agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni38Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-11-2012, 17:23   #1
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Karın, Mumbar dolması

Mağzemeler.
Temizlenmiş karın (İşkembe)
Temizlenmiş Mumbar (Kalın bağırsak)
Dolma Harcının Mağzemesi:
Pirinç, İki büyük kuru soğan,6-7 diş sarımsak, Domates, bir tane limon, Maydonoz, yeşil nane, karışık salça (Biber ve domates), ay çiçek yağı, tuz , kara biber, kimyon.
Name:  IMG_8126.jpg
Views: 20070
Size:  63.0 KB


Düzenleyen Maviş : 03-11-2012 saat 19:12
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 17:33   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
Acilen göz doktoruna gitmem lazım

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 17:33   #3
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Sebzeler küçük şekilde doğranıp. Diğer mağzemeler eklenip karşırştırılacak.
Name:  IMG_8067.jpg
Views: 4962
Size:  66.1 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 17:34   #4
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 Mesajı Göster
Acilen göz doktoruna gitmem lazım
Hoş geldiniz.

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 17:36   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
Hoş bulduk lakin gerçekten bana bir gözcü lazımmış

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 17:51   #6
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Neden? Annem ve sürekli yaparız. Annem yaparkan fotograflarını çektim. Düzenleyip ekliyerek anlatacağım.

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 17:55   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
Sorun sizin yaptığınız yemek değil gerçekten çok güzel gözüküyor eminim tadı çok güzeldir niyetim sizi annenizi veya başka kimseyi kırmak değildir ben yemeği börek kek ve kurabiye sanmıştım sizi kırdıysam özür dilerim

Maviş beğendi.
Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 18:17   #8
Ağaç Dostu
 
hüzün's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2009
Şehir: HATAY
Mesajlar: 714
bizim buralarda da çok yapılır, ama sarmısak limon ve domates konmaz.kalabalıkla yenecek bir yemektir .

Tura ve Maviş beğendi.
hüzün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 18:34   #9
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 Mesajı Göster
Sorun sizin yaptığınız yemek değil gerçekten çok güzel gözüküyor eminim tadı çok güzeldir niyetim sizi annenizi veya başka kimseyi kırmak değildir ben yemeği börek kek ve kurabiye sanmıştım sizi kırdıysam özür dilerim
Özür dilemenize gerek yok. Çok güzel, özel ve çok eski bir yemek Tarsus´ta çok yapılıyor.

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 18:39   #10
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hüzün Mesajı Göster
bizim buralarda da çok yapılır, ama sarmısak limon ve domates konmaz.kalabalıkla yenecek bir yemektir .
Biz İçel´de yeşillik, limon ve domatesi çok severiz çok güzel tat ve biraz hafif oluyor. İçine kıyma koymadım. Karın ve mumbar tek başına ağır bir yemek. Dolmalarımıza kıymasız ise zeytin yağ koyarız. Bil hassa asma yaprak sarmasına zeytin yağı mükemmel oluyor.

Tura beğendi.
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 19:02   #11
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Yapılışı

Karın dolmasının Yapılışı:
Temizlenmiş karını küçük veya isteğe göre bıçakla düzğün şekillere kesilecek. Kenarından çıkan küçük parçalar kesilcek dolmayla beraber pişer.

Name:  IMG_8069.jpg
Views: 4838
Size:  34.5 KB

Name:  IMG_8070.jpg
Views: 4869
Size:  39.7 KB

Name:  IMG_8075.jpg
Views: 5354
Size:  34.7 KB

Name:  IMG_8076.jpg
Views: 4789
Size:  34.2 KB

selis ve TaşevliBahçe beğendi.
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 19:11   #12
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Düzeli kesilen parçalar kenarından tehel şeklinde yarısı dikilecek ve dolma harcı konulacak.
**** düzenli kesilen parçaların arasını dolma harıcı konulur ve dikilir. Size hangisi kolayınıza geliyorsa yaparsınız.

İplik hazır.
Name:  IMG_8073.jpg
Views: 4690
Size:  33.7 KB

Name:  IMG_8082.jpg
Views: 4703
Size:  51.3 KB

Name:  IMG_8083.jpg
Views: 5128
Size:  33.3 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 19:23   #13
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Düdüklüde normal ateşde 30 dakika pişecek.
Üstünü örtecek şekilde su konulacak. Suyuna bir tutam tuz eklenecek.
Name:  IMG_8117.jpg
Views: 4708
Size:  35.9 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 20:01   #14
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Mumbar dolması.

Yapılışı: Mağzemeler ince oyacak, Temizlenmiş mumbar, Dolma harcı. Dikkat:Oyacak ince olmasının sebebi mumbar dolması doldurulurke kesmesin diye.
Mumbarın fazla yağları temizlenecek çünkü fazla dolma harcı aması ve Domla harcındada yemeklik yağ var.
Name:  IMG_8085.jpg
Views: 7824
Size:  33.6 KB
Oyacak yardımıyla mumbarlar dolduruluyor. Ve mumbarın içi dışına çevriliyor.Yağlı kısım içinde kalıyor.
Name:  IMG_8086.jpg
Views: 4701
Size:  41.9 KB

Name:  IMG_8087.jpg
Views: 5087
Size:  53.2 KB

Name:  IMG_8088.jpg
Views: 4919
Size:  43.4 KB


Düzenleyen Maviş : 04-11-2012 saat 10:26
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 20:02   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Istanbul & Kocaeli
Mesajlar: 446
Galeri: 1
Tebrikler,gerçekten harikasınız.
Bu kadar lezzetli sunulan bir yemek.
Bu kadar basit ve anlaşılır bir tarif.
Teşekkürler...

