agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni271Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-02-2009, 23:29   #61
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Test ve Tad

1.Etap tedarik, hazırlık


Notlar Kuzu eti terbiye edilecek.
Patlıcan sapları şişin sonuna takılacak
Patlıcanlar soyulmayacak.
Patlıcanlar tuzla ovulacak.
Mümkünse Tokat biberi ve patlıcanı (çekirdeksiz) kullanılacak.
Domatesler ortadan ikiye bölünecek. Kesilen yüzey yukarı bakacak.
Sarımsaklar soyulmadan şişe takılacak.
Patatesler ince dilinecek. (4-5 mm kadar)
Şişe sırayla kuyruk yağı, et, patlıcan (kesilen yüzey yukarı bakacak) patates, et-patlıcan-patates tekrarı en sona patlıcan sapı takılacak.

Eklenen Resimler
     
mrduran, sinbas ve Milla beğendi.
k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2009, 23:32   #62
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
1.etap resimlere devam...

Eklenen Resimler
    
mrduran ve Milla beğendi.
k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2009, 23:37   #63
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
2.Etap uygulama

Notlar: Kuvvetli odun ateşiyle pişirilecek.
Ocağın bulunduğu yerde parlayıcı ve yanıcı malzemeler uzaklaştırılacak.
Tabiatıyla bol dumana razı olunacak.
Ateşin şiddetine göre yaklaşık 30-40 dk. Pişer.
Şişler alınmadan tepsimize varsa ince pide, lavaş, yoksa pide, ekmek dizilir
Göz hakkı unutulmamalıdır. (Abrek ve Nise’de hakkını almıştır.)
Ocağın üst kapagı cam olsa daha kullanışlı olacakmış. (sık sık piştimi acaba demezdik)

Eklenen Resimler
     
tener, mrduran ve sinbas beğendi.
k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2009, 23:37   #64
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
3.Etap tad ve sonuç


Bu kısım resimsiz. (Lezzete hücumdan kimsenin aklına gelmedi)
Sonuç : Kesinlikle tadılmalı.

mrduran beğendi.
k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2009, 23:56   #65
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kmlsrt Mesajı Göster
Sayın meslektaşım k0900 ,
ücretini vereceğiniz hesaba göndersem bu mangaldan bana ödemeli kargo yaparmısınız..? Şimdiden teşekkür ederim.
Sayın kmlsrt size özel mesaj gönderecem.

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 00:04   #66
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Nasip olurda babamla bir daha yaparsak Tokat kebabını ayrıntılı olarak fotoğraflayım da Kebap nasıl olurmuş eş dost öğrensin

Alelacele bulabildiğim iki fotoğrafı şimdilik koyayım, inşallah bir dahakine ayrıntılı fotoğraf çekerim.

İlk fotoğrafta odunlu kebap ocağında ben pişiriyorum, ikinci fotoğrafta da elektrikli ocakta babam pişiriyor. Anlıyacağınız bu ocakların elektriklisi de çıktı

Eklenen Resimler
  
BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 02:06   #67
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Sevgili hemşehrim K0900 afiyet şeker olsun

Aklıma geldiğince, dilimin döndüğünce bende biraz malzeme ve yapılış aşamalarını anlatayım, dediğim gibi bundan sonra yapacağım ilk kebapta detaylı foto da koyarım inşallah. Sizin yaptığınız da genel olarak doğru, fakat ufak tefek eksikler var tamamlarsanız daha büyük lezzetler elde dersiniz.

Önce malzemer ve hazırlık:

Et olarak mümkünse kuzunun böbrek yatağından kuşbaşı olması gerekiyor (orjinali budur) fakat pirzola gibi kemikli et de kullanılabiliyor, hatta tavuk etiyle bile yapılabiliyor. Ben orjinalinden anlatayım isteyen istediği gibi denesin bakalım

Etler bir gün öncesinden soğan ve tuzla (mümkünse kalın tuz) terbiyelenir. Baharat kullanmak isteyenler terbiye malzemesine katabilir ama ben baharattan Tokat Kebabında hoşlanmıyorum, zaten orjinalinde de baharat kullanılmaz. Kebap asıl lezzetini pişirme biçimi ve süresinden alır.

