03-11-2012, 17:23 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Karın, Mumbar dolması
Mağzemeler. Temizlenmiş karın (İşkembe) Temizlenmiş Mumbar (Kalın bağırsak) Dolma Harcının Mağzemesi: Pirinç, İki büyük kuru soğan,6-7 diş sarımsak, Domates, bir tane limon, Maydonoz, yeşil nane, karışık salça (Biber ve domates), ay çiçek yağı, tuz , kara biber, kimyon. Düzenleyen Maviş : 03-11-2012 saat 19:12 |
03-11-2012, 17:33 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
|
Acilen göz doktoruna gitmem lazım |
03-11-2012, 17:33 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Sebzeler küçük şekilde doğranıp. Diğer mağzemeler eklenip karşırştırılacak. |
03-11-2012, 17:34 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
|
03-11-2012, 17:36 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
|
Hoş bulduk lakin gerçekten bana bir gözcü lazımmış |
03-11-2012, 17:51 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Neden? Annem ve sürekli yaparız. Annem yaparkan fotograflarını çektim. Düzenleyip ekliyerek anlatacağım. |
03-11-2012, 17:55 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
|
Sorun sizin yaptığınız yemek değil gerçekten çok güzel gözüküyor eminim tadı çok güzeldir niyetim sizi annenizi veya başka kimseyi kırmak değildir ben yemeği börek kek ve kurabiye sanmıştım sizi kırdıysam özür dilerim |
03-11-2012, 18:17 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
Şehir: HATAY
Mesajlar: 714
|
bizim buralarda da çok yapılır, ama sarmısak limon ve domates konmaz.kalabalıkla yenecek bir yemektir . |
03-11-2012, 18:34 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Özür dilemenize gerek yok. Çok güzel, özel ve çok eski bir yemek Tarsus´ta çok yapılıyor. |
03-11-2012, 18:39 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Biz İçel´de yeşillik, limon ve domatesi çok severiz çok güzel tat ve biraz hafif oluyor. İçine kıyma koymadım. Karın ve mumbar tek başına ağır bir yemek. Dolmalarımıza kıymasız ise zeytin yağ koyarız. Bil hassa asma yaprak sarmasına zeytin yağı mükemmel oluyor. |
03-11-2012, 19:02 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Yapılışı
Karın dolmasının Yapılışı: Temizlenmiş karını küçük veya isteğe göre bıçakla düzğün şekillere kesilecek. Kenarından çıkan küçük parçalar kesilcek dolmayla beraber pişer. |
03-11-2012, 19:11 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Düzeli kesilen parçalar kenarından tehel şeklinde yarısı dikilecek ve dolma harcı konulacak. **** düzenli kesilen parçaların arasını dolma harıcı konulur ve dikilir. Size hangisi kolayınıza geliyorsa yaparsınız. İplik hazır. |
03-11-2012, 19:23 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Düdüklüde normal ateşde 30 dakika pişecek. Üstünü örtecek şekilde su konulacak. Suyuna bir tutam tuz eklenecek. |
03-11-2012, 20:01 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Mumbar dolması.
Yapılışı: Mağzemeler ince oyacak, Temizlenmiş mumbar, Dolma harcı. Dikkat:Oyacak ince olmasının sebebi mumbar dolması doldurulurke kesmesin diye. Mumbarın fazla yağları temizlenecek çünkü fazla dolma harcı aması ve Domla harcındada yemeklik yağ var. Oyacak yardımıyla mumbarlar dolduruluyor. Ve mumbarın içi dışına çevriliyor.Yağlı kısım içinde kalıyor. Düzenleyen Maviş : 04-11-2012 saat 10:26 |
03-11-2012, 20:09 | #16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Alıntı:
Teşekür ederim. Hoş geldiniz. |
|
03-11-2012, 20:14 | #17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Doldurmaya devam. |
03-11-2012, 20:22 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Mumbar doldurmanın püf noktası. Mumbar parçasının ince tarafından başlanacak. Ve çevir işlemini yapabilmek için: Oyacak mumbarın yağlı tarafından içine doğru katlancak, doldurma başlanılcak. Mumbar hem dolarken çevriliyor. Ve mumbar fazla tıka basa doldurmayanız. mumbar piştiğinde kendini topluyor ve inceliyor. Pirinde pişince büyüyor ve genişliyor. Bunları düşünerek doldurmak lazım. Fazla doldurulsa piştiğinde patlar. Düzenleyen Maviş : 04-11-2012 saat 13:32 |
03-11-2012, 20:34 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Mumbar dolmasının pişirilmesi: Geniş çelik tencerede mumbarın üstünü örtecek şekilde içme suyu konulacak. Kısık ateşte pişirilecek. Sebebi mumbarların patlamasın diye. Afiyet olsun.. |
04-11-2012, 00:03 | #20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
elinize sağlık güzel görünüyor. |
04-11-2012, 12:56 | #21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2012
Şehir: fransa(aksaray 68)
Mesajlar: 131
|
Alıntı:
|
|
04-11-2012, 13:33 | #22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
|
04-11-2012, 17:47 | #23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
|
ilginç bir yemek çeşidi kısmet bir gün o taraflara yolumuz düşerse mutlaka tadına bakacağım yiyen arkadaşlarım çok metetti |
05-11-2012, 17:48 | #25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: Hatay
Mesajlar: 258
|
Hatayın yani bizim milli yemeğimiz bu, kurban bayramlarında özellikle her evde pişer. Yapan usta olursa enfes, yemesine doyum olmayan bir yemektir. Ellerinize sağlık, görüntü müthiş, yen mi yemen mi? |
05-11-2012, 20:06 | #26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Hoş geldiniz. Evet biraz zahmetli ama dağer. |
05-11-2012, 20:08 | #27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Hoş geldiniz. Biz aslen Tarsus´luyuz. Bizim milli yemeğimiz. |
05-11-2012, 20:10 | #28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Hoş geldiniz. Çok güzel bir yemektir. |
05-11-2012, 20:20 | #29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
|
bu kadar övgüye göre eminim güzel yemektir |
05-11-2012, 21:05 | #30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: Hatay
Mesajlar: 258
|
Aslında bir yörük yemeği gibi geliyor bana... Göçebe Türklerin çevrede yaymış olduğu ortak kültür işte, yemeğe de yansıyor, konuşmaya da, düşünmeye de. |
|
|