03-11-2008, 23:11 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Fırın kol
Sofra kültürü gereği ağırlıklı olarak etle beslenen bir Adanalı olarak, forumdaki et yemekleri başlıgına destek vermeyi kendime bir görev addederek tarifime geçiyorum Bir adet kol alınır, tencereye sıgacak şekilde kemiği kırdırılır. Tencereye çok çok az yağ konarak ısıtılır, ardından kol tencereye konur ve birkaç dakika ters yüz edilerek kızartılır. Ardından kolda delikler açılarak tane karabiber sıkıştırılır içlerine. Tencereye çok az (kolun yüksekliğinin yarısından az) sıcak su eklenir, tencerenin kapağı sıkıca (buhar kaçırmayacak şekilde,gerekirse üzerine bir ağırlık konularak) kapatılır, ocak mum alevi şekline getirilir ve kol birkaç saat ''unutulur''. Unutulsa da arada sırada su seviyesinin kontrolü için bakmakta fayda var ama. Birkaç saat sonra ilik gibi olan kol fırın kabına alınır, etrafına arpacık soganlar konur, üzeri alüminyum folyoyla kapatılarak 30 dk, folyo çıkarıldıktan sonra da bir 10 dk, 180 derecede fırınlanır. Tandır gibi bir tat alacaksınız emin olun. Buyrun afiyet olsun... |
26-11-2008, 08:17 | #2 |
Moderatör
|
Arkadaşlar, ellerinize sağlık. Tarifler çok güzel, ilk fırsatta deneyeceğim. Sevgili ebrub, sizin bahsettiğiniz kol fırını ben de yaparım, oğlum çok sever. Ben bunu yaparken iç kemiğini tamamen çıkarttırıyorum kasabıma. Sizin dediğiniz gibi pişirip bunu büyükçe bir servis tabağının ortasına verev şekilde oturtturuyor, bir tarafına pilav, diğer tarafına patates, havuç ve bezelyelerden yaptığım garni ile servis yapıyorum. Göze çok hoş hitabediyor. Tabii damak tadı da güzel. |
23-10-2012, 03:03 | #3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-12-2010
Şehir: iZMİR
Mesajlar: 80
|
ebrub Tarifin için çok teşekkür ederim.Tamda kurban üstü çok iyi geldi,sonsuz selamlar. |
23-10-2012, 08:56 | #4 |
Moderatör
|
Sayın Müdürün Bahçesi, haklısınız tam da zamanı. Ancak kemikli veya kemiksiz kol veya but etine önce avucunuza aldığınız tuz-karabiber karışımı ile ovmakta fayda hatta ben biraz da hardal sürerim. Tuzla ovununca sert olur diye düşünmeyin o kadar uzun zaman pişiyor ki, etler lime lime-ilik gibi dökülüyor. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|