![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Sarracenia purpureanın iki alttürü var. Birisi Sarracenia purpurea ssp. purpurea, diğeri de Sarracenia purpurea ssp. venosa. ssp. purpurea alt türü yetişme ortamı ABD'nin daha kuzey bölgeleri, Kanada da bile görülebiliyor. Soğuğa daha dayanıklı olan tür. ssp. venosa ABDnin daha güney bölgelerinde Florida, Missisipi gibi yerlerde yetişiyor. Daha geniş, şişman yaprakları olan tür. Genellikle yeşil yapraklı kırmızı damarlı oluyor. Fakat tamamen yeşil renkli olanlarıda var. Bunlara heterophylla deniyor. Birde kırmızılıkları güneşle alakalı olan bir durum. Tam güneş alamazsa kırmızı renge ulaşamazlar. ssp. venosa http://www.flytraps.com/scripts/prod...dproduct=25636 ssp. purpurea http://www.bestcarnivorousplants.com...ht_K_Pasek.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-12-2010
|
teşekkür ederim. tam aradığım cevaptı bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Dipten kuruma kök çürümesi olabilir ama fotoğraflarını koyarsanız bakım ortamınızı-şartlarınızı yazarsanız daha net bilgi verilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaçsever
|
Bu bir tanesi. Daha doğrusu sonuncusu. diğerlerini kaybettim. hatta zannımca bunu da, içinde canlı tek şey yosunlar gibi duruyor. Bir kısmı sabah güneşi alan kapalı bir balkondaydı. Bu sonuncusu da mutfakta gene sabah güneşi alan bir pencere dibindeydi. Normal suladım, sevdim, baktım ama ne olduğunu anlamadım. Dibinden suyunu, tepesinden güneşini eksik etmedim. Çeşit çeşit sarr. vardı elimde, hepsi gitti... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Altlığındaki su seviyesi saksının neresine geliyordu? Sanırım biraz fazlaymış. Birde sarr'larınız ne kadar zamandır sizdeydi ve hep aynı şekilde mi baktınız? Dedektif gibi oldum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaçsever
|
Su seviyesi genelde bayaa yüksek oluyor. Bir set sarr.ımı kaptırdıktan sonra, bunlar yeni aldığım setti. Neresinden baksanız mart-nisan civarı alındılar. Kayıplarım haziran civarında başladı ve o gördüğünüz sonuncu sarr.ı da sanıyorum ekim civarında kaybettim. ![]() Elinde fazla etoburu olan var mı... ;( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Forum ölmüş 5.5 yıldır aktif kişi yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Sayın uygarb, forum ölmedi. Güncel sayfalarımız var ve aktif. Etobur meraklısı az. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Sevindim, linkini atabilir misiniz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/search....archid=2319407 Son 24 saatteki mesajlardan takip edebilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaçsever
|
maalesef sonuç bulunamadı yazıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Sayın uygarb, Ağaçlar net ana sayfayı açıp, sağ üst köşede hızlı ulaşım bölümünden, son 24 saatte yazılmış mesajlardan, güncel yazışmaları takip edebilirsiniz. Şu an mesela Çitlenbik Ağacı kahvehanesinde sohbetteyiz forum arkadaşlarımızla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
hızlı ulaşım bölümünden kastınız arama kısmı mı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Aramanın solunda aktif konular, sağında hızlı ulaşım var. Her iki sekmeden de açabilirsiniz. O anda aktif olan tüm yazışmaları görebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaçsever
|
Etoburlarla ilgili siz ve arkadaşlarınız yeni bir konu açın orada sohbet edelim, olur mu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Benim etobur bitkim olmadığından, bu konuda sohbet edebileceğim bir bilgim yok maalesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|