agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-01-2012, 14:59   #1
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Galeri: 16
Arnavut ciğeri

Name:  41120_422438996107_69329521107_4599840_5793344_n (1).jpg
Views: 905
Size:  52.9 KB

Arnavut ciğeri

Rumeli mutfağından çok sevilen bir lezzettir.
Malzemeler :
Yarım kg kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana ciğeri
2 sivri biber
2 orta boy patates
1 Kuru soğan
5-6 dal maydonoz
Sumak
Un, tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Not : Arnavut ciğeri için öncelikle kuzu ciğeri tercih edilse de, dana ciğeri ile de yapılabilir. Kuzu ciğeri daha yumuşak olur fakat bazıları için kokusu rahatsız edici olabilmektedir. Dana ciğeri ise daha sert olabilir, pişirme esnasında dikkat edilmesi gerekenlere uyulması gerekir.

Yapılışı :
Kuşbaşı doğranmış ciğerleri soğuk ( buzlu su da olabilir ) su içinde yarım saat bekletip, birkaç su yıkayım süzülmeye bırakın.
Ciğerler suyunu süzdürürken, önce küp doğranmış patatesleri, ardından birkaç parçaya doğranmış sivri biberleri ayrı ayrı kızartıp kenara alın.
Not : Biberler kızartılırken öldürülmeyip dış yüzeyleri kızgın yağa birkaç çevirmelik gösterilip diri olarak kenara alınır.

Suyu süzülen ciğerler unlanıp fazla unları silkelenir.
Ciğerler kızgın ve derince yağda küçük parçalar halinde 6-8 dk arada delikli kepçeyle çevrilerek pişirilir.
Ciğerlerin içlerinin böylelikle yumuşak kalması temin edilir.
Patatesler ve biberler ciğerlerle harmanlanıp, ciğerlerin tuzu sonradan eklenir.
Not : Ciğerleri pişirme sırasında tuzlarsanız sertleşmesine sebep olursunuz.

Soğanları piyazlık doğrayın. Sumak ve ince doğranmış maydonozları da soğanla harmanlayın.
Ciğerleri bu soğanlı harmanın üzerine yerleştirip ılık olarak servise alın.
Kızartırken ciğeri kurutmadan yumuşacık pişirmek işin maharet isteyen kısmıdır. Bunun için yağın kızgın ve derin olmasına özen gösterin. Ayrıca arnavut ciğerinin tuzunu kızartma işleminden sonra ekleyin. Aksi halde içi yumuşak ciğerler elde edemezsiniz. Küp kızartılmış patates ve birkaç parçaya bölünmüş hafif diri olarak kızartılmış sivri biberlerle birlikte, sumak ve maydonozla harmanlanmış soğan yatağında servis edilir.

 
yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019