agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   İçli Köfte (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/36656.htm)

aleydi 02-03-2015 22:39

İçli Köfte
 
3 Eklenti(ler)
içli köfte Eskişehir ne alaka diyebilirsiniz.Halamın eşi Sivas'lıdır . Halam Sivas 'ta kaldığı yıllarda öğrenmiş . Harika içli köfte yapar . Bir kaç kere birlikte yaptık ,sonra ben denemek istedim . Arzu eden olursa tarifini paylaşırım :)

Eklenti 539063

Eklenti 539064

Eklenti 539065

elve 03-03-2015 18:48

çok güzel görünüyor şimdi tarifini bekliyoruz lütfen...

aleydi 03-03-2015 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elve (Mesaj 1360597)
çok güzel görünüyor şimdi tarifini bekliyoruz lütfen...

Memnuniyetle sevgili elve ,beğeni için teşekkür ederim .Aslında biraz göz kararı yapıyorum , yaklaşık ölçülendirmeye çalışırım .İçim bittiğinde kalan hamuru ,mirdik köftesi veya felleh köfte olarak değerlendiriyorum .

Hamuru için : 2 sb ince bulgur ( kısırlık ) 2 sb ince bulgur ( kısırlık )


İçi İçin:750 gr kıyma 1 ,5 sb ceviz yarım paket sanayağı karabiber , pul biber ,tuz



Üstü için :Tereyağı ,pulbiber

Yapılışı : 1 gece önceden içi hazırlanıp ,ceviz hariç dondurucu bekletilir .soğanlar ince ince doğranıp sanayağında kavrulur . pembeleşince kıyma ve baharatlar ilave edilir . (tercihen çekme karabiber ) Derin dondurucuda donması için bekletilir . Çıkarınca iyi dövülmüş ceviz ilave edilir .

Hamuru için :) bulgur sıcak suyla ıslatılır ovulur , suyu dökülür . yavaş yavaş un ilave edilir .sakızlı bir harç elde edilir .bir parça koparılır . Başparmakla ince bir şekilde açılır ,Harçtan içine doldurulur . Döndürerek ağzı kapatılır . Bu tarifle yaklaşık 60 tane içli köfte yapabilirsiniz . Geniş bir tencerede su kaynatılır .İçine tuz atılır .Köfteler 6_8 li gruplar halinde tencereye koyulur . Pişen köfte su yüzüne doğru çıkar ,Üzerine kızdırılmış ,pul biberli tereyağı dökülür ,afiyet olsun .

elve 04-03-2015 21:42

çok teşekkürler .şekli böyle güzel olmasada deneyeceğim

Melihçetin 12-04-2015 14:47

Olsada yesek annemin içli köftesini özledim.

Lale Teyze 16-04-2018 13:51

Çok ince açılması gerekiyor, başaramıyorum.
Adana'da teyzem yapardı ve hamuruna da et koyardı. Biz ceviz kullanmıyoruz. Ayrıca hamurun özleşmesi için biraz da un ilave ederiz.

İçini biz de bir gece önceden hazırlarız ama derin dondurucuya koymayız.

balmuk 03-10-2018 22:46

canım çekti vallahi :D


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024