Gelelim diğer malzemelere, Patlıcanlar Sn. k0900'ün fotoğrafladığı şekle yakın mümkün olduğunca düzgün ve kesinlikle çekirdeksiz olmalı, Sn.k0900'ün fotoğraflarındaki (bundan sonra fotoğraftaki gibi dediğimde Sn. k0900'ün fotoğraflarını kastedeceğim) gibi doğranmalı ve soyulmamalı, şişe takılmadan önce bir parçanın üzerine tuz dökülerek (az miktarda ve yine mümkünse kalın tuz) iki parça birbiri ile öpüştürülerek ovalanmalı. Domatesler ortalama yumruk büyüklüğünde, eziksiz fakat olgun olmalı ama fotoğraftaki gibi dilim dilim doğranmamalı, ortasından (enine) olacak şekilde sadece ikiye kesilmeli ve alttaki tavaya kesilmiş yüzler yukarı gelecek şekilde dizilip, fırına sürülürken hafifçe tuzlanmalı. Patatesler de ortalama yumruk büyüklüğünde olup, yine fotoğraftaki gibi soyulup aynı şekilde yuvarlak şekilde doğranmalı.

Biberler köy biberi olmalı, uzun ve kartlaşmış olmamak kaydıyla sivri biber de olabilir ama dolmalık biber olmaz (en azından ben hiç denemedim) Sarmısak kelle ile olacak, ayıklamayı bırakın kelleyi bile bozmayacaksınız.

Gelelim LAVAŞ'a sanırım lavaşı çoğunluk bilir fotoğrafta da var zaten ama öyle kısa olmamalı, 1 hatta 1,5 metreye kadar uzun olabilir. Tepsinin tabanını boşluk kalmayacak şekilde lavaşla kapattıktan sonra lavaşın uçları tepsiden sarkacak şekilde olmalı ki bu uçlarla çıkan malzemenin üstü kapatılabilsin, diğer şiler çıkana kadar pişen malzeme soğumasın.

Gelelim şişlere dizmeye, herşeyden önce bütün şişlere ilk önce kuşbaşı et büyüklüğünde kuyruk yağı takılacak (kebaba asıl lezzeti veren budur). Yani ilk takılan malzeme pişirme esnasında en üstte olacağından, kuyruk yağı tepeden eriyerek bütün malzemeleri yağlayıp, en son alttaki tavada bulunan domateslerin üzerine damlayacaktır. Sn. k0900'ün bir patlıcan (patlıcanların kesik yüzleri yukarı kalacak şekilde ama biraz verev olacak yani yere tam paralel olmayacak), bir et sıralaması doğru fakat patates dizimi yanlış, patatesler de bir patates, bir et olacak şekilde ayrı şişler olmalı, yani patlıcan-et, patates-et şişleri olmalı. Biberler ve sarmısaklarda, yine tepede kuyruk yağı olacak şekilde (sarmısak her kellenin arasına kuyruk yağı takılarak), sadece biber ve sadece sarmısak şişleri olarak dizilir. Bütün şişlerin ucuna patlıcanların sap kısmı sıkıca takılmalı ki pişen maşzemenin ağırlığından şiş olduğu gibi ocağın içine boşalmasın.

Gelelim asıl lezzeti verecek olan pişirme aşamasına:

Bundan geçen gün "Tokat" başlığında bahsetmiştim oradan alıntı yapacağım.

Mangal kömürü ile olmadığı gibi çok harlı yanan çok kuru odunla da olmaz, etin ve diğer sebzelerin dışı yanar içi pişmez. Bizim oranın deyimi ile pelit odunu olması gerekiyor. Ben meşe olarak biliyorum peliti ama babam ısrarla yok oğlum bu değil pelit olacak diyor, fakat meşenin de açık havada kalmış kurumuş koflaşmışını bulabilmiştim sanırım taze meşe babamın bahsettiği pelit olması gerekir (eğer pelit başka bir ağaçsa bilen ne olur yazsın). İşte bu pelit hem alevli (resmen taşkömürü gibi alevi olur), hemde ağır ağır yanar, közüde bir o kadar harlı olur, hemde uzun süreli yanar öyle hemen, tabiri caizse "saman alevi" gibi geçmez.

