![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Ülkemizdeki etobur türlerine ve dünyadaki pinguicula türlerine yeni bir tür daha eklendi. Muğla Marmaris civarında bulunan yeni tür; International Carnivorous Plant Society - New Pinguicula described http://www.mapress.com/phytotaxa/con...t00064p058.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2012
|
Sn. Saydemir siz bu işe gerçekten gönül vermişsiniz. Etoburlar ile ilgili her taşın altından siz çıkıyorsunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2005
|
![]() Türkiyede doğal ortamında pinguicula görüntüleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaçsever
|
Denizliden doğal ortamında pinguicula av görüntüleri
Doğal ortamında avlanan pinguicula görüntüleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Bu fotoğraflar size mi ait sayın Forester? En azından çekildiği bölge ve tür hakkında bilginiz var mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaçsever
|
Tekrar merhaba.. Türü Pinguicula crystallina Ege'de en sık görülen tür Fotoğraflar Denizli'nin bir ilçesinde çekildi. benim daha önce gidip gördüğüm bir yer orda oturan bir arkadaştan rica etmiştim son durumları ne,çiçeklenme var mı diye o çekip bana gönderdi. bu çivarda daha önce görev yaptığım (Orman Mühendisiyim) ve bitkilere özel ilgim olduğu için alanı biliyordum. Teke yarımadası diye tabir edilen Denizli, Burdur, Antalya, Muğla kesişimi bu türün en çok görüldüğü yerlerden. uygun su pınarlarında bolca bulunmakta, bu benim bildiğim 5. lokasyonu ancak en büyüklerinden biri yoğun Yosun katmanında yetişiyorlar toprakla pek bir bağlantıları yok sanırım bir tür sphagnumdur diye düşünüyorum tabii ilginç olan kısım su buralardaki ana kaya yapısı itibariyle sular bol kireçli bataklık türü yağmur suyu biriken bir yerde değil, kaynaktan akan su içinde yetişiyorlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-12-2007
|
O bölgede Sphagnumların olma ihtimali yok denecek kadar az. Eğer yosunların yakın çekim fotoğraflarını gönderebilirseniz size yardımcı olabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaçsever
|
Göl çok kötü durumda yakında burayı yeniden kazanma adına girişimlerimiz olacak. Buradaki tür Sphagnum palusre dir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Ağaç Dostu
|
Koordinat
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
5 yıl sonra herkese merhaba. Ben geçen sene Isparta-Burdur sınırında bataklık bir alanda Utricularia Vulgarise rastladım, bu bitkiyi alıp Ankara'ya götürmüştüm. Varır varmaz altında bataklık toprağı olan uzunca bir cam kavanozun içine koydum üzerine de 1.5 litre su koymuştum. Ama birkaç gün dayandı sonra öldü. Aranızda utricularia ile ilgisi olan varsa bu konuyla ilgili tecrübelerini paylaşabilir mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2021
|
Çok ilginç.Paylaşımınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |