![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sarracenia purpurea
Sarracenia purpurea ssp. venosa en kolay sarr.lardan biri. amerikada ve özelikle kuzeyinde, canadada çok yayılmış ve aynı ssp. nin çok değişik yaprak formları oluşmuş kışa soğuğa hatta dona dayanıklı bir EB. özelikle yazın hunilerine 1/3 oranında su doldurmanız gerek. yoksa yapraklar böcek yakalama işlemini tam gerçekleştiremez ve kolay kurur. yazın bir gün dahi böyle susuz bırakmamanız gerektiğini bilmem yazmam lüzumlu mu? )) evet haklısınız bitki hemen ölmez sarr. purpurea oldukça dayanıklı ise de yaprakları kurur eski güzelliğini yitirir. iyice olgunlaşırsa da yaz kış kar tipi farketmez dışarda bırakabilirsiniz. ama susuz ASLA... koçtaşlarda satılmaya başlamasıyla bu etobur bitki gündeme oturdu...Ben de praecox hocanın bu açıklamasını diğer konunun içinden aldım ![]() bir de bu etoburların olduğu video ekleyelim http://www.youtube.com/watch?v=_mLGD...elated&search= http://www.youtube.com/watch?v=9SQQZhQ05ME arasıra kurt vermeyi ihmal etmeyin http://www.youtube.com/watch?v=faI77dcBsF0 birde resimler http://images.google.com.tr/images?h...erde+Ara&gbv=2 . Düzenleyen denizakvaryumu : 21-06-2007 saat 22:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar cobraplant sitesinde turlarken bizim koçtaştan aldığımız etoburun Sarracenia purpurea ssp. venosa değil Sarracenia purpurea ssp. purpurea olduğunu fark ettim. http://www.cobraplant.com/temperatep...-purppurp.html bu etoburun açıklamasında -30 F tolere edeceği ve çok soğuk kış istediği yazılı... bu durumda -15 C lerin görüldüğü Ankara da bu etobur için herhangi bir önlem almaya gerek yok derim ...Siz ne dersiniz? . Düzenleyen denizakvaryumu : 03-06-2007 saat 23:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
benim koçtaştan aldığım sarr papağan başlı olanmış, çok etçil değil galiba benimki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Kaybettik...
|
bana göre s. purpurea da psittacina da pek etçil değil. en azından biraz occasionel etçil diyelim. yarın gündüz gösü ile çekersem eklerim resimleri. ach malina iki aydır şu sarr yazımı eklemedin dergiye... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
humanist benimki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4433 praecox hocanın, seri katil bitkisi ; S.Leuco x (leuco x flava) yani S.leuco. x brookes hibritleri günlerdir gündemde ve hepsi satıldı... Bu alemin roriduladan sonra en kanlı bitkisi... ![]() . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
valla benden iyi takip edeni yoktur da işlerden bazen okuduğumu anlama güçlüğü çekiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
S.leuco. x brookes tavsiye ediyorum... Praecox hoca bu konuda yardımcı olacaktır... . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
erkan hocadan cevap bekliyorum şu an ilk gelişmeler olumlu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
bu arada hakan bey tavsiye ve reklamınıza dayanamadım koçtaştan sizin sarrdan aldım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizinki yeni parti gelenlerden olsa gerek...resim eklerseniz ölü olup olmadığını anlayabiliriz ![]() . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
hemen çektim koydum resimleri.. koçtaştan aldığım sarrlar..biri papağan kafalı zararsız ve humanist etoburum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
resim eklemeyi unutmuşum demin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
hayır ...bunlar sarr.purpur değil. sarr.excellense benziyor...ılımlı bir katil, çok leşi olmaz, yakalasa da yakalamasa da umurunda değil bir havası vardır ![]() Olsun üzülmeyin ,sizin layt ve humanist katilin yanında ona iyi bir arkadaş olur ...Fakat evinizde sinekler gezmeye devam edecek ![]() . Düzenleyen denizakvaryumu : 25-06-2007 saat 11:07 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
ben de pek bahtsızım etoburlarım bile vejeteryan çıkıyor ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Soldaki papağan için, praecox hoca "çok su ister" demişti...doğadaki resimlerinden gördüğüm kadarı ile sizin papağan şu anda susuz bile sayılabilir ![]() Size yine KOÇTAŞ yolu gözüküyor, sarr.purpur için...praecox hoca resimlerini koymuş... . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar, altı üstü bir haftalık tatilimde de rahat duramadım. Sunta kestirmek için gittiğim Bodrum KOÇTAŞ'taki etoburların taze ve sağlıklı görünümlerine dayanamayıp yine topladım, getirdim Ankaraya. Özellikle Purpurea'dan ve iri kapanlı VFT'den pek bir memnunum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ama kienne arkadaş ne der bilemem ![]() . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2007
|
papağan kafalıdan kastınız darlingtonia californica mı acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
Gundam, papağan kafalı olanların adı "psittacina". Hakan bey, hala Bodrum'da olsam kasayla getirirdim purpurları ama maalesef... Yine de burdaki Koçtaş'ta gözüme kestirdiğim olursa alır bir kenara koyarım avukatkemal için. Hatta bir de görevliye sorayım, yeni parti getirecekler mi diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, sarr.purpur ibriklerini kesinlikle susuz bırakmayın, mutlaka yarısına kadar su olsun...altında su olmasına rağmen 3-4 gün ibriklerinde su olmayan purpurlarım malesef kurudu...netten bulduğum örnek resmi ekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|