Kebap ocağının her iki gözünüde aynı oranlarda yakmayı becerdikten sonra (domatesleri daha yakmaya başlamadan da alt tarafa yerleştirebilirsiniz), ocak iyice ısınınca şişleri dizeriz, öncelik patlıcan-et şişlerinde onları patates-et şişleri takip etmesi gerekir. Sarmısak şişi dört veya beş adet kelle sarmısak olacağından bir şiş, en fazla iki şiş olarak hazırlanıp, et olan şişler bitince ilk boşalanların yerine takılmalı, etler tamamen bittikten sonra en son biberler takılmalı. Bütün pişirme işlemi sırasında her iki gözün alev miktarıda eşit tutulmaya çalışılırken, bir yandan da gözler içerisinde de alev bütün gözü dolduracak şekilde ve altlarda tam alevlenmemiş odunların kalarak altların pişmeden kalmasına sebep olması önlenmeye çalışılmalı.

Son olarak pişirme zamanlarının ayarlanması; patlıcan-et olarak takılan şişlerde patlıcan kabukları yanıncaya kadar pişirilmeli (yanmış patlıcan kabuğu yenilmemeli, patlıcanın içi kabuktan ayrılıp, içi yenilip kabuğu atılmalı), bu süre en az 30-35 dakika olmalı, süre ne kadar uzarsa lezzet o kadar artacaktır, süreyi uzatacağız diyede malzemeyi kömür etmemeye dikkat etmeli, ateşin harını azaltarak veya artırarak süre ayarlanmalı. Patates-et şişlerinde de patateslerin kenarları yanmaya başladığında olmuş demektir, yine bu sürede en az 30-35 dakika olmalı. her iki et şişinde de süreyi ayarladığınızda etlerin nar gibi kızardığını görebilirsiniz. Sarmısaklar ise, kabukları yanacak ve şöyle elinizle hafifçe sıktığınız da lokum kıvamında hissedeceksiniz, o zaman pişmiş demektir, biberleri söylememe gerek yok sanırım

Eğer ateş çok fazla alevli olursa etlerde kızaracak, patlıcanlarında kabukları yanacak yaklaşık 20 dakikada pişmiş görüntüsü alacaksınız ama maalesef patlıcanların için bembeyaz olacağı gibi etlerin içide çiğ kalacaktır. Burada ne kadar sabır, o kadar lezzet denklemi başlıyor.

Bütün pişirme işlemi boyunca iki **** eğer çok kalabalıksanız ve çok malzeme yapıyorsanız üç sefer bile domates tavasını boşaltıp önceden aynı şekilde keserek hazırladığınız domateslerden dizerek devam edebilirsiniz. Domatesleri boşaltırken, tepsiye alınan malzemelerin üzerine gezdirerek şişlerden sızan yağlarla domateslerin kendi suyunu tüm tepsinin üzerine gezdirerek, domateslerle birlikte yaymaya özen gösterin. Fakat bunu da olabildiğince çabuk yapmaya çalışın ki daha aynı tavaya tekrar domates dizip, hala sızmakta olan yağların altına tekrar süreceksiniz (önemli not; domates tavasını malzemelerin üstünde gezdirirken elinizi yakmamak için kalın mukavvalarla tavayı kulpundan ve altından sıkıca tutun)

En başında lavaşların tepsiye dizilmesi sırasında bahsettiğim gibi pişen her malzemenin tepsiye yerleştirilmesinden sonra lavaşların uçları ile tepsinin üstünü örterseniz en son şişte pişene kadar kebabınız sıcaklığını muhafaza edecektir. Ayrıca gözede hitap etmek için şişlerden malzemeyi çıkartırken kendinize göre belirli bir sırayı, bir düzeni takip ederseniz ve en üste de biberlerle sarmısağı dizdikten sonra orta kısma en son domatesleri koyarak süsleme de yapabilirsiniz.

