02-03-2015, 23:39 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
İçli Köfte
içli köfte Eskişehir ne alaka diyebilirsiniz.Halamın eşi Sivas'lıdır . Halam Sivas 'ta kaldığı yıllarda öğrenmiş . Harika içli köfte yapar . Bir kaç kere birlikte yaptık ,sonra ben denemek istedim . Arzu eden olursa tarifini paylaşırım |
03-03-2015, 19:48 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
çok güzel görünüyor şimdi tarifini bekliyoruz lütfen... |
03-03-2015, 21:04 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Memnuniyetle sevgili elve ,beğeni için teşekkür ederim .Aslında biraz göz kararı yapıyorum , yaklaşık ölçülendirmeye çalışırım .İçim bittiğinde kalan hamuru ,mirdik köftesi veya felleh köfte olarak değerlendiriyorum . Hamuru için : 2 sb ince bulgur ( kısırlık ) 2 sb ince bulgur ( kısırlık ) İçi İçin:750 gr kıyma 1 ,5 sb ceviz yarım paket sanayağı karabiber , pul biber ,tuz Üstü için :Tereyağı ,pulbiber Yapılışı : 1 gece önceden içi hazırlanıp ,ceviz hariç dondurucu bekletilir .soğanlar ince ince doğranıp sanayağında kavrulur . pembeleşince kıyma ve baharatlar ilave edilir . (tercihen çekme karabiber ) Derin dondurucuda donması için bekletilir . Çıkarınca iyi dövülmüş ceviz ilave edilir . Hamuru için bulgur sıcak suyla ıslatılır ovulur , suyu dökülür . yavaş yavaş un ilave edilir .sakızlı bir harç elde edilir .bir parça koparılır . Başparmakla ince bir şekilde açılır ,Harçtan içine doldurulur . Döndürerek ağzı kapatılır . Bu tarifle yaklaşık 60 tane içli köfte yapabilirsiniz . Geniş bir tencerede su kaynatılır .İçine tuz atılır .Köfteler 6_8 li gruplar halinde tencereye koyulur . Pişen köfte su yüzüne doğru çıkar ,Üzerine kızdırılmış ,pul biberli tereyağı dökülür ,afiyet olsun . |
04-03-2015, 22:42 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
çok teşekkürler .şekli böyle güzel olmasada deneyeceğim |
12-04-2015, 15:47 | #5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 30
|
Olsada yesek annemin içli köftesini özledim. |
16-04-2018, 14:51 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-09-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
|
Çok ince açılması gerekiyor, başaramıyorum. Adana'da teyzem yapardı ve hamuruna da et koyardı. Biz ceviz kullanmıyoruz. Ayrıca hamurun özleşmesi için biraz da un ilave ederiz. İçini biz de bir gece önceden hazırlarız ama derin dondurucuya koymayız. |
03-10-2018, 23:46 | #7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-04-2016
Şehir: izmir
Mesajlar: 29
|
canım çekti vallahi |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|