aman gonzales besliyenlere dikkat acayip hırçın ama benimki daha 4,5 aylık dişi kafasını sevdiriyor ama ele aldırmıyor sadece elime çıkıp yemek yiyo

umut_tıkır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2008, 12:00   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokhankm Mesajı Göster
iyi aksamlar benim 1 tane erkek gonzalesim var ve kafesimiz büyük acaba yanına 1 tane daha erkek alsam sorun cıkarmı
merhaba arkadaş ama bende bir dişi besliyorum adıda tıkır eğer gonzalesin küçükse ona eş bulma sakın ama aynı cinsiyette alırsan bişi olmaz eğer gonzalesin küçükse küçük yaşta eş bulmalarda ortalık kandavısna döner benim başıma geldi siyah gonzom vardı ve dişidi onu bir erkek hamster yanına koydumu benim kini eli kırıldı ve öldü

umut_tıkır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2008, 12:02   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
ya sen öyle zannet bak tavşan sincap çiftleşmesi gonzale tavşan veyada sincapla çiftleşen farenin sonucuda hamster olmuştur

umut_tıkır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2008, 13:52   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
gonzalesler eline aldığın zaman ısırır çünki alışık değildirler yaklaşık 1,3-5 yılları arası yaşarlar gonzalesler daha çok katı şeyleri sever örneğin çubuk kreker çiği makarna gibi yaşam şekilleri:ilkten kesinlikle akvaryumda bakma yın nefes tenefüsü olup evinizde pis kokcaktır genellikle tırmanmalı yani kafesler önerilir ama kutuda bakacaksanıs odalı yapın benim hamsterimin evi 1 oda 1 salon çok şirindirler.Besinler onlara çiğ olarak vereceğiniz makarna ve prinç (çubuk önerilir) yağsız peynir ve yağsız yoğurt verin çok yararlıdır ayrıca kabak çekirdeği,karpuzçekirdeğine ve ayçekirdeklerine bayılırlar haftada bir süt ile su karışımı verin eğer sade süt verirseniz isale yol açabilir onun dışında muz çilek elma erik gibi şeyleri sever eğer hastaysanız kesinlikle ona yaklaşmayın.Arkadaşlar yeni forum açtıım foruma girin tartışma ve konuşmaya girin orda ham ham kulübü yazıyo hepinizi beklerim


Düzenleyen umut_tıkır : 17-08-2008 saat 16:50
umut_tıkır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 14:50   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 205
benim minik dostum...
adı böcük
bekarken yıllarca direttim ama malesef annemin "aaa fare mi eve sokmam " diretmelerini kıramadım...
yıllar geçti evlendim...
eşim sağolsun petshopun camına ciğerci kedisi gibi yapışmama üzülüp hemen girip bir tane satın aldı...
ama ilk vukuatı aynı gün akşamı özene bezene ördüğüm dantel masaörtümü kemirmek oldu
ne olursa olsun evcil hayvanlar arasında tek favorim...
ha unutmadan evet gonzales ve hamsteri bir arya sakın koymayın..
yeğenimin gonzalesi ve benim hamsterimi bir araya getirdiğimizde kalbim yerinden fırlayacaktı neredeyse..
nasıl bir saldırıdır,nasıl korkunç bir sestir o öyle yaklaşamıyorsunuz bile ayırmaya...
üzgünüm ama elimde bulunan kağıt havlu rulosunu onlara vurmak şartıyla ayırmış yeğenimin gonzalesi pamuğun hayatını kurtarmıştım...
bir süre baygın yattıktan sonra kendini toparladı pamuk ama o korkuyu o anki seslerin insanı ürkütmesini gelinde bize sorun...

Eklenen Resimler
 
Bilge Kerem beğendi.
sükunet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 00:32   #19
ide
Ağaç Dostu
 
ide's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2007
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 278
çok şirin

ide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2009, 13:39   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
Bende üretimine girmeyi düşünüyorum acaba karlı bir işmidir bilen ve deneyimi olan var mı yardımcı olurmusunuz.?

