13-12-2014, 12:17 | #1 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Hint Yemeği: Lamb (Kuzu) Korma
Hint mutfağının çok sevildiği ve yaygın olduğu bir ülkede yaşadıktan sonra döndüğümde bu farklı lezzetleri özlediğimi farkettim. İstanbul'da bugünlerde artık birkaç tane iyi Hint lokantası olsa da bu arada ben denemelere başlayıp ve arkadaşlar arasında sevilen yemekler yapma noktasına geldim. Hint yemeklerinde kullanılan baharatların neredeyse tamamı bizim mutfağımızda mevcut ve kolayca bulunabilir. Malzeme listesinin uzunluğu başta göz korkutsa da baharat tür ve miktarını ve yöntemi kavradığınızda hemen hemen tüm Hint yemeklerini evde pişirebilirsiniz, yapılışları oldukça benzer ve kolay. Lamb Korma da en az baharatlı ve en basitlerinden biri. Bu yemek aynı zamanda tavuk ile de yapılabiliyor. Farklı yörelerde versiyonlarına rastlamak mümkün olsa da aşağıda verdiğim tarif en temel olanı diyebiliriz. Çocukların da severek yediğini belirterek tarife geçelim. Lamb (Kuzu) Korma 6 kişilik Malzemeler
Tarif üzerine notlar: Hemen sofraya koyabileceğiniz gibi, bu yemek pişirdikten bir ya da iki gün buzdolabında bekledikten sonra tatların oturmasından dolayı daha lezzetli oluyor. Bizim evde ertesi güne kalmadığından pek uygulanamasa da misafir ve davetler için bir gün önceden yapılabilmesi güzel. Tarifin püf noktalarından biri etlerin iyi pişirilmesi, kahverengi olana kadar tencerede kalmalılar. Tüm etleri aynı anda tencereye koyarak pişirmeye kalktığınızda bu işlem zorlaşacağından parça parça koyarak pişirmek en iyisi. Kalabalık misafir grubuna da rahatlıkla ölçüleri orantılı olarak arttırarak yapabilirsiniz, etkileyici ve çok lezzetli olacağından emin olabilirsiniz. |
10-02-2015, 19:58 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 46
|
lezzete güvendiğinizden tabagı fazla süslememişsiniz ama bu tabagı görunce İŞTE PİLAV dedim malum şehriye pilavın hilesidir fazla yagı suyu ceker lezzetde verir ama ben pilavı sade ve bembeyaz severim birde safranla yaptıgımda civciv sarısı ozel bazı yemeklerın yanına tabi 3-5 damla limon bembeyaz yapar pilavı sofrada pilav iyiyse diğer yemekler sorgulaanmaz elinizesaglık leziz bir tabak |
Etiketler |
baharatlı yemekler, dünya mutfaklarından, hint yemeği, kuzu etli yemekler, lamb korma |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|