agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   Karın, Mumbar dolması (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/28872.htm)

Maviş 03-11-2012 17:23

Karın, Mumbar dolması
 
1 Eklenti(ler)
Mağzemeler.
Temizlenmiş karın (İşkembe)
Temizlenmiş Mumbar (Kalın bağırsak)
Dolma Harcının Mağzemesi:
Pirinç, İki büyük kuru soğan,6-7 diş sarımsak, Domates, bir tane limon, Maydonoz, yeşil nane, karışık salça (Biber ve domates), ay çiçek yağı, tuz , kara biber, kimyon.
Eklenti 343292

Selehattin 67 03-11-2012 17:33

Acilen göz doktoruna gitmem lazım

Maviş 03-11-2012 17:33

1 Eklenti(ler)
Sebzeler küçük şekilde doğranıp. Diğer mağzemeler eklenip karşırştırılacak.
Eklenti 343297

Maviş 03-11-2012 17:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 1041706)
Acilen göz doktoruna gitmem lazım

Hoş geldiniz.:):D

Selehattin 67 03-11-2012 17:36

Hoş bulduk lakin gerçekten bana bir gözcü lazımmış

Maviş 03-11-2012 17:51

Neden? Annem ve sürekli yaparız.:D:D:) Annem yaparkan fotograflarını çektim. Düzenleyip ekliyerek anlatacağım.:D:D

Selehattin 67 03-11-2012 17:55

Sorun sizin yaptığınız yemek değil gerçekten çok güzel gözüküyor eminim tadı çok güzeldir niyetim sizi annenizi veya başka kimseyi kırmak değildir ben yemeği börek kek ve kurabiye sanmıştım sizi kırdıysam özür dilerim

hüzün 03-11-2012 18:17

bizim buralarda da çok yapılır, ama sarmısak limon ve domates konmaz.kalabalıkla yenecek bir yemektir .

Maviş 03-11-2012 18:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 1041731)
Sorun sizin yaptığınız yemek değil gerçekten çok güzel gözüküyor eminim tadı çok güzeldir niyetim sizi annenizi veya başka kimseyi kırmak değildir ben yemeği börek kek ve kurabiye sanmıştım sizi kırdıysam özür dilerim

Özür dilemenize gerek yok. Çok güzel, özel ve çok eski bir yemek Tarsus´ta çok yapılıyor. :D:D

Maviş 03-11-2012 18:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüzün (Mesaj 1041738)
bizim buralarda da çok yapılır, ama sarmısak limon ve domates konmaz.kalabalıkla yenecek bir yemektir .

Biz İçel´de yeşillik, limon ve domatesi çok severiz çok güzel tat ve biraz hafif oluyor. İçine kıyma koymadım. Karın ve mumbar tek başına ağır bir yemek. Dolmalarımıza kıymasız ise zeytin yağ koyarız. Bil hassa asma yaprak sarmasına zeytin yağı mükemmel oluyor.:D

Maviş 03-11-2012 19:02

Yapılışı
 
4 Eklenti(ler)
Karın dolmasının Yapılışı:
Temizlenmiş karını küçük veya isteğe göre bıçakla düzğün şekillere kesilecek. Kenarından çıkan küçük parçalar kesilcek dolmayla beraber pişer.

Eklenti 343303

Eklenti 343304

Eklenti 343305

Eklenti 343306

Maviş 03-11-2012 19:11

3 Eklenti(ler)
Düzeli kesilen parçalar kenarından tehel şeklinde yarısı dikilecek ve dolma harcı konulacak.
**** düzenli kesilen parçaların arasını dolma harıcı konulur ve dikilir. Size hangisi kolayınıza geliyorsa yaparsınız. :D:)

İplik hazır.
Eklenti 343307

Eklenti 343308

Eklenti 343309

Maviş 03-11-2012 19:23

1 Eklenti(ler)
Düdüklüde normal ateşde 30 dakika pişecek.
Üstünü örtecek şekilde su konulacak. Suyuna bir tutam tuz eklenecek.
Eklenti 343310

Maviş 03-11-2012 20:01

Mumbar dolması.
 
4 Eklenti(ler)
Yapılışı: Mağzemeler ince oyacak, Temizlenmiş mumbar, Dolma harcı. Dikkat:Oyacak ince olmasının sebebi mumbar dolması doldurulurke kesmesin diye.
Mumbarın fazla yağları temizlenecek çünkü fazla dolma harcı aması ve Domla harcındada yemeklik yağ var.
Eklenti 343334
Oyacak yardımıyla mumbarlar dolduruluyor. Ve mumbarın içi dışına çevriliyor.Yağlı kısım içinde kalıyor.
Eklenti 343335

Eklenti 343336

Eklenti 343337

yolac 03-11-2012 20:02

Tebrikler,gerçekten harikasınız.
Bu kadar lezzetli sunulan bir yemek.
Bu kadar basit ve anlaşılır bir tarif.
Teşekkürler...

