agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen hosseda

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-11-2019, 16:43   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,230
Galeri: 3
yan yana (eli böğründe) kebap

Kahraman Maraş kebabı. Kuzu eti ile yapılıyor. Denemelerim sonucunda en lezzetlisi böbrek yatağından yapılanı oldu.

Böbrek yatağını kemiğinden ayırıyoruz. Etin yağ ile kaplı kısmını sıyırıp kenara alıyoruz, eti kuşbaşı doğruyoruz. Tepsinin bir tarafına etler yayılıyor üzerlerine de ayırdığımız yağları koyuyoruz. Tepsinin boş kalan tarafına domates biber soğan ve sarmısak konuluyor ardından fırına veriyoruz tepsiyi. Sadece tuz ekliyorum ama orjinalinde baharat-kekik ilaveleri olduğunu okudum. Yaklaşık iki saatte oluyor kebap. Odun ateşinde yağlar eriyor etler kızarınca bir kere ters yüz etmek yetiyor diğer yanı da kızarınca pişmiş oluyor tamamı.

Kebap bereketli çünkü tepside biriken erimiş yağlara ekmek banmak eti yemekten daha lezzetli geliyor insana.

Fotoğraf var ama eklemiyorum, çok imrendirici olacak sonra.

 
malina ve Muda beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019