agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni271Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-12-2007, 21:32   #1
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Tokat Kebabı

Malzemeler:

İri kuşbaşı et,
Domates
Patlıcan
Yeteri kadar tuz
Odun, çalı çırpı
Tokat kebap Ocağı

Malzemeler

Name:  1 (Custom).jpg
Views: 38539
Size:  105.7 KB


Patlıcanları doğramış olarak görüyorsunuz uzun patlıcanlar yuvarlak olarak enine de kesilebilir ancak kalın olmamalı ki kolay pişsin.

Name:  2 (Custom).JPG
Views: 27350
Size:  68.0 KB


Çalı çırpı odunlarımız çok kalın olmamalı çokta ince olmamalı ki alevli ve yüksek ısılı ateş yapsın

Name:  3 (Custom).JPG
Views: 26528
Size:  67.3 KB


Şişlere patlıcanları diziyoruz, bir adet patlıcan bir adet et, ilk başlangıç yağlı bir et parçası **** kuyruk yağı olursa daha iyidir bu şekilde yağ şişleri dizdiğimzide üstten eriyerek şişten aşağı doğru aksın domatesin üzerine düşsün.

Name:  4 (Custom).jpg
Views: 25751
Size:  138.1 KB


Dizilmiş iki adet şiş
Name:  5 (Custom).jpg
Views: 43075
Size:  78.7 KB

tener, mrduran, Milla ve 3 kişi beğendi.
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 21:44   #2
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Malzemeler birbirine yaklaştıkça kebaba doğru yaklaşıyoruz, tabi bu arada şişler diziliyor (Şişleri hazırlarken patlıcanların sap kısmını dikine konduğunda aşağı kaymayı engellemek için mutlaka saplayın)

Name:  6 (Custom).jpg
Views: 37278
Size:  139.8 KB



Şişler yerleştirilince ocağı yakıyoruz

Name:  8 (Custom).jpg
Views: 37992
Size:  147.1 KB


Ocağın yanarken ki hali. Ben kapağı siz görün diye açtım kapaklar kapalı olmalı

Name:  9 (Custom).JPG
Views: 35187
Size:  52.1 KB


Şişler pişerken ileri aşamalardan bir görünüm


Name:  10 (Custom).JPG
Views: 24636
Size:  47.3 KB

tener, mrduran, Milla ve 3 kişi beğendi.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 30-12-2007 saat 22:37
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 21:58   #3
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Alt sürgülü gözdeki pişen domateslerin hali

Name:  15 (Custom).JPG
Views: 28053
Size:  50.4 KB

Pişmiş olan şişleri artık çıkarma vakti

Name:  11 (Custom).jpg
Views: 24793
Size:  84.9 KB


Domates ne halde görüyorsunuz

Name:  12 (Custom).JPG
Views: 24602
Size:  57.8 KB


Şişleride boşalttık

Name:  13 (Custom).jpg
Views: 24432
Size:  163.8 KB


Domatesi şişlerden çıkan kebabın üzerine boşaltıyoruz

Name:  14 (Custom).jpg
Views: 24642
Size:  144.8 KB


ve artık soğumadan imha edilir


Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 20-06-2014 saat 07:12
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 22:10   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Afiyet olsun da bu Tokat kebabı ocağını nereden bulacağız ?

Klasik kömür mangalında kömür ateşi ve dumanı ile etlerin pişmesi aslın da çok da sağlıklı değil ancak Tokat ocağında bir temas yok.Bu yönüyle çok iyi.

Ankara'da bu ocağı satın alabileceğim bir adres biliyormusunuz?

nur.erdoann beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 22:13   #5
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Her memleketin normalde sobacılar çarşısı gibi yerleri oluyor, soba borusu, sac vs satan yerlerde bulabilirsiniz. Değilse yakalayın bir Tokatlı ahbabınızı cebren ve hile ile ortaboy bir tane getirtin

tener ve sinbas beğendi.
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 22:23   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Hımmm ben bir Ankara-Ulus mangalcılar çarşısına bir gideyim ...İnşallah Tokat'lı bir mangalcı bulurum

Olmazsa Selahattin Beyden yardım isterim artık

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 22:27   #7
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Bu arada,ben meraktan bir ocak getirttim ve kebabı denedim. Kesinlikle bildiğimiz kebaptan çok farklı. Tavuk da, köfte de pişiyor. Eti yağlı seçmeniz gerek, patlıcanı da tuzlayıp şişe dizin, çok hafif bir yemek. Sadece etin yağı ile pişiyor. Yağsız et seçerseniz haşlama gibi oluyor. Ben yeşil biber de dizdim şişe, güzel oldu. Ancak şişin sonuna patlıcanın sapı gibi sert birşey saplamazsanız sebze ve etler domatesin içine düşebiliyor.

