Karın, Mumbar dolması
1 Eklenti(ler)
Mağzemeler.
Temizlenmiş karın (İşkembe) Temizlenmiş Mumbar (Kalın bağırsak) Dolma Harcının Mağzemesi: Pirinç, İki büyük kuru soğan,6-7 diş sarımsak, Domates, bir tane limon, Maydonoz, yeşil nane, karışık salça (Biber ve domates), ay çiçek yağı, tuz , kara biber, kimyon. Eklenti 343292 |
Acilen göz doktoruna gitmem lazım
|
1 Eklenti(ler)
Sebzeler küçük şekilde doğranıp. Diğer mağzemeler eklenip karşırştırılacak.
Eklenti 343297 |
Alıntı:
|
Hoş bulduk lakin gerçekten bana bir gözcü lazımmış
|
Neden? Annem ve sürekli yaparız.:D:D:) Annem yaparkan fotograflarını çektim. Düzenleyip ekliyerek anlatacağım.:D:D
|
Sorun sizin yaptığınız yemek değil gerçekten çok güzel gözüküyor eminim tadı çok güzeldir niyetim sizi annenizi veya başka kimseyi kırmak değildir ben yemeği börek kek ve kurabiye sanmıştım sizi kırdıysam özür dilerim
|
bizim buralarda da çok yapılır, ama sarmısak limon ve domates konmaz.kalabalıkla yenecek bir yemektir .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yapılışı
4 Eklenti(ler)
Karın dolmasının Yapılışı:
Temizlenmiş karını küçük veya isteğe göre bıçakla düzğün şekillere kesilecek. Kenarından çıkan küçük parçalar kesilcek dolmayla beraber pişer. Eklenti 343303 Eklenti 343304 Eklenti 343305 Eklenti 343306 |
3 Eklenti(ler)
Düzeli kesilen parçalar kenarından tehel şeklinde yarısı dikilecek ve dolma harcı konulacak.
**** düzenli kesilen parçaların arasını dolma harıcı konulur ve dikilir. Size hangisi kolayınıza geliyorsa yaparsınız. :D:) İplik hazır. Eklenti 343307 Eklenti 343308 Eklenti 343309 |
1 Eklenti(ler)
Düdüklüde normal ateşde 30 dakika pişecek.
Üstünü örtecek şekilde su konulacak. Suyuna bir tutam tuz eklenecek. Eklenti 343310 |
Mumbar dolması.
4 Eklenti(ler)
Yapılışı: Mağzemeler ince oyacak, Temizlenmiş mumbar, Dolma harcı. Dikkat:Oyacak ince olmasının sebebi mumbar dolması doldurulurke kesmesin diye.
Mumbarın fazla yağları temizlenecek çünkü fazla dolma harcı aması ve Domla harcındada yemeklik yağ var. Eklenti 343334 Oyacak yardımıyla mumbarlar dolduruluyor. Ve mumbarın içi dışına çevriliyor.Yağlı kısım içinde kalıyor. Eklenti 343335 Eklenti 343336 Eklenti 343337 |
Tebrikler,gerçekten harikasınız.
Bu kadar lezzetli sunulan bir yemek. Bu kadar basit ve anlaşılır bir tarif. Teşekkürler... |
Alıntı:
Teşekür ederim. Hoş geldiniz.:):):D |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Mumbar doldurmanın püf noktası. Mumbar parçasının ince tarafından başlanacak. Ve çevir işlemini yapabilmek için:
Oyacak mumbarın yağlı tarafından içine doğru katlancak, doldurma başlanılcak. Mumbar hem dolarken çevriliyor. Ve mumbar fazla tıka basa doldurmayanız. mumbar piştiğinde kendini topluyor ve inceliyor. Pirinde pişince büyüyor ve genişliyor. Bunları düşünerek doldurmak lazım. Fazla doldurulsa piştiğinde patlar. Eklenti 343363 Eklenti 343364 Eklenti 343365 |
3 Eklenti(ler)
Mumbar dolmasının pişirilmesi:
Geniş çelik tencerede mumbarın üstünü örtecek şekilde içme suyu konulacak. Kısık ateşte pişirilecek. Sebebi mumbarların patlamasın diye. Eklenti 343368 Eklenti 343369 Afiyet olsun.. Eklenti 343370 |
elinize sağlık güzel görünüyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ilginç bir yemek çeşidi kısmet bir gün o taraflara yolumuz düşerse mutlaka tadına bakacağım yiyen arkadaşlarım çok metetti
|
Hiç yemedim, nasıl yapıldığını da ilk defa gördüm..
Çok zahmetliymiş.. Elinize sağlık maviş Yapabilmek için dikiş de bilmek gerek sanırım ;) |
Hatayın yani bizim milli yemeğimiz bu, kurban bayramlarında özellikle her evde pişer. Yapan usta olursa enfes, yemesine doyum olmayan bir yemektir. Ellerinize sağlık, görüntü müthiş, yen mi yemen mi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bu kadar övgüye göre eminim güzel yemektir
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024