Yaklaşık 10-12 kişilik kebabın pişirme aşaması 2 - 2,5 saat civarında sürmekte, hazırlıkları ile birlikte 3-3,5 saati bulmaktadır.

Eveeet, bütün dediklerimi uyguladıktan sonra en son ve en önemli kısma geliyoruz, buraya DİKKAT edin en ÖNEMLİ kısım bu: Aşağıda vereceğim telefon numarasından beni arayıp adresi veriyorsunuz, anında oradayım ve et falan istemiyorum sadece en altta bulunan kirli pideyi yersem bana yeter


Düzenleyen BalıkcıSerdar : 01-03-2009 saat 08:26
BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 02:12   #68
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Saatin farkına varmadım, resmen tarifini yaparken bile sanki yaşadım, yazdığım süreden de belli olur sanırım yaklaşık iki saatimi almış tarifini yazmam

Eh artık bu kadar emekten sonra, bu tarife göre yapanların beni arayıp davet etmesi de gerekir sanırım

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 20:33   #69
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Çok teşekkürler arkadaşlar,

yazılanları okuyan tok insanın bile canı çeker, burnuna kebap kokusu gelir

Fakat işin sihrini elektrikli tokat kebap ocağı bozdu

Hep aklımda etin ve dumanın birleşmesi vardı, elektrikli tokat kebap ocağını görünce anladım ki odunlu tokat ocağında da hiçbir zaman diğer mangallardaki gibi et ve duman birleşmiyor ama yine de muhteşem lezzet ortaya çıkıyor.

Bu durumda evde de çok rahatlıkla muhteşem tokat kebapı yapabileceğiz.

Sn.BalıkçıSerdar
siz bize en iyisi babanızın elektrikli Tokat kebap ocağını nerden aldığını ve markasını söyleyin biz de meşe-pelit odunu aramaktan vaz geçelim, sizi de pide yemeye davet edelim

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 21:11   #70
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Sevgili Denizakvaryumu;

Babam evvelki sene Tokat'tan almıştı o ocağı ama satan arkadaşı artık bırakacağım bu işi diyormuş, büyük ihtimal bırakmıştır.

Fakat internetten burada buldum bir gözatın.

Eğer çok fazla miktarda yapmayacaksanız gayet kullanışlı oluyor, tavsiye ederim. Gerçi odunla uğraşma keyfini vermiyor ama lezzeti yakalıyor. Aynı marka değil ama inşallah bu ilandaki de aynı sonucu verir. Eğer ilandan ulaşamazsanız, Tokat'taki arkadaşlardan araştırtabilirim.

Selamlar, saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 21:46   #71
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bu arada netten elektrikli tokat ocağında, tokat kebabı tarifi buldum;

TOKAT KEBABI YAPIMI

MALZEME
• Et kuzu eti olacaktır. Normal şişlikten az daha iri doğranacaktır. (Yoksa et kurur)
Bu et önce terbiye edilip bir saate yakın bekletilecektir.
• Patlıcan iri olacak (Sapı kesilecek, önce ortadan ikiye, sonra diklemesine ikiye kesilip tuzla ovulacaktır. Patlıcan uzunsa önce üçe sonra ikiye kesilir)
• Yeteri kadar patates soyulacak, yuvarlak doğranacaktır.
• Yeteri kadar sarımsak olacak
• Domatesler, düzgün, orta büyüklükte olacak, ezik olmayacaktır.
• Biberler, çok uzun olmayan, diri ve iyi seçilmiş olacaktır.
• Az kuyruk yağı olacaktır.

YAPILIŞI

1. Şişe önce küçük bir kuyruk yağı tak. Peşine bir tane et tak. (Et az yağlı olmalı, yağlı kısmı üstte olmalıdır. Çengel takılınca yukarıdan aşağı yağ akmalıdır.)
2. Etten sonra bir patlıcan tak (Patlıcanın beyaz kısmı yukarıya gelecek).
3. bir az yağlı et, bir patlıcan takarak devam et. (Şişin sonuna gelince uca demir filketeyi tak)
4. Böyle birkaç şiş hazırla.
5. Diğer şişlerin birine önce bir kuyruk yağı, sonra alt alta patatesleri tak.
6. Bir başka şişe önce yine az bir kuyruk yağı, sonra domatesleri alt alta diz.
7. Başka şişe badece sarımsakları diz.
8. Bir başka şişe biberleri tak.
9. Bir başka şişe sadece küçük boy soğan takılabileceği gibi, az yendiği için ayrıca şiş yapmayıp sarımsak, biber ve domates şişlerinin altına birer tane soğan takılabilir.