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2010, 17:41   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-01-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Herkese Selamlar,
Ben yaklaşık 15 gündür iki adet hemstıra iş yerimde bakıyorum. Bu sabah geldiğimde ikisi de ölmüş gibiydiler, dişi olan bir kaç saat içinde kendini toparladı ama erkek hala ölü gibi. Arada bir gözünü açıyor ama hiç kıpırdamıyor. Sanırım kış uykusuna yatmış soğık havadan dolayı. Bu durumla lgili tecrübesi olan var mı? Kendi haline mi bırakmalıyım yoksa bir veterinere mi götürmeliyim?

rigor mortis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2010, 17:46   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-01-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Herkese Selamlar,
Ben yaklaşık 15 gündür iki adet hemstıra iş yerimde bakıyorum. Bu sabah geldiğimde ikisi de ölmüş gibiydiler, dişi olan bir kaç saat içinde kendini toparladı ama erkek hala ölü gibi. Arada bir gözünü açıyor ama hiç kıpırdamıyor. Sanırım kış uykusuna yatmış soğuk havadan dolayı. Bu durumla ilgili tecrübesi olan var mı? Kendi haline mi bırakmalıyım yoksa bir veterinere mi götürmeliyim?

rigor mortis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2010, 11:13   #23
Ağaç Dostu
 
siniroluyorum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: Edirne
Mesajlar: 390
Galeri: 1
Bildiğim kadarıyla hamsterlar gündüzleri uyuyup geceleri hareketlenen hayvanlar.

siniroluyorum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2010, 11:16   #24
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Kesinlikle...bizim rahmetli bütün gün uyur, geceleri de çarkını çevirmekten bizi uyutmazdı tıkır tıkır...

Genellikle kemirgenler gece avlandığı için içgüdüsel olarak öyle davranışlar sergiler.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2010, 08:44   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Merhaba, hamster çok güzel bir hayvan, ben de çok severek beslemiştim bir dönem, ancak şimdi guinea pig besliyoruz hatta üretimini yapıyoruz. Bu sevimli hayvanlar hakkında bilgi isteyen olursa seve seve yardımcı olurum. Guinea pigler otçul hayvanlardır. Isırma huyları yoktur. Tuvalet eğitimi alabilirler. Bu arada Guinea Piglerimize bazı otlar yediriyoruz, bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım talep edebilir miyim acaba, nerede sormam lazım bu tür soruları yardımcı olursanız çok sevinirim

Saygılar.

guineapig Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2010, 20:17   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2009
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 907
Galeri: 43
Cavia Porcellus

Minik oğlum Düdük, türü Cavia Porcellus. Peruvian anne ile Abyssinian baba' dan oldu. 26 Mayıs' ta dünyaya geldi. Zor bir bebeklik yaşadı çünkü annesi emzirmedi, ilk 20 gün hırıltısı vardı ama toparlandı... Şimdilerde keyfi gayet iyi.

Name:  düdük.jpg
Views: 25658
Size:  50.5 KB

Bilge Kerem beğendi.
köknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2010, 21:24   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Çok ciciler çok Biz de sonbahar da sizin biriciklerden bir kaçına talibiz sevgili köknar.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2010, 22:05   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2009
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 907
Galeri: 43
Memnuniyetle

köknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 19:42   #29
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2011
Şehir: tunceli
Mesajlar: 1
*** ben 15 yaşındayım ve gonzales almayı düşünüyorum daha öncede bembeyaz hamster almıştım ama gonzales değildi bi sorunum var burda 1 tane pet shop var ve daha önce 2 katlı kafes almıştım ve suluksuz almıştım diğer hamsterim kapağa su koyunca rahatlıkla içiyordu 1 sene besledim ve başkasına verdim şimdi gonzales alacam suluk ayrı satılmıyor yine aynı teknikle denesem olurmu yardımm edin nolur su kapağında rahatlıkla gonzalesde içermi ?

gonzales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2011, 17:47   #30
Ağaç Dostu
 
Sinarit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 199
bugün gittim aldım bir suriye, bakalım yaşatabilecekmiyim ?

Sinarit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024