24-05-2012, 14:02 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Fırında kuzu beyin
Bu yemeği çok seneler önce Kemeraltında balıkçıların-kuşçuların bulunduğu meydana bitişik caminin altındaki pasajda bulunan ve gene uzun süre önce, cami tadilatı sırasında veya o zamanlara yakın kapanan esnaf lokantası yapardı. Yuvarlak aliminyum büyük bir tepsi içinde açık renk suyu ve üstleri kızarmış beyinler ile elma dilimi patatesler hala gözümün önünde. Yemekte salça dahi bulunmazdı ama lezzet inanılmaz olurdu. Bu yemeği köyde fırında yapmak istiyorum, arama motoruna yazınca gelen ve hepsi birbirinden kopya tariflerin bu fırında beyin ile alakası yok. Belki bilen varsa tarifi bulabilirim umuduyla yazdım. |
26-05-2012, 15:51 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Tavsiyem şu olacak tepside ağzı açık fırınlamayı.Kurur.Üzerine biraz zeytin yağı ve hafif su töküp fırınlayacağınızı kabın ağzını kapatın.Kapakla veya folya ile.Daha önce fırını ısıtın sonra tepsiyi sürün ve en az 10 dak. bu şekilde pişirin.sonra üstünü açıp bir 5-10 dak.fırınlayın.Üstü örtülü olduğunda su ve zeytinyağ ile haşlanacak.Tandır gibi.Ağzı açık olunca da fırınlanacak.Deenemenizi tavsiye ederim. |
26-05-2012, 23:34 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Değerli arkadaşlar kuzu beyni yüksek fosfor sahiptir.Gözler için birebirdir.Ancak aynı zamanda çok yüksek kolestrol ihtiva ettiğinden damar sertliği tansiyon ve kalp sorunu olanlarla,kolestrol sorunu olanlara asla tavsiye edilmez. Kuzu,koyun beyni daha kısa zamanda hazmedilir.Sığır beyni bu açıdan makbul değildir. Haşlanarak,limon ve az zeytinyağı dökülerek salatası yenir.Ancak tavsiye edilen miktar bir öğünde en fazla 50-100 gr yenmesidir. Çocukluğumuzda gözlerimizin iyi gelişmesi için beyin ve balık yedirirlerdi.Balık yağı içirirlerdi. Artık bu yaşlarda beyin gidi ağır gıdalardan uzak durmamız gerekiyor. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|