agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Etobur Bitkiler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-07-2007, 10:51   #61
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Bu bitkiler için N P ve K tam bir ölüm fermanı demek...
bir de aklıma gelen... akvaryum ısıtmalı mı?
ısı 24 ü geçmemeli... yani sıcak su akvaryumlarına uygun değil. tropik olmadığı ancak geniş bir ısı aralığına dayanıklı olduğunu sadece tahmin ediyorum.
adaptasyon süreci ile alakalı
keseciklerini kaybetmesini azot veya P miktarına bağlıyabiliriz bu bağlamda Sayın saka'nın KMnO4 ile desenfektasyonu önerisi "K" açısından sorun olabilir belki H2O2 daha uygun olur.

Kseciklerin dökülme olayını şuna bağlıyorum... bu kesler bir kerelik av tutmaya yarar vede siz bunu eller çıkartırsanız sanırım tümü boşa tetiklenmiş olur. dolayısı ile boşa kapanmış keselerin yükünü taşımamak adına bitki bunları dökmüş olabilir. sonradan sizin de gözlemlediğiniz gibi yeni sürgünlerin üzerinde yeni keseler oluşturacaktır ancak bu kapanlar tüm EB ler için ciddi bir efor demek suyun çok hareketsiz olması bu bağlamda da gerekli. vft de de olduğu gibi ( ki vft kapanları takribi 3 av sindirecek şekilde çalışır) 7 kez boşa kapanıncada bu yapraklar kararıp ölür.

torf içi avlanan utrilerde keseyi görmek dahi kolay değil bunun için saydam camın torfa gelen kısmı bir kağıt veya folio ile karartılıp bir müddet beklenir ( bir kaç hafta kadar) sonra açtığınızda keseler köklerde görülebilir bunu da çok hareket etirerek olmaz dediğim gibi utri kesleri çok çevik vede avlanırken bir filmini dahi göremedik...

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2007, 00:51   #62
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-04-2006
Mesajlar: 24
aslında akvaryum ısıtmalı ama yaz dönemini göz önünde bulundurursak zaten gündüzleri ısıtmaya gerek kalmaksızın akvaryum ısısı 24+ düzeylerde oluyor.önceki ve benim foruma yazışımdan sonraki tüm bilgi paylaşımlarınızdan benim çıkarımım zaten bu bitkiye ancak özel bir akvaryum ya da paludaryumlarda bakılabileceği.
keseler hakkındaki tahminlerinizin doğruluk payına inanıyorum.artı bir işlev olarak bitkinin yüzeyde kalmasına da takviyesi olabilir diye düşünüyorum.her ne kadar keselerini kaybetmiş bitkilerim yine de yüzeye erişme eğiliminde olsalar da tetiklenmemiş keselerin içinde bir miktar boşluk bulunma ve bunun da yüzeyde kalmaya yardımcı faktör oluşturma ihtimali mevcut bence.
keselerin tetiklenmesine gelince; bu tahmininiz doğrultusunda doğadan alınacak herhangi bir örneğin keselerini koruyabilme ihtimali bitkiyi sudan çıkartır çıkartmaz ortadan kallmış oluyor, el ile dokunulmasa da kendi kendine yaprakların veyahut suyun hareket etkisiyle dahi kapanması işten bile .bu durumda incelenecek örneklerin anca yeni sürgünlerinin oluşmasını beklemek kaçınılmaz gözüküyor. hal böyleyken bitki keselerini kaybetmişse bu duurmda yeni sürgünlerini oluşturana kadar böceklerden alması gereken enerjiyi nasıl sağlayabiliyor acaba.yani tam olarak keselerinin tümünü dahi kaybetmiş olsa belirli bir süre hayatta kalabilmesi gerekli. benim ellimdeki örneklerden yeni sürgün sürenin sürgününde maalesef ki kesecikler mevcut değil.ayrıca çıkan yeni sürgün bitkinin doğadaki orjinaline nazaran çok çok daha küçük boyutlarda gelişim göstermekte.bu su ve ışıkla ilgili değerlerle bağıntılı diye tahmin ediyorum...

metaozbaer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2007, 18:04   #63
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Sayın saka ve diğer Utricularia meraklıları arkadaşlar,

geç oldu ama güç olmadı sadece biraz pahalıya mal oldu. Kitapların yanlış yönlendirmesi sonucu bende bir dizi U.graminifolia heder ettim. son deneyimlerim onu gösteriyor ki U.g. tamamen baştan beri submers bir dikimle çok daha iyi bir gelişme gösteriyor. yani elde etiğimiz veya dışardan gettirtiğimiz UG.ları torfa ekip tamamen 2-3cm submers dikim gerekliymiş.

sayın saka sizi unutmuş değilim sadece UG'am ı da ayıracak kadar çoğalmasını bekliyorum ancak çok yavaş gelişiyor siz isterseniz bana özelden yeniden adresinizi yazın ben size bölünmeye hazır U.Livida, U. sandersonii ve isterseniz U.longifolia'larımdan yolıyayım.

saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 03:57   #64
Ağaç Dostu
 
BirLira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 128
Galeri: 47
Utricularia australis

Marmara bölgesi.

Name:  utricularia_australis_02.jpg
Views: 355
Size:  63.7 KB

BirLira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 16:51   #65
Ağaç Dostu
 
saydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 513
Galeri: 10
Çok güzel bir resim. Yaprak **** kapanlarından görüntüler var mıdır acaba?

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024