Kömür derdi de yok, çalı çırpı ile pişiyor. Sağlıklı bir et ve sebze ızgarası yemeği oluyor.

mrduran, sinbas ve yağmur beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 22:46   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Mine Hanım
nette biraz araştırdım, şişlere patates ve sarımsak da diziliyormuş.Sizin de belirttiğiniz gibi patlıcanlar tuzlanacak ve sap kısmı en sona takılacak.

Etler bir gün önceden de terbiye edilirse çok daha iyi.Kesinlikle kuzu eti olacak.

Bu mangal gerçekten diğer mangallara göre çok daha sağlıklı...

Selahattin Bey,
odun şart mı ? Etler ne kadar sürede oluyor?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 22:55   #9
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Odun sadece hızlı alev yapıyor aradaki duvar alevde değil sıcakta pişmeyi sağlıyor mangal kömürünün yanması çok yavaş kaçar. Etler 15-20 bilemediniz 25 dakikada pişiyorç fazla şişiniz varsa 2. partiyide devamında yerleştirebilirsiniz.

yağmur beğendi.
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 23:10   #10
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Afiyet olsun.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 23:10   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ankara'ya kar yağsın ,

bu mangalı da bulursam , bir piknik yapıp fotolarını buraya ekleyeceğim... gecenin bir yarısı aklım Tokat kebabında kaldı

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 23:11   #12
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Bu arada sadece çeşitli sebze dizilmiş şişler de, aşağıdaki domateslerin sosuyla servis edilirse harika oluyor. Ben domatesi fesleğen, biberiye gibi bitkilerin ve baharatların ilavesiye tatlandırdım, az da yağ ilave edip pratik ve hafif bir makarna sosu elde ettim. Şişleriniz pişerken, haşladığınız makarnaya ekleyeceğiniz sebze sosu da, mangalın aşağıdaki sürgülü tepsisinde kendiliğinden oluyor. Defne de sebze şişine yakışıyor.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 23:14   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Mine Hanım'ın

Egeli olduğu hemen belli oluyor

Fesleğen, biberiye, defne...Hangi Tokat'lı bunları kebaba katar ?

mrduran ve yağmur beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2007, 23:35   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Kirli pide...

Tokat kebabının diğer tamamlayıcı unsuruymuş

Tepsinin en altına yerleştirilen lavaşlar ;

domates suyu,patlıcan, kuzu eti-yağı suyu ile ıslanınca Dünya'nın en leziz tadı oluşuyormuş .

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=kirli+pidesi


Eklenen Resimler
 

Düzenleyen denizakvaryumu : 31-12-2007 saat 01:13 Neden: resim ekleme
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2007, 00:08   #15
Ağaç Dostu
 
sinaninci1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 670
Galeri: 1
Ya arkadaşlar sizin başka işniz yokmu gecenin bu saatinde milletin azının suyunu akıtıyorsunuz, ya gidin siz çiçeklerinizle ugraşın, akşam akşam olurmu bu ya
Selehattin hoca bak bu senin suçun haberin olsun, yalovalıları toplayıp geliyorum Tokat kebabını hazıla. denizakvaryumu sen bari uyma bunlara bak orayada gelirim.

mrduran beğendi.
sinaninci1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2007, 00:15   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bu arada bir Isparta'lı olarak Isparta kebabını anlatmayayım...

Anlatılmaz sadece Isparta'da yenir, yanında sadece üzüm hoşafı içilir...Kadir'in yeri veya Hacıbenli'de yiyeyeceğiniz bir Isparta kebabı , şimdiye kadar kebap yemedim dedirtecek

Bu kebapın iyisi erkeç etinden yapılır... Rumlardan öğrenilen bu kebap sadece ve sadece Isparta'da var.

http://www.ispartaya.com/isparta/kebap/index.htm

http://isik.net/?p=89

Eklenen Resimler
 
tener ve Milla beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2007, 00:22   #17
Ağaç Dostu
 
sinaninci1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 670
Galeri: 1
[QUOTE=denizakvaryumu;188923]Bu arada bir Isparta'lı olarak Isparta kebabını anlatmayayım...

