agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni13Beğeniler
  • 6 Gönderen aleydi
  • 1 Gönderen elve
  • 3 Gönderen aleydi
  • 1 Gönderen elve
  • 1 Gönderen Melihçetin
  • 1 Gönderen Lale Teyze

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-03-2015, 23:39   #1
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
İçli Köfte

içli köfte Eskişehir ne alaka diyebilirsiniz.Halamın eşi Sivas'lıdır . Halam Sivas 'ta kaldığı yıllarda öğrenmiş . Harika içli köfte yapar . Bir kaç kere birlikte yaptık ,sonra ben denemek istedim . Arzu eden olursa tarifini paylaşırım

Name:  10998880_10153092753778415_3051189266320190513_n.jpg
Views: 1013
Size:  36.8 KB

Name:  16166_10153064166053415_5798760460648053408_n.jpg
Views: 908
Size:  40.2 KB

Name:  10408835_10153097513123415_7020328411726512100_n.jpg
Views: 885
Size:  39.0 KB

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 19:48   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
çok güzel görünüyor şimdi tarifini bekliyoruz lütfen...

aleydi beğendi.
elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 21:04   #3
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elve Mesajı Göster
çok güzel görünüyor şimdi tarifini bekliyoruz lütfen...
Memnuniyetle sevgili elve ,beğeni için teşekkür ederim .Aslında biraz göz kararı yapıyorum , yaklaşık ölçülendirmeye çalışırım .İçim bittiğinde kalan hamuru ,mirdik köftesi veya felleh köfte olarak değerlendiriyorum .

Hamuru için : 2 sb ince bulgur ( kısırlık ) 2 sb ince bulgur ( kısırlık )


İçi İçin:750 gr kıyma 1 ,5 sb ceviz yarım paket sanayağı karabiber , pul biber ,tuz



Üstü için :Tereyağı ,pulbiber

Yapılışı : 1 gece önceden içi hazırlanıp ,ceviz hariç dondurucu bekletilir .soğanlar ince ince doğranıp sanayağında kavrulur . pembeleşince kıyma ve baharatlar ilave edilir . (tercihen çekme karabiber ) Derin dondurucuda donması için bekletilir . Çıkarınca iyi dövülmüş ceviz ilave edilir .

Hamuru için bulgur sıcak suyla ıslatılır ovulur , suyu dökülür . yavaş yavaş un ilave edilir .sakızlı bir harç elde edilir .bir parça koparılır . Başparmakla ince bir şekilde açılır ,Harçtan içine doldurulur . Döndürerek ağzı kapatılır . Bu tarifle yaklaşık 60 tane içli köfte yapabilirsiniz . Geniş bir tencerede su kaynatılır .İçine tuz atılır .Köfteler 6_8 li gruplar halinde tencereye koyulur . Pişen köfte su yüzüne doğru çıkar ,Üzerine kızdırılmış ,pul biberli tereyağı dökülür ,afiyet olsun .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2015, 22:42   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
çok teşekkürler .şekli böyle güzel olmasada deneyeceğim

aleydi beğendi.
elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2015, 15:47   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 30
Olsada yesek annemin içli köftesini özledim.

aleydi beğendi.
Melihçetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2018, 14:51   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-09-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
Çok ince açılması gerekiyor, başaramıyorum.
Adana'da teyzem yapardı ve hamuruna da et koyardı. Biz ceviz kullanmıyoruz. Ayrıca hamurun özleşmesi için biraz da un ilave ederiz.

İçini biz de bir gece önceden hazırlarız ama derin dondurucuya koymayız.

Selma_321 beğendi.
Lale Teyze Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2018, 23:46   #7
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-04-2016
Şehir: izmir
Mesajlar: 29
canım çekti vallahi

balmuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024