agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni158Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-07-2012, 23:29   #121
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst Mesajı Göster
Yüklemeyi başardınız, tebrikler
Bir de o tavuğu bu tarafa yollamayı başarırsanız çok mutlu olacağım inanın
Ellerinize sağlık afiyet olsun..
İzmir üzerinden olur ise kargo ücreti daha uygun olur. Ağırlık azalınca tarife de düşüyormuş dediler. Sizde Adil bey ile ''ladeş'' tutuşabilirsiniz böylece efendim.

Bu sayfaya girmiyeceğim bir daha. Manzara her yönden kötü bana, öncelik ile çenem...

Afiyetler ile yeyin, sağlıkla kalın inşallah. Tüm teneke severler de dahil buna.

Saygılarımla lütfen.

Tura beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2012, 09:19   #122
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Dün yine yaptık. Bu sefer kendi tavuğumuzla. Köy tavuğu geç pişer diye 50 dakika pişirdik. Dışı çok güzel kızarmıştı. İçi biraz daha pişse çok daha iyi olurdu.

Bir dahaki sefere SigortacıHaşim Bey'in tavsiyesine uyup bir kenarına bir kap su koyacağım. Böylece pişirme süresini biraz daha uzatabilirim sanıyorum.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 09:40   #123
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Sn.Sakagun kardeşim.Normal bir tavuk 45 dakkikada pişiyor.Normal tavukdan maksadım.Marketlerde satılan,tabaklı-tabaksız piliçler.Bunlar 1 kilo 1.250 civarında.Tavuk kg mı büyüdükçe pişme süresi daha da artıyor.Sizinki köy tavuğu olduğu için haliyle biraz daha geç pişmesi normaldir.Zaten köy tavuğu malum pencerede bile zor pişiyor.Tenekenin içine bardakla veya bir tasla su konulması,sıcaktan tavuğun dışının kavrulmasını önlediği gibi,çıkan buharlarlaşma ile de daha yumuşak pişmesini sağlıyor.Sevgiler.

sakagun ve arıkuşu beğendi.
sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 10:59   #124
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-11-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 51
tenekede tavuk olayı tamam. tarifler sayesinde ilk tavuğu yakmadan ve çiğ bırakmadan yapabildik.
ilk mesajı yazan arkadaş bi ara "varilde kuzu" anlatırım demiş ama ses seda çıkmamış. var mı varilde kuzu yapan? hatta daha da ileriye gidelim "tankerde dana" nasıl olur acaba?

işin şakası bir yana, katkıda bulunan herkese teşekkürler........

ozencan43 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2013, 12:58   #125
Ağaç Dostu
 
trakya1401's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 153
market tavuğu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim Mesajı Göster
Sn.Sakagun kardeşim.Normal bir tavuk 45 dakkikada pişiyor.Normal tavukdan maksadım.Marketlerde satılan,tabaklı-tabaksız piliçler.Bunlar 1 kilo 1.250 civarında.Tavuk kg mı büyüdükçe pişme süresi daha da artıyor.Sizinki köy tavuğu olduğu için haliyle biraz daha geç pişmesi normaldir.Zaten köy tavuğu malum pencerede bile zor pişiyor.Tenekenin içine bardakla veya bir tasla su konulması,sıcaktan tavuğun dışının kavrulmasını önlediği gibi,çıkan buharlarlaşma ile de daha yumuşak pişmesini sağlıyor.Sevgiler.
Milliyet -

trakya1401 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2014, 12:16   #126
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Tenekede tavuk için yapmışlar, aldım.

Eklenen Resimler
 
bahcedenn ve yağmur beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 08:09   #127
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Aparatı daha önce fırında tavuk butuyla denemiştim. Şimdi de bütün tavukla tenekede denedim. Her ikisi de güzel oldu.

Eklenen Resimler
  
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 09:08   #128
Ağaç Dostu
 
maya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 285
Acımasızsınız hepiniz! Bulan var, bulamayan var (Afiyet olsun, çok güzel görünüyor gerçekten! )

sakagun beğendi.
maya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 20:21   #129
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
@sakagun, nasıl yaptığınızı ayrıntılı yazar mısınız? Yani tenekenin etrafına sadece köz mü koydunuz, yoksa odun yaktınız mı? Ve süreyi ne kadar tuttunuz?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 21:23   #130
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Afiyet olsun, bol bol kilo ve yağ olarak geri gelsin Bizde yapmayalı bayağı olmuştu. Yarından sonra yapmak lazım. Tabakta toplanan suyu favorimdir

Arkadaş Bursa'dan özel tabak almıştı. Tenekeden çıktığında dahi tabak soğuk oluyor. Unutmaz isem fotoğrafını ekleyeyim.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2014, 08:43   #131
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Teşekkürler. Afiyet oldu, bitti bile.