Maviş 03-11-2012 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yolac (Mesaj 1041785)
Tebrikler,gerçekten harikasınız.
Bu kadar lezzetli sunulan bir yemek.
Bu kadar basit ve anlaşılır bir tarif.
Teşekkürler...


Teşekür ederim. Hoş geldiniz.:):):D

Maviş 03-11-2012 20:14

4 Eklenti(ler)
Doldurmaya devam.
Eklenti 343349

Eklenti 343352

Eklenti 343353

Eklenti 343354

Maviş 03-11-2012 20:22

3 Eklenti(ler)
Mumbar doldurmanın püf noktası. Mumbar parçasının ince tarafından başlanacak. Ve çevir işlemini yapabilmek için:
Oyacak mumbarın yağlı tarafından içine doğru katlancak, doldurma başlanılcak. Mumbar hem dolarken çevriliyor. Ve mumbar fazla tıka basa doldurmayanız. mumbar piştiğinde kendini topluyor ve inceliyor. Pirinde pişince büyüyor ve genişliyor. Bunları düşünerek doldurmak lazım. Fazla doldurulsa piştiğinde patlar.
Eklenti 343363

Eklenti 343364

Eklenti 343365

Maviş 03-11-2012 20:34

3 Eklenti(ler)
Mumbar dolmasının pişirilmesi:
Geniş çelik tencerede mumbarın üstünü örtecek şekilde içme suyu konulacak. Kısık ateşte pişirilecek. Sebebi mumbarların patlamasın diye.

Eklenti 343368

Eklenti 343369
Afiyet olsun..
Eklenti 343370

elve 04-11-2012 00:03

elinize sağlık güzel görünüyor.

melissa77 04-11-2012 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Maviş (Mesaj 1041805)
Mumbar dolmasının pişirilmesi:
Geniş çelik tencerede mumbarın üstünü örtecek şekilde içme suyu konulacak. Kısık ateşte pişirilecek. Sebebi mumbarların patlamasın diye.

Eklenti 343368

Eklenti 343369
Afiyet olsun..
Eklenti 343370

elinize saglik bence de guzel ikiside.)))

Maviş 04-11-2012 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi melissa77 (Mesaj 1042013)
elinize saglik bence de guzel ikiside.)))

Hoş geldiniz.

Selehattin 67 04-11-2012 17:47

ilginç bir yemek çeşidi kısmet bir gün o taraflara yolumuz düşerse mutlaka tadına bakacağım yiyen arkadaşlarım çok metetti

selis 05-11-2012 07:11

Hiç yemedim, nasıl yapıldığını da ilk defa gördüm..
Çok zahmetliymiş.. Elinize sağlık maviş
Yapabilmek için dikiş de bilmek gerek sanırım ;)

aydoner 05-11-2012 17:48

Hatayın yani bizim milli yemeğimiz bu, kurban bayramlarında özellikle her evde pişer. Yapan usta olursa enfes, yemesine doyum olmayan bir yemektir. Ellerinize sağlık, görüntü müthiş, yen mi yemen mi?

Maviş 05-11-2012 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1042373)
Hiç yemedim, nasıl yapıldığını da ilk defa gördüm..
Çok zahmetliymiş.. Elinize sağlık maviş
Yapabilmek için dikiş de bilmek gerek sanırım ;)

Hoş geldiniz. Evet biraz zahmetli ama dağer.:D:)

Maviş 05-11-2012 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydoner (Mesaj 1042693)
Hatayın yani bizim milli yemeğimiz bu, kurban bayramlarında özellikle her evde pişer. Yapan usta olursa enfes, yemesine doyum olmayan bir yemektir. Ellerinize sağlık, görüntü müthiş, yen mi yemen mi?

Hoş geldiniz. Biz aslen Tarsus´luyuz. Bizim milli yemeğimiz.

Maviş 05-11-2012 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 1042103)
ilginç bir yemek çeşidi kısmet bir gün o taraflara yolumuz düşerse mutlaka tadına bakacağım yiyen arkadaşlarım çok metetti

Hoş geldiniz. Çok güzel bir yemektir.:):):):D:D

Selehattin 67 05-11-2012 20:20

bu kadar övgüye göre eminim güzel yemektir

aydoner 05-11-2012 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Maviş (Mesaj 1042805)
Hoş geldiniz. Biz aslen Tarsus´luyuz. Bizim milli yemeğimiz.

Aslında bir yörük yemeği gibi geliyor bana... Göçebe Türklerin çevrede yaymış olduğu ortak kültür işte, yemeğe de yansıyor, konuşmaya da, düşünmeye de.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024