agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-04-2010, 18:36   #1
Ağaç Dostu
 
birgaripyolcu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 574
Özel günlere kaburga dolması

Doğu'da özel günlerde hazırlanan çok ünlü bir yemektir.Daha doğrusu ziyafet.
Yapılışı: Çok yağlı olmayan bir hayvan kaburgası alınır.Koyun veya keçi.Küçük baş olması lazım.Kuzu en ideali.Kaburga yıkanır,temizlenir ve gazetede kurulanır.
2-3 dakika kadar pirinç bir kapta haşlamaya yüz tutacak çekilde ama kesinlikle epey diri olarak bırakılacak hazırlanır ve buna iç katılır.
İçin Hazırlanması :Tamamen isteğe ve damak zevkine göredir.Karaciğer veya et parçacıkları,fıstık çamı,karabiber ve tuz,istenirse acı biber ve biraz sumak hafif haşlanmış pirince karıştırılır.Kaburga tekrar alınarak,yağ ve salça ile limon suyu ile ovulur ve kırmızı renk alması sağlanır,kaburga et ve kemik arası cep yapılarak hazırlanan iç buna fazla sıkıştırmadan doldurulur,işlem bittikten sonra yorgan ipi ile dikilir.2 bardak kadar varsa tavuk suyu yoksa salçalı su tencere dibine dökülür
ve kaburganın buharda pişmesini sağlamak için tencere dibine bir kap tersten konululur ve kaburga bu kabın üstüne yerleştirilerek kapatır.Kaynamaya bırakılır.Eti dışardan kontrol ettiğinizde piştiği zaman indirip yarım saat kadar dinlendirip servis yapıyorsunuz.

http://www.youtube.com/watch?v=G-5ooLN-1A0

birgaripyolcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024