25-11-2019, 15:43 | #1 |
Ağaç Dostu
|
yan yana (eli böğründe) kebap
Kahraman Maraş kebabı. Kuzu eti ile yapılıyor. Denemelerim sonucunda en lezzetlisi böbrek yatağından yapılanı oldu. Böbrek yatağını kemiğinden ayırıyoruz. Etin yağ ile kaplı kısmını sıyırıp kenara alıyoruz, eti kuşbaşı doğruyoruz. Tepsinin bir tarafına etler yayılıyor üzerlerine de ayırdığımız yağları koyuyoruz. Tepsinin boş kalan tarafına domates biber soğan ve sarmısak konuluyor ardından fırına veriyoruz tepsiyi. Sadece tuz ekliyorum ama orjinalinde baharat-kekik ilaveleri olduğunu okudum. Yaklaşık iki saatte oluyor kebap. Odun ateşinde yağlar eriyor etler kızarınca bir kere ters yüz etmek yetiyor diğer yanı da kızarınca pişmiş oluyor tamamı. Kebap bereketli çünkü tepside biriken erimiş yağlara ekmek banmak eti yemekten daha lezzetli geliyor insana. Fotoğraf var ama eklemiyorum, çok imrendirici olacak sonra. |
|
|