Bu şişleri bir tepsiye üst üste koy ve ocağı fişe tak.
Ocağın altındaki uzun tepsi gibi göze biber ve doğranmış domates konabilir.
Ocak ısınınca eğer kalabalıksan ve et-patlıcan şişi fazla ise önce sadece et-patlıcan olan şişleri ocağa tak.
Kalabalık değilsen, yaptığın şişler ocağa sığarsa biber ve kafa sarımsak şişleri hariç hepsini fırına tak.
Bu arada, etler pişene kadar geniş bir tencere hazırla, içine lavaş dediğimiz açık ekmeği ser.
Etler pişince çıkarıp bu tencereye sıyır ve kapağını kapat. Tencereyi betona kayma. Altına bez ya da kalın gazete koy.
Bu yaptıkların demleninceye kadar sarımsak ve biberleri tak. Onlar da pişince tencereye sıyır. Tabandaki domates ve biberleri de etlerin damlayıp biriken yağları ile tencerenin üzerine dök.
Lavaşların dışarı taşan kısımlarını üzerine sar. Kapak yerine bir tepsi kullan. Bu tepsiyi havada ters çevir. Tepsi tabanda, tencere üzerine on dakika bekle. Sonra tencereyi kaldır. Tepsi ortasında TOKAT KEBABI afiyetle yemenizi beklemektedir.
AFİYET OLSUN - ELİNİZLE YEYİNİZ. Mehmet YARDIMCI

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 21:56   #72
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
fiyatı 150 TL.

Teklifim yine geçerli, ulaşamazsanız Tokat'tan sordurabilirim.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 22:05   #73
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Siz durun da ben babama, onun kullandığı ocaktan hala bulunuyor muymuş bir sordurayım. Acele etmeyin.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 22:23   #74
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Elektrikli ocağın çıktığını duymuştum fakat ne kadar arasamda internette bulamamıştım. Fotoğrafı görünce çok sevindim. Umarım hâlâ satışı vardır.

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 22:28   #75
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Sn. Denizakvaryumu meşe külünden organik temizlik maddesi yapacaktık

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 23:20   #76
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Meşeyi bulsak yapacağız da, marketlerde satılan büyük meşeleri tokat ocağına sığdırabilmemiz için balta ve nasırlaşmış el lazım

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 14:21   #77
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Sn. Denizakvaryumu (nicklere hitap ne kadar zor, hele birde böyle uzun olunca);

Az önce Tokat'ta, babamların kullandığı elektrikli kebap ocağı (67. konu, 2. fotoğraf) konusunda görüştüm sizden iyi olmasın orta yaşın üzerinde bir amca (her nekadar bizde orta yaşı devirdi isekte olsun o yine de amca) Elimde hiç kalmadı o ocaktan diyor. "Aslında bırakcaktım bu işleri, hatta bırakmıştımda fakat işte boşta duramadım yeni bir ocak tasarladım onu geçirecektim hayata, bu sefer de şu ekonomik kriz vurdu" diye uzun uzun konuştuk.

Gelelim sadede; Amca benim yaptığım ocağa ben 1986 senesinden bu yana emek veriyorum, o ocakları bende gördüm ama benim yaptığıma kesinlikle ulaşamaz o ocaklar diyor. Hakikatende babamın aldığı ocakta zaman ayarından tutunda ısı ayarı, rezistans, izalasyon vs. hakikaten dört dörtlük ve kaliteli. akşam bahsi geçen sitede baktığım ocağın onun kalitesini yakalamasına daha çok var. Yeni tasarladığı ocakta asansörlü falan olacakmış, kapağı açarken şişler dışarı çıkacakmış vs. vs. (dedim ya amca ile uzun uzun konuştuk diye). Neyse siz bana sizin ürününüze yakın bir elektrikli ocak nereden bulabileceğimi söyleyebilir misiniz dedim, amca sen şimdi piyasadaki ocaklardan alma yiğenim-canım-ciğerim, ben dediğim modeli en kısa sürede yapacağım o zaman ben sana haber veririm dedi.

