agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen acemifüsun
  • 1 Gönderen acemifüsun

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-03-2008, 14:31   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Elbasan tavası

Etleri düdüklü tencerede haşla. Suyunu ayırarak, tepsiye koy.
Üzerini kaplayacak kadar miktar yoğurda bir iki yumurta kırıp karıştır. Üzerine dök. Biraz yağ... Fırında 10-15 dakika tut.

Elbasan tarifi aldınız

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2008, 14:36   #2
abk
Ağaç Dostu
 
abk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1,589
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Elbasan tarifi aldınız
Hıımmm.. Acıktım. Bu tarifi yarın akşam denemeliyim.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2008, 15:11   #3
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Ben de, Malinanın bu tarifine ilaveten çok az un (yoğurt yumurta un) ilave ediyorum.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2008, 19:32   #4
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Etleri düdüklü tencerede haşla. Suyunu ayırarak, tepsiye koy.
Üzerini kaplayacak kadar miktar yoğurda bir iki yumurta kırıp karıştır. Üzerine dök. Biraz yağ... Fırında 10-15 dakika tut.

Elbasan tarifi aldınız
Bu tam bana göre. Teşekkürler Malina.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 13:15   #5
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Etleri düdüklü tencerede haşla. Suyunu ayırarak, tepsiye koy.
Üzerini kaplayacak kadar miktar yoğurda bir iki yumurta kırıp karıştır. Üzerine dök. Biraz yağ... Fırında 10-15 dakika tut.

Elbasan tarifi aldınız
Yağsız et ve yağsız yoğurtla yapınca diyettekiler de bir porsiyon yiyebilir. Yanına bol yeşil salata.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 08:15   #6
abk
Ağaç Dostu
 
abk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1,589
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Etleri düdüklü tencerede haşla. Suyunu ayırarak, tepsiye koy.
Üzerini kaplayacak kadar miktar yoğurda bir iki yumurta kırıp karıştır. Üzerine dök. Biraz yağ... Fırında 10-15 dakika tut.

Elbasan tarifi aldınız
Akşam denedim bu tarifi. Bence güzeldi ama oğlum yumurta-yoğurt karışımını gördüğü anda "ben onu yemem" dedi ve tadına bile bakmadı.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 18:36   #7
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Elbasan tavası

Elbasan tavası bir Rumeli yemeğidir.

Kuzunun böbrek yatağı kısmından 1kg. et kasaba böldürülüp, çok yağlı kısımları

temizlenir. Böbrek yatağının ortası kemiklidir.


Çelik bir tencereye çok az zeytinyağ koyup, ısınmasını bekleriz.Yıkayıp, sularını

iyice süzdürdüğüm etleri tencereye yerleştirip, iyice pembeleşinceye kadar

çeviririm. Ayrı yerde kaynattığım sudan bir miktar( tencerenin yarısına kadar

gelecek şekilde) ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp, ocağın ayarını da

kısıkta olmak üzere pişiririz. Etlerin pişmesine yakın da çok az tuz eklersek,

etimiz hazırdır.



Fırına girebilecek bir paylex'i ya da tepsiyi ilk önce katı yağ ile iyice yağlayıp,

sonra da unlarız. Etleri aralarda boşluk kalacak şekilde tepsiye yerleştiririz.


Ayrı bir derin kapta, 3 yumurtayı iyice çırpılır, 2 yemek kaşığıda un ilave edilip,

yumurtalara iyice yedirilir. Etin suyundan bir bardak ayrılır ve bu karışıma

eklenir. En son 1/2kg. yoğurt, tuz , k.biber ilavesiyle ,hazırladığımız bu sos

tamamdır.




Hazırladığımız bu yoğurtlu sosun hepsini, tepsideki etlerin üzerine ve yanlarına

kaşıkla dökerek, fırına girecek duruma getiririz.

Önceden 200 dercede ısıttığımız fırında, yoğrutlu sos iyice pembeleşip, hafif

kızarınca Elbasan Tavamız hazırdır

tener beğendi.
acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 18:50   #8
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Sn. acemifüsun,

Deneyeceğim, çok güzele benziyor, teşekkürler.

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 17:16   #9
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Harika bir yemek, elinize sağlık. Çok severiz biz de. Yalnız şimdi yoğurtlar çok tatlı, yemeğe gereken hafif mayhoşluğu vermiyor. Bu durumda sosa damak tadına göre bir çorba kaşığı kadar limon eklenebilir. Ayrıca kemiksiz tavuk but etiyle de yapabilirsiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 17:21   #10
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Mine hanımcığım, evet şimdi yoğurtlar tatlı, dediğiniz gibi limon eklenebilir. Eski yoğurtların

lezzetini biz Foça Yoğurdunda yakalıyor gibiyiz. (sizin bölgede satışı var mı, bilmiyorum,

deneyin isterseniz)

Tavuklusunu deneyeceğim, iyi fikir, teşekkürler

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 17:51   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Yağı kızdırdık, etleri pempeleşene kadar pişirirken ateş ne ölçüde olmalı... Yumurtayı ihmal ederek sosu hazırlamak olabilirmi...
Bu şahaseri köy fırınında, toprak kapta denemek hayalindeyim.
Teşekkürler...

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 17:58   #12
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Sevgili hosseda ateş orta derecede olmalı. Kısıkta olursa; etler geç pembeleşir. Bu şekilde

eti mühürlüyoruz.

Yumurtasız hiç denemedim, yumurta miktarını azaltın isterseniz

tener beğendi.
acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024