agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   Kilis tepsi kebabı (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/31751.htm)

sigortacihasim 26-05-2013 11:22

Kilis tepsi kebabı
 
İstanbul dan gelen kızım için akşam Kilis Tepsi Kebabı yaptım.
Yapılışını da sizlerle paylaşmak istedim.
Buyrun efendim...
4 kişi için malzeme olarak:
300 G kuzu kıyması
3 orta boy soğan
bir kaşık domates salçası
1/2 kaşık biber salçası (acı da olabilir)
4 adete çarliston biber,
2 adet irice kapya biber (ben irisini bulamadım ,dolapta küçüklerinden vardı)
4 adet sivri biber
yarım demet maydanoz
İsteğe bağlı olarak (tuz)
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
bir tutam karabiber.
İsteğe bağlı kırmızı acı pul biber-kimyon ve kekik

http://img69.imageshack.us/img69/1965/18863075.jpg
Kıyma ve soğan haricindeki leri yıkayıp,ayıklayıp,parçalayım rondoya koyun

http://img96.imageshack.us/img96/9994/92412767.jpg
Bunları rondoda güzelce çekin.
http://img23.imageshack.us/img23/8178/93812964.jpg
Sonra üstüne kıymayı koyup,çekilmiş malzemelerle birlikte bir iki defa daha rondodan geçirin.
http://img195.imageshack.us/img195/8250/53211257.jpg
Rondoda kıyma kırmızımsı bulamaç gibi olaca.Bu arada yapacağınız tepsiyi hazırlayın.Ben bu kere toprak tepside denedim.Geçen sefer aynı boyda normal tepside yapmıştım.
http://img27.imageshack.us/img27/4928/12932689.jpg
Tepsinin içini güzelce yağlayın.Ben lezzet versin diye tereyağı kullandım.Bu hem üstüne koyulacak malzemenin tepsiye yapışıp yanmasını da önlüyor.
http://img94.imageshack.us/img94/3620/17906366.jpg

sigortacihasim 26-05-2013 11:44

Tepsiyi yağladıktan sonra,içine iki kat yufka dizdim.Aslında hakiki Kilis Tepsi Kebabında yufka yoktur.Ama ben hem doyurucu olsun,hemde kıymadan eriyerek süsüzülecek lezzetli yağını süzsün diye kıyma koyarak denedim.Çokda nefis oldu.

http://img835.imageshack.us/img835/2875/24014129.jpg
Bunun üzerine ince halka halka doğradığım soğanları boşluk kalmayacak şekilde döşedim.
http://img153.imageshack.us/img153/8092/10089167.jpg
Sonun da da ellerimi suda hafif ıslatarak,rondodaki kıymayı azar azar alıp tepsinin üstüne kapladım.Piştiğinde kolay alınması için ,kıymayı bıcakla 8 parçaya çizidim.Üzerine de çarliston biberleri uzunlamasına keserek,süs yaptım.Burada dikkat edilecek şey,çarlistonların iç kısımları yukarı bakmalı yoksa pişerken yanıp kavrulur.
http://img838.imageshack.us/img838/3145/33425699.jpg

http://img844.imageshack.us/img844/3116/84480333.jpg
Domatesler ve soğanlarla da dekore ettiğim tepsinin işi bitti fırına sürülmeye sıra geldi
http://img405.imageshack.us/img405/4181/98057075.jpg

250 derece fırında 20 dakika,sonra 180 derece fırında 15 dakika ..taki domates ve soğanlar hafif kavrulmaya başlayıncaya kadar pişti

http://img515.imageshack.us/img515/7114/62463591.jpg
Artık sıra sofrada servise geldi.Buyrun beraber yiyelim.Herkese afiyet olsun
http://img198.imageshack.us/img198/8870/74891496.jpg

mandalinci 26-05-2013 12:13

Oldu mu şimdi, bu tarifi hemen uygulamam lazım, görüntüsü bile harika, kokusu geldi adeta.

Ellerinize sağlık :)

sigortacihasim 26-05-2013 14:06

Sn.Mandalinci beğeninize mazhar olmak çok güzel.Aslında bu kıymada biraz da kuyruk yağı koyuluyor.İnanın işte o zaman müthiş bir kokusu oluyor pişerken ve yerken de hakikaten başka lezzet veriyor damağa.Ama gel gelelim sağlık nedeni ile kuyruk yağından koymadım.Tercihi size bırakıyorum.
Fırsat bulursam bir de evde yaptığım TESTİ kebabını yayınlayacağım.
En iyi günlerin sizi olması dileğimle...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024