|
Anket Sonuçlarını Göster: En çok hangi balığı tüketiyorsunuz | |||
Hamsi | 34 | 28.33% | |
İstavrit | 9 | 7.50% | |
Barbun | 10 | 8.33% | |
Lüfer, Çinekop, Kofana | 17 | 14.17% | |
Kalkan | 1 | 0.83% | |
İzmarit | 0 | 0% | |
Torik | 0 | 0% | |
Palamut | 3 | 2.50% | |
Levrek | 21 | 17.50% | |
Uskumru | 6 | 5.00% | |
Çipura | 19 | 15.83% | |
Oy Verenler: 120. Bu ankete oy veremezsiniz |
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
19-01-2009, 01:08 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Mangal keyfi
Açılmayan konulardan birisi de mangal olarak kalmış. mangal da yapılan et ve et ürünleri hakkın da katkı da bulunan arkadaşların katılımını bekliyorum. Benim favorim her zaman olduğu gibi Balık. Neden derseniz balığın tam zamanı ve neredeyse katkı maddesi ve hormon kullanılmayan tek ürün Balık, Doğal olarak her hafta 1- 2 sefer tüketilmesi tavsiye edilen bir ürün. azla katkı maddesi istemeden direk mangalın üzerine atılması bile yeterli oluyor. Evet arkadaşlar ben konuyu açtım konunun uzmanı arkadaşlar da katkı da bulunsunlar. Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler. |
26-01-2009, 21:42 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Vazgeçemediğim bir keyiftir mangal. Ama marketten al , at mangala ye değil kastım, böylesi bana çok yavan gelir. Et veya tavuğu lezzetlenmesi için mutlaka bir gece önceden marine ederim, böylesi daha lezzetli. Rende kurusoğan, karabiber, kimyon, pul biber, biberiye bazen de adaçayı, zeytinyağı, limon suyu veya sirke veya yoğurt suyu, tuz, bir kaşık da karışık salçayı (özellikle tavuk kanatla) harmanlayın bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün sosu silkeleyip mangalda pişirin, artık sade tavuktan zevk almayacaksınız. Eminim. |
27-01-2009, 13:57 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Mangal sadece ateş yakmak değil, Ciddi bir iştir.
Merhaba. Mangal, benim de vazgeçilmez keyiflerimden biridir. Yazın, Altınoluk'ta, Asma yaprağında Sardalya. Şile, Doğancılı'da ise sakatat veya Hamsi tercihlerimdir. 30-35 yıldır mangal yakmaktayım. Faydalı öneriler: Çok basit gibi görünen ateş yakma işi esasında çok ciddi bir iştir ve dikkat ister. Birçok yangının nedeni sönmemiş mangal ateşinden kaynaklanmaktadır. Mangalda en önemli olan, ateş yakmak değil, söndürmesini bilmektir. Birçok kişi mangal yakmasını bilmemektedir. Mangal yapmak sadece ateş yakmaktan ibaret değildir. Birçoğumuz henüz yanmamış mangalda et veya balık pişirmeye çalışırken sağlığımızı tehdit eden gazları soluyoruz. Eğer mangalınız yoksa, ateşi yakacağınız yeri emniyete alınız ( etrafını taş ile çeviriniz). Mangal bittikten sonra ateşin söndüğünden emin olmadan mangal yaptığınız alanı terketmeyiniz. Kalan közün üzerine bolca su dökünüz veya taşlar ile kapatınız. Mangala koyduğunuz odun veya kömürün iyice yandığından emin olmadan eti veya balığı pişirmeye başlamayınız. Teli iyice yakınız ve temizleyiniz, Pastan iyice arındırınız. Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise, ne pişirirseniz pişirin, kısa aralıklar ile devamlı çevirerek etin veya balığın yanmasına engel olmaktır. Bildiğiniz gibi harlı ateşte yanan et veya balık kanserojen hale gelebilir. Bu nedenle pişirilecek malzeme ile ateş arasında makul mesafe bırakmaya dikkat ediniz. Ve asla acele pişirmeye gayret etmeyiniz. İçkiyi ölçülü içemeyenler için asıl tehlikeli olan ise, mangal sonrası eve araç kullanarak dönüştür. Afiyet olsun. Saygılar |
27-01-2009, 17:14 | #6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 26
|
Sütte bir gece öncesinden bekletilmiş tavuk pirzola da mangalda süper oluyor.Çok yumuşak bir et.Ama içine zeytinyağı ve kekik de konursa tadına doyulmaz |
27-01-2009, 18:06 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Daha geçtiğimiz pazar günü hava yağmurlu olmasına rağmen dayanamayıp Belgrad Ormanları'na mangal yapmaya gittik. Her yer göl gibi ve çamurdu ama mangal da sucuk ekmek ve kanat yapmanın keyfini engelleyemedi Kanat ve sucuk da mangal da nefis oluyor... |
