agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   Evde Süper Hamburger (isteğe bağlı soğanlı) ve çıtır tavuk-patates (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/41211.htm)

Musa Gündoğan 22-07-2017 10:55

Evde Süper Hamburger (isteğe bağlı soğanlı) ve çıtır tavuk-patates
 
Merhaba arkadaşlar, öncelikle belirtmem gerekir ki bu benim tarifim herhangi bir yerden alıp kopyalama yapılmamıştır.

mutfak bölümüne epeydir yazmak istiyordum. ancak bir toparlanıp yazamamıştım. kaliteli yemek yapmayı çok severim. umarım bu tarif sizi de mutlu eder.

Tarifte hamburger ekmeğini marketlerde satılan biraz büyük ekmeklere göre yapacağım. dileyen küçük ekmeklere göre de düşünebilir.

**2-3 kişilik**

Hamburger Malzemeler;

---Haburger ekmeği (ister kendiniz yapın ister marketten alın)
---350 gr. Kıyma (dana eti (mümkünse antrikot,döş etlerinden çok pahalı olur derseniz biraz bunlardan biraz başka yerlerinden karıştırın)-yağlı )(tek çekim)
---çeyrek çay kaşığı tuz
---çeyrek çay kaşığı karabiber(püf noktası taze çekilen karabiber-marketlerde satılan karabiber değirmenlerinden alabilirsiniz)
---az miktarda hardal(bu tıpkı dışarılarda yediğiniz hamburgerleri andırır)
---cheddar peyniri (her markette bulunur)
---soğan(isteğe bağlı)
---domates
---marul

tavuk ve patates malzemeleri;

---350-400 gr tavuk göğsü
---ince doğranmış patates dilimleri
---galeta unu
---buğday unu
---2 adet yumurta
---tuz
---baharatlar(isteğe bağlı)
---corn flakes (isteğe bağlı)


Yapılışı:
tek çekim olarak alınmış kıymanın üzerine tuz, taze çekilmiş karabiberi, ve hardalı ekleyerek karıyoruz. ancak hamur gibi karmadan az miktarda kararak bitiriyoruz. yani üzerine atılanları homojen dağıtacak kadar. tavamıza çok az sıvı yağ ekleyip hamburger ekmeğinde bir miktar(yaklaşık 0,5cm) büyük tutarak tavamızda köftelerimizi kızartıyoruz. kızartmayı kısık ateşte yapalım ki içi çiğ kalmasın. etler kızarırken ekmeğimizin içerisine ince ince kesilen domateslerden iki parça domates koyun. üzerine 1 yaprak marul. üzerine çeddar peyniri üzerine kızarmış köfteyi ekleyeceğiz.

füme soğan.
tadı süper oluyor. kızarmış köftelerin yağına soğanı halka halka keserek hepsini atıyoruz üzerine biraz elma sirkesi dileyen karamelize etmek için az miktarda toz şeker(eklemeyebilirsiniz.) bunları iyice pembeleştiriyoruz. daha sonra etin üzerine alarak hamburgerimizi tamamlıyoruz.

Tavuklar ve patatesleri;

önce patatesleri yapalım. patatesleri ince ince doğrayıp sonrasında tuzu da atarak güzelce harmanlıyoruz. bir tencereye çokça ayçiçek yağı ekliyoruz. ayçiçek olmayınca yağı fazla çekiyor hele ki kızartmalarda mısır özü kullanmayın. sonra bütün patatesleri atıyoruz. yağın içerinde nişastadan dolayı yapışmasın diye sadece atar atmaz bir iki karıştırıp bırakıyoruz. patateslere hiç dokunmadan kızarmasını bekliyoruz artık kızarma arifesinde birbirlerine sarılan patateslere tahta kaşıkla dokunduğumda hepsi açılıverir. süper çıtır patatesleriniz olacaktır. patatesler olurken bu sırada tavuklarımızı isterseniz jülien ister parmak gibi kesiyoruz. bir kapta yumurtaları çırpıyoruz. tavukları önce buğday unu sonra yumurta sonra galetaya batırıp kızgın yağın içerisine atıyoruz. dilerseniz corn flakes leri galeta ile karıştırıp çok daha çıtır çıtır tavuklarınız olur.

damak tadı: galetaya bir miktar susamda atabilirsiniz.
Tavsiye: patates ve tavukları ranch sos **** ballı hardal sos ile yediğiniz tadına doyamazsınız. Acı severlerde mutlaka acı sosla tüketmeli.


tadınız denediğinizde çok beğeneceğinizi düşünüyorum.


olumlu olumsuz yorumlarınızı bekleyeceğim.

afiyet olsun


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024