Maviş beğendi.
yolac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 20:09   #16
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yolac Mesajı Göster
Tebrikler,gerçekten harikasınız.
Bu kadar lezzetli sunulan bir yemek.
Bu kadar basit ve anlaşılır bir tarif.
Teşekkürler...

Teşekür ederim. Hoş geldiniz.

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 20:14   #17
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Doldurmaya devam.
Name:  IMG_8092.jpg
Views: 4614
Size:  32.2 KB

Name:  IMG_8094.jpg
Views: 4671
Size:  48.9 KB

Name:  IMG_8095.jpg
Views: 4589
Size:  38.3 KB

Name:  IMG_8098.jpg
Views: 4590
Size:  31.3 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 20:22   #18
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Mumbar doldurmanın püf noktası. Mumbar parçasının ince tarafından başlanacak. Ve çevir işlemini yapabilmek için:
Oyacak mumbarın yağlı tarafından içine doğru katlancak, doldurma başlanılcak. Mumbar hem dolarken çevriliyor. Ve mumbar fazla tıka basa doldurmayanız. mumbar piştiğinde kendini topluyor ve inceliyor. Pirinde pişince büyüyor ve genişliyor. Bunları düşünerek doldurmak lazım. Fazla doldurulsa piştiğinde patlar.
Name:  IMG_8106.jpg
Views: 6430
Size:  35.2 KB

Name:  IMG_8069.jpg
Views: 9544
Size:  32.7 KB

Name:  IMG_8112.jpg
Views: 5737
Size:  36.7 KB


Düzenleyen Maviş : 04-11-2012 saat 13:32
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 20:34   #19
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Mumbar dolmasının pişirilmesi:
Geniş çelik tencerede mumbarın üstünü örtecek şekilde içme suyu konulacak. Kısık ateşte pişirilecek. Sebebi mumbarların patlamasın diye.

Name:  IMG_8114.jpg
Views: 15553
Size:  53.7 KB

Name:  IMG_8122.jpg
Views: 5491
Size:  46.2 KB
Afiyet olsun..
Name:  IMG_8124.jpg
Views: 7030
Size:  46.7 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 00:03   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
elinize sağlık güzel görünüyor.

Maviş beğendi.
elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 12:56   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2012
Şehir: fransa(aksaray 68)
Mesajlar: 131
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Maviş Mesajı Göster
Mumbar dolmasının pişirilmesi:
Geniş çelik tencerede mumbarın üstünü örtecek şekilde içme suyu konulacak. Kısık ateşte pişirilecek. Sebebi mumbarların patlamasın diye.

Eklenti 343368

Eklenti 343369
Afiyet olsun..
Eklenti 343370
elinize saglik bence de guzel ikiside.)))

Maviş beğendi.
melissa77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 13:33   #22
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melissa77 Mesajı Göster
elinize saglik bence de guzel ikiside.)))
Hoş geldiniz.

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 17:47   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
ilginç bir yemek çeşidi kısmet bir gün o taraflara yolumuz düşerse mutlaka tadına bakacağım yiyen arkadaşlarım çok metetti

Maviş beğendi.
Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 07:11   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Hiç yemedim, nasıl yapıldığını da ilk defa gördüm..
Çok zahmetliymiş.. Elinize sağlık maviş
Yapabilmek için dikiş de bilmek gerek sanırım

Maviş beğendi.
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 17:48   #25
Ağaç Dostu
 
aydoner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: Hatay
Mesajlar: 258
Hatayın yani bizim milli yemeğimiz bu, kurban bayramlarında özellikle her evde pişer. Yapan usta olursa enfes, yemesine doyum olmayan bir yemektir. Ellerinize sağlık, görüntü müthiş, yen mi yemen mi?

Tura ve Maviş beğendi.
aydoner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 20:06   #26
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Hiç yemedim, nasıl yapıldığını da ilk defa gördüm..
Çok zahmetliymiş.. Elinize sağlık maviş
Yapabilmek için dikiş de bilmek gerek sanırım
Hoş geldiniz. Evet biraz zahmetli ama dağer.

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 20:08   #27
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydoner Mesajı Göster
Hatayın yani bizim milli yemeğimiz bu, kurban bayramlarında özellikle her evde pişer. Yapan usta olursa enfes, yemesine doyum olmayan bir yemektir. Ellerinize sağlık, görüntü müthiş, yen mi yemen mi?
Hoş geldiniz. Biz aslen Tarsus´luyuz. Bizim milli yemeğimiz.

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 20:10   #28
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 Mesajı Göster
ilginç bir yemek çeşidi kısmet bir gün o taraflara yolumuz düşerse mutlaka tadına bakacağım yiyen arkadaşlarım çok metetti
Hoş geldiniz. Çok güzel bir yemektir.

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 20:20   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
bu kadar övgüye göre eminim güzel yemektir

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 21:05   #30
Ağaç Dostu
 
aydoner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: Hatay
Mesajlar: 258
Exclamation

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Maviş Mesajı Göster
Hoş geldiniz. Biz aslen Tarsus´luyuz. Bizim milli yemeğimiz.
Aslında bir yörük yemeği gibi geliyor bana... Göçebe Türklerin çevrede yaymış olduğu ortak kültür işte, yemeğe de yansıyor, konuşmaya da, düşünmeye de.

Maviş beğendi.
aydoner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024