Tamam bende bir Şanlıurfalı olarak nerden başlıyayım. Çig köftedenmi, içli kötedenmi, patlıcanlı kebaptanmı, tepsi kebabındanmı, lahmacundanmı, keme kebabındanmı, baklavadanmı, tel kadayıfındanmı, neyse kalbim duracak şimdi yarın gündüz anlatırım.

tener ve mrduran beğendi.
sinaninci1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2007, 00:32   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinaninci1 Mesajı Göster

Tamam bende bir Şanlıurfalı olarak nerden başlıyayım. Çig köftedenmi, içli kötedenmi, patlıcanlı kebaptanmı, tepsi kebabındanmı, lahmacundanmı, keme kebabındanmı, baklavadanmı, tel kadayıfındanmı, neyse kalbim duracak şimdi yarın gündüz anlatırım.
Her hafta Urfa'ya giden biri olarak patlıcanlı kebap ve temmuz-ağustosdaki patlıcan kebabın yanındaki taze kırmızı biber közlemesi başka bir yerde yok kabul

Urfa'nın şıllık tatlısı çok güzel, o da kabul

Ancak sadece erkek keçi etinden yapılan ve sadece üzüm hoşafı ile yenen Isparta kebabı hiçbir yerde yok...Bu kebabı yiyen Isparta'dan asla vazgeçemez.

Isparta’ya gidip de İslamköy’ü ziyaret etmeyen, Kebapçı Kadir’de yemek yemeyenin hacılığı sayılmaz.

http://www.milliyet.com.tr/2001/09/2...yazkarduz.html


Eklenen Resimler
  

Düzenleyen denizakvaryumu : 31-12-2007 saat 01:06 Neden: bilgi ekleme
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2008, 19:06   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Adana, Urfa kebabı, İnegöl, Tekirdağ köftesi gibi yöre isimlerini taşıyan yemeklerimiz artık o yörenin olmaktan çıkmış bütün Türkiye'ye mal olmuş hatta dünyaya yayılmıştır. İstanbul'da ya da Ankara'da lokantada Adana veya Urfa ismini telaffuz etmek o yörenin kebabını istemek için yeterli. Cidde ve Köln'deki Türk lokantasında da rahatlıkla Adana, Urfa isteyebilirsiniz..

Bu çok güzel bir şeydir. Mutfağımızın ne kadar zengin ve renkli olduğunu gösteriyor.

Yörelerimizin adını taşıyan yemekleri herkes damak zevkine göre tercih eder. Kimileri Anadolu yemeklerini'da bu derece yer etmesini içine sindiremese de nüfusun büyük çoğunluğu Anadolu insanından oluşa'da genel olarak kimse bundan rahatsız olmaz.

Mahalli yemeklerin böylesine büyük şehirlere hızla taşınıp yayılmasın rağmen bir kebap var ki kebapların şahıdır, hem damak zevki olarak hem de sağlık açısından hemen hemen bütün kebaplara tercih edilecek bir kebaptır. Lakin henüz büyük şehirlere taşınmamış ve henüz herkes onu tanıyamamıştır. Ama eminim ki tanıdıkları zaman tercih edecekleri ilk kebap çeşidi o olacaktır. Bu kebabın adı Tokat Kebabı'dır. Eti ekmeği, salatası her şeyi içinde çok enfes ve lezzetli bir kebaptır.

Etin, patlıcanın, biberin, patatesin karışık olarak takıldığı şişler iki tarafında ateş bulunan özel bir fırında ortadaki demire dikine sarkıtılarak pişirilir. Her şey doğaldır. Ne bir yağ ne bir yabancı madde karışır. İki taraftan verilen odun ateşinin harıyla et lezzetinin sebzeye, sebze lezzetinin ete karıştığı son derece doğal bir kebaptır. Bu özel fırında piştikten sonra kaç kişilik yapılmışsa o kadar büyüklükte bir tepsinin altına lavaşlar yayılır. Sonra kebap düzenli bir şekilde dairesel olarak tepsinin çevresine şişlerinden çıkarılarak dizilir, ortasına da yine ateşte pişmiş domates düzenli bir şekilde yerleştirilir. Dışarıdan bakınca ortası kırmızı açmış rengarenk bir çiçek gibidir. Yanında salata malata istemez çünkü salatada bulunan sebze zaten önünde üstelik ateşte pişmiş olarak mevcuttur. Yanında ya ayran ya da şalgam suyu başka bir şey istemez.

