agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Eovyn

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-11-2008, 16:29   #1
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Keşkek (Bodrum usulü)

Keşkeği Bodrum usulü yaptım.

Yarım kg. yarmayı (göce, aşurelik buğday ya da siz adını nasıl biliyorsanız) geceden ıslatıp, sabah pişirdim.

1 bütün tavuğuda güzelce haşladım, gögüs ve but etlerinden güzelce ,bolca didikledim, biraz zeytinyağı, bol tereyağı eşliğinde biraz kızarttım tavada.

Pişen yarmanın içine ekledim,dibini tutmasın diye sürekli karıştırdım, tuzunu ekledim ve çok az karabiber ekledim.

Suyunu iyice çekti.
Kıvamı tuttu ayran, turşuyla yedim. Bu kadar.

 
Eklenen Resimler
    

Düzenleyen berduray : 09-03-2009 saat 21:55
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 08:11   #2
Ağaç Dostu
 
Eovyn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 150
Sevgili berduray,
Ellerinize sağlık. Çok güsel olmuş..Gerçi bayağı olmuş yapalı ama Ben yeni gördüm. Bizim oralarda da çok kıymetlidir bu yemek (Samsun). Düğünlerde merasimlerde muhakkak yapılır. ''Küderlemek'' denir; böyle erkekler karşılıklı kazanın karşısına geçer. Tahta sopalarla döver de döver haşlanan buğdayı, daha özlü güzel olsun diye. Annemler evde de yapar ama ben henüz cesaret edemedim. Bi gün yapar da yenebilecek kıvamı tutturursam burdan iletirim size Teşekkürler tekrar..

aercan beğendi.
Eovyn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 09:56   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-09-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 89
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Öğle arası yaklaştı karnımız açıktı herhalde.Önce hamsili pilav sonra keşkek süper.

Müge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2009, 22:42   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Eskiden trakyanın köylerinde düğünlerin olmazsa olmazıydı keşkek
Boyun akşamdan ıslanan buğdayla aynı anda konurdu ateşe ve döve döve pişerdi en son içinden boyun kemikleri toplanırdı asla haşlanıp ayıklanmazdı koyu macun kıvamına geldiğinde olmuş demekti üzerine çevrilmiş nar gibi kuzu etleri konur servis edilirdi ,şimdi çok daha kolay bir yolu var ıslanmış buğday ile haşlanıp ayıklanmış boyun aynı anda az et suyu ilavesi ile robota konuyor ve 5 dk içinde keşkeğiniz hazır oluyor

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2010, 15:15   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,261
Galeri: 765
Tam da bu gün keşkek yapıyordum, bu başlığı gördüm. Bizim yörede daha farklı yapılıyor.
Tabii, hepsinin tadı ayrı güzeldir.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2010, 15:53   #6
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,766
Galeri: 90
Alıntı:
Bizim yörede daha farklı yapılıyor.
deyip kaçmak yok Nasıl yapılıyor öğrenmeyelim mi?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2010, 16:05   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,476
Galeri: 103
Köy düğünlerinde ne de çok yapılır, adeta adet olmuştur. Hele bir de iyi yapılırsa vay vay vay.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2010, 21:44   #8
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,261
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
deyip kaçmak yok Nasıl yapılıyor öğrenmeyelim mi?

Tabii ki sayın malina. Ben keşkeği, sonradan öğrendiğim halde yiyenler tarafından beğenilir.

Keşkeği bugün iki su bardağı keşkeklik buğdaydan yaptım. Belirli bir ölçüsü yok. Bu kadarı 10-12 kişilik oluyor.

Keşkeklik buğday, akşamdan ayıklanıp yıkandıktan sonra üzerini iki parmak geçecek kadar soğuk su ilavesiyle 10-15 dk. kaynanatılır. Ocaktan alındıktan sonra üzerine tekrar soğuk su ilave edilir.

Akşamdan kaynatılan keşkeklik buğday, süzgüye konarak iyice yıkanır.
Düdüklü tencerenin içine, tabanını yağlayacak kadar sıvı yağ konur. Yıkanan keşkekliklerin birazı tencereye konur. Eti ilave edilip üzerine tekrar keşkeklik konur. Üzerine kaynak su ilavesiyle kısık ateşte 1,5-2 saat pişirilir. Tabii tuz ve karabiber eklemeyi unutmadan.

Pişen keşkek, tahta kaşıkla sakız gibi olana kadar dövülür. Servis tabağına alınıp, üzeri kızdırılmış tereyağ ve karabiberle süslenir. Aslı tahta kaşıkla dövülür ama bugün robottan geçirdim.
.

Name:  keşkek.JPG
Views: 2783
Size:  43.7 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2010, 21:54   #9
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,261
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Köy düğünlerinde ne de çok yapılır, adeta adet olmuştur. Hele bir de iyi yapılırsa vay vay vay.

Demirci'mizin düğünlerinin olmazsa olmazıdır keşkek. Hele bir de güzel yapılmışsa tadına doyum olmaz. Davetlerde ve bayram yemeklerinde de muhakkak yapılır.

Ben sadece Ege yöresine has bir yemek sanıyordum, ama Yurdumuzun diğer yörelerinde de varmış. Ben evlenip buraya gelmeden önce, adını bile duymamıştım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2010, 22:03   #10
Ağaç Dostu
 
şehnaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 153
Aslında bizim buralarda da koyunun boğaz bölgesi ile yapılırmış, fakat biz merzifonlu bir komşumuzdan öğrenmiş olduğumuz gibi tercih ediyoruz. Akşamdan ıslatılmış olan buğday ve bir avuç kadar nohut düdüklüye yerleştirilir . Piliç eti,arzuya göre neresinden isterseniz, üzerine konur ve su ilave edilir . Pişdikten sonra varsa kemikler ayaklanır dikkatlice ve dövülür.Biz kek cırpma makinesini tercih ediyoruz , aşırı derecede ezilmişi tercihimiz değil. Üzerinede az yağda salça kavurup hafif sulandırıp sos tarzında . Komşumuzun dediğine göre bayramlarda kahvaltıda pilav ve keşkek olmazsa olmazlardan imiş.

şehnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2010, 22:25   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,909
Çocukluğumda Sinop'ta rahmetli dedemin koca bakır tencerede yaptığı keşkek geldi aklıma.
Burnumun direği sızladı.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2010, 17:19   #12
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,476
Galeri: 103
Foroğrafı da görünce bayağı imrendim. Ve ne de çok istedi canım. Yirmibeş, otuz sene önce olsaydı mutlaka " hımmm bu kadında birşey var galiba" (!) diyerek buldururlardı. Şimdi o şansımız da yok ki.

Neyse bir buluşmamızda inşallah yapan bir arkadaş olur da getirir.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2010, 18:48   #13
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,261
Galeri: 765
Keşkek yemeye bekleriz, Güler hanım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2010, 18:51   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,476
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Keşkek yemeye bekleriz, Güler hanım.
Teşekkür ederim, inşallah.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019