03-04-2013, 18:05 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Evde testi kebabı
Merak ettim..Evde testi kebabı yapabilirmiyim diye. Önce Antalya da ki meşhur Murat Çömlek e gittim.Oradan ısıya dayanıklı porsiyonluk 4 testi aldım. Sonra sıra geldi malzemeye. 1 Kg kuzu but kuşbaşı 2 büyük baş sarımsak 4 orta boy soğan 3 domates 500 gr kuyruk yağı 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1 çay bardağızeytinyağı. Bir avuç dolusu kekik. Testilerin Hazırlanışı; Porsiyonluk testilerin içine yarım fincan sıvı yağ koyup ocakta iyice ısıtıyorum.Yağın dumanı çıkınca okaktan altığım testinin içinin her yerini yağ ile yağlayıp bir kenara bırakıyorum.Amaç testinin yağı gözneklerine emmesi ve böylece pişirmede yemeğin suyunu içine çekmemesi.Testi soğuyunca içinde ki ayğdan kalanı döküyorum.Bu işlem bir kere yapılıyor. Gelelim malzemenin; Derince bir kabın içine,Soğanlar çok küçük küp şeklinde doğranıyor.Domateslerin kabuğu soyuluyor ve küçük küp halinde soğana ilave ediliyor.2 baş sarımsak ayıklanıyor.bıçakla doğranıp inceltiliyor.Buda malzemeye ekleniyor.Üstüne kuyruk yağının 400 gram kadarı çok küçük doğranarak ve küçük doğranmış kuşbaşı etlerde ilave ediliyor.Sonra tuz-karabiber,kekik ve zeytinyağı da eklenerek tasın içinde malzeme iyice karıştırılıyor. Tasın ağzı streç ile kapıtılarak,buzdolabında bir gün bekletiliyor. Ertesi gün malzeme kaşıkla tek tek testilere dolduruluyor Doldurulan testilerin üstüne birer defne yaprağı ve geri kalan 100 gr kuyruk yağı doğranarak parçalar halinde koyuluyor Sonra sıra testileri kapatmaya geliyor,daha önceden bir bardak unla hazırladığım hamur dan bezeler ayırıp bunları elimde yuvarlayarak açıyorum. Sıra geldi testilerin ağzını kapatmaya.Artık hazırlanan Hamurla testilerin ağzı sıkıca kapatılıyor Düzenleyen sigortacihasim : 03-04-2013 saat 20:11 |
03-04-2013, 18:18 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Testi kebanın resimleri tek bir sayfaya sığmadığından devamı buradan. Hamurlar testilerin ağzını kapatacak ölçüde yuvarlatılarak ağızlarına kapatılıyor. Hamurlar testinin kenarına elle bastırılarak sıkılaştırılıyor Daha sonra testilerin üstündeki haburlar,folyo ile bir daha kapatılarak kenarları büzülür ki içinden buhar kaçmasın,suyu taşmasın. Artık testiler hazırdır Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika,sonra 190 derecede 90 dakika fırında pişiyor. Peki nasıl piştiğini mi merak ediyorsunuz... Sofrada yemek bekliyor,bekletmek olmaz.. Yemekten sonra nasıl pişmiş olduğunu da göreceksiniz. Bizden ayrılmayın...AZ SONRAAAAA |
03-04-2013, 19:51 | #3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
|
03-04-2013, 20:06 | #4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
İşin en heyecanlı noktası..Herkes merak içinde..İçindeki bakalım nasıl olmuş???? Artık testilerin açılma zamanı..Folyalar sıyrılıyor,hamur kapaklar kesiliyor...Mis gibi kebap kokuları gelmeye başladı bile... İçleri tabaklara boşaltılacak Uploaded with ImageShack.us |
03-04-2013, 20:09 | #5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|