Lezzet ehline göre bu kebaptan önce ve sonra mideyi herhangi bir yiyecekle meşgul etmek caiz değildir. Yine ehl-i keyfe göre Tokat kebabını çatalla ve bıçakla yemek mekruhtur. Tokat kebabı elle yenmelidir. Ayrıca Tokat kebabını porsiyonlara bölmek de asla caiz değildir; lezzeti kaçar. Kaç kişilikse o kadar büyüklükte bir tepsiye göz zevkine uygun biçimde yeni açmış bir çiçek gibi yerleştirilir ve ortaya konur ve herkes kendi önünden eliyle yer. Kebabın üzerine de şöyle yandan çarklı demli birkaç bardak çay yeterlidir. Ama bu kebabı ehlinin yapması gerekir. Etini, sebzesini ehli seçmelidir. Eğer beğenmediyseniz bilin ki ustada iş yoktur.


Hem göze hem sağlığa hem mideye hitap eden bu doğal kebap ne hikmetse Tokat dışına bir türlü çıkamamıştır. Bu biraz da Tokatlıların inadındandır. Tokat kebabı Tokat'ın havasında suyunda, Tokat'ın etiyle ve sebzesiyle yapılır diye bir bencillik yapılmaktadır. Oysa öyle değil. Tokat kebabı Tokat dışında da eğer usta işin ehliyse pek âlâ yapılabiliyor.

Katıldığım bir Ateş Hattı programında, seyredenler belki hatırlayacaktır, Reha Muhtar "Şimdi acılı bir soru soracağım. Adana Kebabı gibi?"demişti de ben "Ben Tokatlıyım Tokat kebabı çok lezzetlidir sen Tokat kebabı gibi soru sor." diye bir espri yapmıştım. O acılı bir soru sormuş ve aynı acılıkta da cevabını almıştı. Ama daha programda telefonuma "Yeni Bosna'da seni Tokat kebabı yemeye davet ediyoruz." diye bir mesaj geldi. O davete ancak geçen hafta cevap verebildim ve Yeni Bosna Yıldırım Beyazıt Cd. 115 numaradaki Sedir Sofrası (0212.639 57 08) lokantasına 3 öğretim üyesi bir iş adamıyla birlikte gittik.

Eğer damak zevkiniz var da Tokat kebabını hala tatmadıysanız gerçekten çok büyük bir eksiğiniz var demektir. Bunu bir Tokatlı olarak ben söylemiyorum. Öğretim üyelerinden -ki yemek zevki olan bir ilim adamı- ikinci kez, üstelik taa Anadolu yakasından geliyor.. O –ismi bende mahfuz- söylüyor. Tokat kebabını tattıktan sonra 13 odalı bir villada yaşayan arkadaşıyla sohbet ederken söz yemekten kebaptan açılıyor. Arkadaşına hayatında hiç Tokat kebabı yiyip yemediğini soruyor ve yemediğini öğrenince, "Allah insana 70 metrekarelik bir dairede de 300 metrekarelik bir odada da acı çektirebilir. Sen hem 13 odalı bir evde oturuyorsun hem de hâlâ Tokat Kebabı'nı tatmamışsın, bu eksiklik bu acı ve ayıp sana yeter!" diyor.

Latife bir yana Tokat Kebabı hakikaten bir kez tadanın bir daha terk etmeyeceği lezzete bir yemek. Üstelik diet yapanlar için de birebir. Her şey doğal.

Tokat Kebabı'ndaki bu tabiilik insanının tabiiliğinden kaynaklanmaktadır. Tokat insanı da son derece doğal bir yapıya sahiptir. Tokat insanı gıllı gışlı insanı sevmez, iyi kalplidir yiğittir merttir. Bu özelliği sebebiyledir ki Osmanlının ikinci kuruluşunda Şehzade Çelebi Mehmet başı sıkıştıkça Tokat'a gelmiş ve Tokat Amasya'dan topladığı askerle dirlik ve düzeni sağlamış, Osmanlıyı yeniden sağlam temeller üzerine oturtmuştur. Osmanlı Devletinin yeniden inşasında en büyük pay sahibi olan Tokat'ın adı tarihte Bedevi Çardağı diye geçer.

Tokat'ın çemeni, yaprağı, pekmezi, meyve suları, Ayvaz suyu kaplıcaları, keşkeği, katmeri, çökeleklisi, hele de kebabı.