Anlayacağınız internetten gördüğümüz o üründen çok ta olumlu bir sonuç beklemek yerinde olmaz sanırım ama karar sizin, siz bilirsiniz.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 14:25   #78
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Yok biz yine de alacağız derseniz, direkt olarak imalatından aldırıp buraya getirilmesini sağlayabilirim.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 14:45   #79
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Çok teşekkürler, gerçekten iyi oldu bu bilgi.

İsterseniz bekleyelim, amcanın ocağını ve verdiği fiyatı bir görelim.Son kararı verelim.

Ankara'da olduğunuza göre her iki halde de sizin aracılığınızla almak en iyi çözüm .

Görüşmek üzere.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 14:53   #80
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Tamam, amcadan haber alınca bu başlık altında yazarım. Görüşmek üzere.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 20:31   #81
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Ağzımın suları şelaleye dönüştü, ben Bodrum'da nerde bulacağım şimdi Tokat kebabı yapan yeri, ya da bu aparatları, of of...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 20:42   #82
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Ağzımın suları şelaleye dönüştü, ben Bodrum'da nerde bulacağım şimdi Tokat kebabı yapan yeri, ya da bu aparatları, of of...
Tokat'taki elektrikli kebap ocağından haber gelince, sizlede iletişim kurarız. bizi izlemeye devam edin

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 20:49   #83
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Öyle yapıyoruz zaten, izleyip, izleyip oturuyoruz

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 21:10   #84
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Ama bu kadar sitemli konuşursanız yazın kebap ocağınıda alıp, ailecek geleyim oraya da size kebap yapayım derim, ondan sonra forum sakinleri "bu BalıkcıSerdar'da nerden çıktı yıkılacak yer arıyor" diye dedikodumu yapar arkamdan

İyisimi siz yine izleyip izleyip oturun

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 21:48   #85
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-12-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 70
Bir Tokat Almus'lu olarak ve Tokat kebabını tadan biri olarak gerçekten herkesin tadması gereken müthiş bir lezzet. Tokat kebabını foruma ekleyen kişinin eline emeğine sağık...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 22:21   #86
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Bu yaz fidanlığımda bir kulübe yapabilirsem odununu etini alan gelsin ocak benden yapması benden

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 22:29   #87
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-12-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 70
Selahattin bey hayır demeyiz doğrusu...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 23:04   #88
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Arkadaşlar geçen yaz ben satmayı düşündüm. Niksar'da geçen yıl 50-60 lira idi. Orada bir kaç yer vardı telefonla gönderttirebilirmiyim diye sordum bir arkadaşıma bizim eve yakın yerdeki satıcının sağlam ayak olmadığını söyledi benimde diğer satıcılarla görüşme olanağım fazla olmadı bende düşüncemden vazgeçtim sonuçta bazı şeyler belki parayla ama para içinde her şey yapılmaz. Eğer imkanınız varsa 60-70 liradan fazla vermeyin gerisi fahiş fiyata girer benden söylemesi. Olmadı talep fazla olursa yol param çıksın bir hafta sonu atlar giderim isteyene gönderirim veya kayınbiraderlere gönderttiririm. Ama dediğim gibi 160 lira çok fazla. Hatta ben bir araştırayım bakayım isteyene hiç aracısız göndertebilecekmiyim...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2009, 00:41   #89
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Selahattin Bey;

Sizin 50-60 lira dediğiniz ocak odunlu ocak, verdiğiniz linkteki elektriklisi. Fahiş fiyat falan diye yorum yapmışsınız da aradaki farkı belirteyim dedim. Selamlar, saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2009, 07:50   #90
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Odunlusu Ankara ulus sobacılar çarşısında 35-40 TL ye satılıyor.(en küçük boy)

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024