agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-03-2008, 11:46   #1
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Patatesli Köfte

Patetes-köfte ikilisini çocuklar olduğu kadar biz büyükler de severiz. Ben son bir yıldır şu şekilde yapıyorum.

Fırın tepsisi zeytin yağıyla yağlanıp 180 derecede fırın açılıp ısıtılmaya başlanır. Daha önceden soyulmuş, elma dilimi şeklinde kesilmiş (çok ince kesilmeyecek) ve suda bekletilmiş patatesler süzüldükten (kurulanmadan) sonra geniş bir kaseye konup içine tuz, karabiber, kırmızı biber, özellikle de kimyon ve zeytin yağı gezdirilip iyice harmanlandıktan sonra sıcak fırın tepsisinin içne yayılır (tepsi sıcak olunca patatesler yapışmıyor).

20 dakika kadar sonra tepsi dışarıya alınıp patatesler şöyle bir karıştırıldıktan sonra tepsinin yarısına, fazla üst üste gelmeyecek şekilde itilir. Kalan boşluğa kesilmiş ekmek dilimleri yan yana konulup tepsi tekrar fırına konulur.

Gene önceden hazırlamış olduğumuz köfteler yağlanmış fırın telinin üzerine ekmeklerin üstlerine gelecek şekilde yerleştirilip fırına tam tepsinin üzerinde ki rafa yerleştirilir. Köftelerin her iki tarafı da kızarınca afiyetle yenilir.

Köftelerin yağı ekmeklerin üzerine damladığı için ekmekler çok lezzetli,kenarları çıtır ortaları yumuşak oluyor hem de evde ki bayat ekmekler değerlendirilmiş olur.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 11:47   #2
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Basit bir tarif de detay sever birisi tarafından anlatılınca ancak bu kadar uzun olur.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 12:20   #3
abk
Ağaç Dostu
 
abk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1,588
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi M.Sema Mesajı Göster
Basit bir tarif de detay sever birisi tarafından anlatılınca ancak bu kadar uzun olur.
İkinci mesajınızı okuyuncaya dek, bu zaman alan bir yemek diye düşündüm. Ancak haklısınız, anlatımı daha uzun sürüyor.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 12:36   #4
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Diyettesiniz sevgili abk, buranın bu tarz tariflerine yüz çevirin

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 17:02   #5
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Ben de bugün hayatımda ilk defa teyzemin tarifi ile sulu köfte yaptım. Güzel oldu. Dolapta ne bulursan içine rendele mantığı hakim)

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 09:13   #6
abk
Ağaç Dostu
 
abk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1,588
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz Mesajı Göster
Diyettesiniz sevgili abk, buranın bu tarz tariflerine yüz çevirin
Sadece yemeği yiyorum. Ekmek yemiyorum. Yanında da bol salata. Bazen bir bardak ayran.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024