Son yıllarda keşfedilen ve dünyanın sekizinci harikası olan Ballıca Mağarası'yla Tokat bir dünya kenti olma yolundadır. Ama bir lezzet harikası olan kebabını daha Türkiye'ye bile tanıtamadığımız için biz Tokatlılar bırakın dünyayı henüz ulusal bile olamadık.

Bu ayıp ta bize yeter!

Resul Tosun

mrduran ve sinbas beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2008, 22:00   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
Merhabalar.
Selahattin bey teşekkürler .Ben askerliğimi Tokatta Özel avcı Taburunda tamamladım.Orda kaldığım sürece Tabur dışında başka bir şey yemedik dersek yalan olmaz.Kövenle beslenen koyunların etleri enfez oluyor.Bir de bezde sucuk ları var Tokatın oda anlatılmaz güzellikte oluyur.O günleri hatırladım tarifinizle.Saygılar.

Wallnut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2008, 22:19   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Sevgili Deniz Akvaryumu Bir İsparta lı olarak Tokat kebabına karşı İsparta Kebabını anlatman müthiş . Biz bu tartışmayı hala oğlum Mimar Özcan Gürsel ile çok yapardık.O babası nedeni ile Turhal lı.O Tokat kebabı der ben ise İsparta kebabı derim, bu tatlı tartışma sürer giderdi. Sonunda İsparta Kebabını yedirince tamam bir daha bu tartışmayı yapmayacağım dedi.

Senin anlatımına bir ilave yapmak isterim. Üzüm hoşafına mutlaka mersin ilave edilir.Mersinde biliyorsun o hoşafa muhteşem bir rayiha verir. ****** illada Kebapçı Kadir de yenmeli.Kadir amca rahmetli olunca işin başına oğlu Hüseyin geçti.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2008, 22:20   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Piknik mevsimi açıldı ama kene korkusu piknik olayını bitirdi

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 09:11   #23
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Selahattin Bey, fotoğraflarla birlikte kebabı çok güzel anlatmışsınız. Bilen bilmeyen herkesin canının isteyeceği bir anlatım olmuş Hatırladığım kadarı ile sarımsak Tokat kebabının vazgeçilmezlerinden biri. Bazı yerlerde özel kebap pidesi ile servis edilir yazıyor benim hatırladığım kadarı ile normal ekmekle servis ediliyordu, bahsedilen özel pidenin nasıl olduğunu biliyor musunuz?

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 18:26   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Selahattin bey,
Geçde olsa bu harika ocağı ve Tokat kebabını tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum. Tokat kebabında kuzunun neresinden alınan et makbuldür? Bu ocakda sanki balık şiş de çok güzel olacak hayali kurdum. Acilen ocağı aramaya başlayacağım.
Hoşçakalınız.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 10:46   #25
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Cumalıkızık toplantımızda nasip olursa Tokat Kebabı yapacağız...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2008, 03:59   #26
Ağaç Dostu
 
kuzen38's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
Nefis bir kebaptır. Selahattin bey nispten pratik yöntemle yapmışsınız, ancak enfes görünüyor.Elinize sağlık.

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2008, 08:48   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın kuzen38,
Sizden de pratik olmayan yöntemi alabilirmiyiz. Bu arada etin buttan mı koldan mı olması gerektiğini de yazıverirseniz ilk denemede neticeye yaklaşmamıza yardımcı olursunuz.
Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2008, 17:39   #28
Ağaç Dostu
 
kuzen38's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Sayın kuzen38,
Sizden de pratik olmayan yöntemi alabilirmiyiz. Bu arada etin buttan mı koldan mı olması gerektiğini de yazıverirseniz ilk denemede neticeye yaklaşmamıza yardımcı olursunuz.
Hoşçakalın.



İşte tam bundan korkuyordum. Pratik yöntem derken aslında Tokat kebabını kuyu kebabı mantıgıyla, hatta büyük ocaklarda yaptıkları söylenirdi. Ben babamdan duydum, ama bizim buralarda bu işi yapan Tokatlı bir tanıdıgımız artık o yöntemin pek kullanılmadıgını ve zahmetli oldugunu söylemişti.


Et icin koldan olması gerekir derler ama genede gördügüm de bir sorarım kendisine.

Sevgiler.

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2008, 21:12   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://www.tokatburada.com/firmarehb...d=162#aciklama

Tokat mangalı isteyenler için

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2008, 21:22   #30
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Uzun zaman internette satış yapan firma aradım bulamamıştım, süper oldu bu haber Teşekkürler..

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024