17-12-2006, 10:14 | #1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Kol dolması
Şayet aranızda hindi sevmeyen pişirmek istemeyen varsa sizlere yeni bir altenatif... KOL DOLMASI kasabınızdan süt kuzusunun kol kısmından bir cep açtırıyorsunuz kasaplar bunu bilirler. 3 bardak pirinci kaynar su dökerek yarım saat bekletiyorsunuz bu arada 2 baş soğanı zeytinyağda pembeleştirin içine severseniz kuş üzümü ve fıstık atın (dolmalık fıstık) beklettiğiniz pirinci yıkayın ilave edin tuz ve karabiber katın biraz çevirdikten sonra ateşi kısın ve 1.5 bardak su ilave edin ,suyunu çekince yıkadığınız kolun içine doldurun fırına verin. fırın tepsisine yarım bardak su koyun suyunu çektikçe yine yarım bardak su koyarak 2,5 -3 saatte pişirin nar gibi kızarıyor içinin pilavı tane tane oluyor çok nefis hıııımm afiyet olsun |
|
|