28-01-2009, 23:23 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Sayın caucasus ilginize teşekkürler, bu başlık için öncelikle size teşekkür etmeliyim.Ben gözden kaçmış küçük bir ayrıntıya dikkat çekmek niyeti ile ilavede bulunmak istedim,tabiiki başkaca bir amacım yoktu.En iyi dileklerimi sunarım. |
28-01-2009, 23:52 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mehmet eskizara, katkılarınız için teşşekkürler. Ben yazarken sıralamaya dikkat etmemişim acele olunca gözden kaçtı. Tabi ki gözden kaçan konular hakkın da ilave de bulunacağız. Mangal keyfi benim için büyük bir zevk olduğu kadar çoğu arkadaşımız için de aynı olduğunu düşünüyorum. Bunun için ben de bir başlık açtım umarım diğer arkadaşlar da katkıda bulunurlar. Havaların güzel gittiği bu günler de bol mangallı günler dilerim. |
29-01-2009, 10:00 | #11 |
Ağaç Dostu
|
Mangaldan konu açılmışken Bursa'lı üyelere bir tavsiyem var. Belki henüz görmemiş olabilirler, geçen sene Belediyenin açılışını yaptığı Orhaneli yolundaki Atatürk Ormanını ziyaret etmelerini hararetle öneririm. Dağın yamacında Nilüfer Belediyesini yaptığı muhteşem parkta herşey hazır, sadece etinizi veya balığınızı alıp gidiyorsunuz.Hazır mangallar, müthiş orman manzarası her köşede bir tuvalet ve çeşmeler, ağaçlar içinde her yamaçta ağaçtan teraslı köşeler,heryer tertemiz ve bakımlı. Görmemiş olanlar mutlaka görsünler. |
05-02-2009, 14:02 | #12 |
Ağaç Dostu
|
Bu günler de istanbul da havalar çok güzel tam mangal zamanı hazır okullar da tatil de iken. Mangal yaparken bence balığı tercih edin derim, en hormonsuzundan. Düzenleyen caucasus : 18-06-2009 saat 18:01 |
22-07-2009, 17:14 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 401
|
Kuzu kuşbaşı ya da tavuk göğsü de bir gece önceden sütte bekletilir mi? Duydum ama uygulamadım hiç. |
22-07-2009, 19:20 | #15 |
Ağaç Dostu
|
eğer aceleniz varsa almış olduğuuz ete biraz kola döktükten sonra yarım saat kadar bekletdikten sonra sosu ile karıştırıp pişirebilirsiniz. Tuzunu ise et piştikten sonra üzerine serperseniz etin sertleşmesini de önlersiniz. |
12-03-2010, 09:06 | #19 |
Ağaç Dostu
|
bizim evde mangal işlerine eşim bakıyor ben de ona çıraklık yapıyorum bildiğim kadarıyla tavuğu yoğurt, zeytinyağı, kekik, biber salçası, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber, pul biber ile "avcarlıyor" avcarlamak adana yöresine özgü bir kelime ve anlamı: "avcarlamak : Baharat, yağ, salça ve tuz karıştırılarak mangallık et veya tavuğun bu karışıma bulanarak terbiye edilmesi" - kaynak siveler.com |
12-03-2010, 18:57 | #20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: Yalova
Mesajlar: 10
|
Biz balık avlamayı seviyoruz bu yüzden mangal bizim için vazgeçilmez bir şey... tutuğumuz balıkları önce temizleriz (tatlı su balığı sazan) bu tekniği fırında yaparız... balığın üstünü çizeriz tepsiye koyarız balığı her tarafına domates,soğan patates keseriz yuvarlak kesilirse daha iyi olur...sosu domates salçasını sulandırarak ketçap kıvamına getiririz... balığın pişmesine 10dk kala sosu üstüne dökeriz... sonrada yemeğe hazır Afiyet olsun |
29-11-2012, 23:31 | #25 |
Ağaç Dostu
|
Seliş benim balık kültürüm de çok iyi değildir aslında. Yanlız ben kendimi bildim bileli balığa ava giderim ama hiçbir zaman iddalı değilimdir. Yanlız balığı ve av hayvanlarını tüketmeyi çok severim... İzmariti doğru yazdığıma sevindim, yazınızı okuyunca ben de yanlış mı ? yazdım diye tekrar baktım Google den nasıl baktırdım size ama Hoşseda, aslında yazacak balık çeşidi çok ancak hepsine yer vermek yerine genel olarak aklımda olanları yazdım desem mantıklı olur. Sardalya aslında bir hayli tüketilen balık hatta ben bu sene boğazda bir miktar tutmuştum Tekrardan sardalyayı ekleyebilirmiyim bilemiyorum... |
24-05-2013, 22:22 | #26 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
|
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|