agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   Elbasan tavası (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/24118.htm)

malina 17-03-2008 14:31

Elbasan tavası
 
Etleri düdüklü tencerede haşla. Suyunu ayırarak, tepsiye koy.
Üzerini kaplayacak kadar miktar yoğurda bir iki yumurta kırıp karıştır. Üzerine dök. Biraz yağ... Fırında 10-15 dakika tut.

Elbasan tarifi aldınız :)

abk 17-03-2008 14:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 215526)
Elbasan tarifi aldınız :)

Hıımmm.. Acıktım. Bu tarifi yarın akşam denemeliyim.

habibe 17-03-2008 15:11

Ben de, Malinanın bu tarifine ilaveten çok az un (yoğurt yumurta un) ilave ediyorum.

zenfree 18-03-2008 19:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 215526)
Etleri düdüklü tencerede haşla. Suyunu ayırarak, tepsiye koy.
Üzerini kaplayacak kadar miktar yoğurda bir iki yumurta kırıp karıştır. Üzerine dök. Biraz yağ... Fırında 10-15 dakika tut.

Elbasan tarifi aldınız :)

Bu tam bana göre. Teşekkürler Malina.

limon 19-03-2008 13:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 215526)
Etleri düdüklü tencerede haşla. Suyunu ayırarak, tepsiye koy.
Üzerini kaplayacak kadar miktar yoğurda bir iki yumurta kırıp karıştır. Üzerine dök. Biraz yağ... Fırında 10-15 dakika tut.

Elbasan tarifi aldınız :)

Yağsız et ve yağsız yoğurtla yapınca diyettekiler de bir porsiyon yiyebilir. Yanına bol yeşil salata. :)

abk 20-03-2008 08:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 215526)
Etleri düdüklü tencerede haşla. Suyunu ayırarak, tepsiye koy.
Üzerini kaplayacak kadar miktar yoğurda bir iki yumurta kırıp karıştır. Üzerine dök. Biraz yağ... Fırında 10-15 dakika tut.

Elbasan tarifi aldınız :)

Akşam denedim bu tarifi. Bence güzeldi ama oğlum yumurta-yoğurt karışımını gördüğü anda "ben onu yemem" dedi ve tadına bile bakmadı. :(

acemifüsun 14-04-2011 18:36

Elbasan tavası
 
Elbasan tavası bir Rumeli yemeğidir.

Kuzunun böbrek yatağı kısmından 1kg. et kasaba böldürülüp, çok yağlı kısımları

temizlenir. Böbrek yatağının ortası kemiklidir.


Çelik bir tencereye çok az zeytinyağ koyup, ısınmasını bekleriz.Yıkayıp, sularını

iyice süzdürdüğüm etleri tencereye yerleştirip, iyice pembeleşinceye kadar

çeviririm. Ayrı yerde kaynattığım sudan bir miktar( tencerenin yarısına kadar

gelecek şekilde) ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp, ocağın ayarını da

kısıkta olmak üzere pişiririz. Etlerin pişmesine yakın da çok az tuz eklersek,

etimiz hazırdır.



Fırına girebilecek bir paylex'i ya da tepsiyi ilk önce katı yağ ile iyice yağlayıp,

sonra da unlarız. Etleri aralarda boşluk kalacak şekilde tepsiye yerleştiririz.


Ayrı bir derin kapta, 3 yumurtayı iyice çırpılır, 2 yemek kaşığıda un ilave edilip,

yumurtalara iyice yedirilir. Etin suyundan bir bardak ayrılır ve bu karışıma

eklenir. En son 1/2kg. yoğurt, tuz , k.biber ilavesiyle ,hazırladığımız bu sos

tamamdır.




Hazırladığımız bu yoğurtlu sosun hepsini, tepsideki etlerin üzerine ve yanlarına

kaşıkla dökerek, fırına girecek duruma getiririz.

Önceden 200 dercede ısıttığımız fırında, yoğrutlu sos iyice pembeleşip, hafif

kızarınca Elbasan Tavamız hazırdır:)

mandalinci 14-04-2011 18:50

Sn. acemifüsun,

Deneyeceğim, çok güzele benziyor, teşekkürler.

Mine Pakkaner 15-04-2011 17:16

Harika bir yemek, elinize sağlık. Çok severiz biz de. Yalnız şimdi yoğurtlar çok tatlı, yemeğe gereken hafif mayhoşluğu vermiyor. Bu durumda sosa damak tadına göre bir çorba kaşığı kadar limon eklenebilir. Ayrıca kemiksiz tavuk but etiyle de yapabilirsiniz.

acemifüsun 15-04-2011 17:21

Mine hanımcığım, evet şimdi yoğurtlar tatlı, dediğiniz gibi limon eklenebilir. Eski yoğurtların

lezzetini biz Foça Yoğurdunda yakalıyor gibiyiz. (sizin bölgede satışı var mı, bilmiyorum,

deneyin isterseniz)

Tavuklusunu deneyeceğim, iyi fikir, teşekkürler:)

hosseda 15-04-2011 17:51

Yağı kızdırdık, etleri pempeleşene kadar pişirirken ateş ne ölçüde olmalı... Yumurtayı ihmal ederek sosu hazırlamak olabilirmi...
Bu şahaseri köy fırınında, toprak kapta denemek hayalindeyim.
Teşekkürler...

acemifüsun 15-04-2011 17:58

Sevgili hosseda ateş orta derecede olmalı. Kısıkta olursa; etler geç pembeleşir. Bu şekilde

eti mühürlüyoruz.

Yumurtasız hiç denemedim, yumurta miktarını azaltın isterseniz:)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024