İçli Köfte
3 Eklenti(ler)
içli köfte Eskişehir ne alaka diyebilirsiniz.Halamın eşi Sivas'lıdır . Halam Sivas 'ta kaldığı yıllarda öğrenmiş . Harika içli köfte yapar . Bir kaç kere birlikte yaptık ,sonra ben denemek istedim . Arzu eden olursa tarifini paylaşırım :)
Eklenti 539063 Eklenti 539064 Eklenti 539065 |
çok güzel görünüyor şimdi tarifini bekliyoruz lütfen...
|
Alıntı:
Hamuru için : 2 sb ince bulgur ( kısırlık ) 2 sb ince bulgur ( kısırlık ) İçi İçin:750 gr kıyma 1 ,5 sb ceviz yarım paket sanayağı karabiber , pul biber ,tuz Üstü için :Tereyağı ,pulbiber Yapılışı : 1 gece önceden içi hazırlanıp ,ceviz hariç dondurucu bekletilir .soğanlar ince ince doğranıp sanayağında kavrulur . pembeleşince kıyma ve baharatlar ilave edilir . (tercihen çekme karabiber ) Derin dondurucuda donması için bekletilir . Çıkarınca iyi dövülmüş ceviz ilave edilir . Hamuru için :) bulgur sıcak suyla ıslatılır ovulur , suyu dökülür . yavaş yavaş un ilave edilir .sakızlı bir harç elde edilir .bir parça koparılır . Başparmakla ince bir şekilde açılır ,Harçtan içine doldurulur . Döndürerek ağzı kapatılır . Bu tarifle yaklaşık 60 tane içli köfte yapabilirsiniz . Geniş bir tencerede su kaynatılır .İçine tuz atılır .Köfteler 6_8 li gruplar halinde tencereye koyulur . Pişen köfte su yüzüne doğru çıkar ,Üzerine kızdırılmış ,pul biberli tereyağı dökülür ,afiyet olsun . |
çok teşekkürler .şekli böyle güzel olmasada deneyeceğim
|
Olsada yesek annemin içli köftesini özledim.
|
Çok ince açılması gerekiyor, başaramıyorum.
Adana'da teyzem yapardı ve hamuruna da et koyardı. Biz ceviz kullanmıyoruz. Ayrıca hamurun özleşmesi için biraz da un ilave ederiz. İçini biz de bir gece önceden hazırlarız ama derin dondurucuya koymayız. |
canım çekti vallahi :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024