Tenekeyi kapattıktan sonra tenekenin toprakla temas eden kısmına bir iki kürek toprak döküyorum. Böylece tenekenin içindeki buhar dışarı çıkmıyor. Sonra etrafına çalı ve tahta parçaları döşeyip tutuşturuyorum. 15 dakika kadar çalı ekleyerek yakmaya devam ediyorum. Çalı eklerken kazayla oynayıp içindeki buharın dışarı çıkmaması için tenekenin üzerine ağır bir taş koymakta fayda var. Sonra közleri tenekenin çevresine iyice yaklaştırıyorum. Bu şekilde 45 dakika pişmesini bekliyorum.

Bu arada domates, biber ve patatesler bahçeden.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2014, 18:19   #132
Ağaç Dostu
 
guppy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 221
Akşam akşam ağzımın suyu aktı. Aparat kaç tl?

guppy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2014, 18:54   #133
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
15 tl

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2014, 23:45   #134
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 128
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Teşekkürler. Afiyet oldu, bitti bile.

Tenekeyi kapattıktan sonra tenekenin toprakla temas eden kısmına bir iki kürek toprak döküyorum. Böylece tenekenin içindeki buhar dışarı çıkmıyor. Sonra etrafına çalı ve tahta parçaları döşeyip tutuşturuyorum. 15 dakika kadar çalı ekleyerek yakmaya devam ediyorum. Çalı eklerken kazayla oynayıp içindeki buharın dışarı çıkmaması için tenekenin üzerine ağır bir taş koymakta fayda var. Sonra közleri tenekenin çevresine iyice yaklaştırıyorum. Bu şekilde 45 dakika pişmesini bekliyorum.

Bu arada domates, biber ve patatesler bahçeden.
Sayın Sakagün, bu verdiğiniz tarif marketlerde satılan tavuklardan birisi için herhalde, Acaba köy tavuğu için ne kadar süre gereklidir? (malum köy tavuğu diğerine göre daha geç pişiyor

Yağmurcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2014, 08:43   #135
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Daha önce kendi tavuğumu 50 dakika pişirmiştim. Dışı çok güzeldi. İçi biraz daha pişseydi iyi olurdu. Alttaki tabağa su koyulabiliyor. Su sayesinde derisi yanmadan daha uzun süre pişirilebilir. Bir dahaki sefere köy tavuğunu 1 saatte pişirmeyi deneyeceğim. Sonucu yazarım.

Cumhur Tonba beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2014, 10:30   #136
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Teneke de tavuk,
Bu başlığa rastlamam iyi oldu.

Kümesteki tavuklara musallat olan sayın üyemiz Lilium'a tavsiye edeyim.
Hiç olmazsa burada hazır pişmişler..

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2014, 21:31   #137
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismail kuzucu Mesajı Göster
afiyet olsun, bol bol kilo ve yağ olarak geri gelsin bizde yapmayalı bayağı olmuştu. Yarından sonra yapmak lazım. Tabakta toplanan suyu favorimdir

arkadaş bursa'dan özel tabak almıştı. Tenekeden çıktığında dahi tabak soğuk oluyor. Unutmaz isem fotoğrafını ekleyeyim.

Name:  IMG_4157.jpg
Views: 1455
Size:  39.3 KB

Name:  IMG_4161.jpg
Views: 1595
Size:  32.1 KB

Name:  IMG_4162.jpg
Views: 1373
Size:  33.9 KB

Name:  IMG_4163.jpg
Views: 1380
Size:  40.5 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2014, 02:05   #138
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-08-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
Merhabalar çok güzel bir fikir ama daha basit ve kolay bir yöntemi sizlere paylaşmak isterim;
Rakı,şarap şişesi,ve fırın ile bu işlemi evinizde çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz,Kısaca tarif edeyim öncelikli olarak temiz bi rakı veya şarap şiseini temizliyoruz ve içine kaynar su dolduruyoruz,marketten aldığınız taze pilici şişseye tavuğun arka kısımı içinden geçirip hazırlıyoruz,üzerini yani tavuk göğsünü ve but kısımlarını bıçak ile çizik atıyoruz,daha sonrz tuzluyoruz,üzerine nar gibi kızarsın diye acılı veya acısız tercih size kalmış domates ketçapı ile güzelce ovuşturuyoruz.Tavuk ile işlemimiz bitti,daha sonra orta boy taze temizlenmiş yıkanmış patatesleri soymadan ortasından kesip hazırlıyoruz fırına girebilecek bir tepsi üzerine tavuklu rakı veya şarap şisesini oratay gelecek şekilde yerlştiriyoruz,tepsinin kenaralarına 7-8 tane yıkanmış patatesleri ortasından kesip ters yani kesik tarafları tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyouz,işlemimiz hazır bu şekilde evdeki fırınımıza yerelştirip orta kısık durumda pişirmek için pişiriyoruz,yaklaşık 20-35 dakika sonunda harika bir tenekede tavuk veya çingene tavuğu elde etmiş oluyoruz herkese afiyet olsun,uyduda sinyal yok,uydu sinyal yok,tv sinyal yok,televizyon sinyal yok diyor, | İstanbul Uydu Servisi ,Uydu Servisi, Uydu Teknik Servisi , Uydu Çanak ,LED TV,LCD TV, Anten Servisi , Alıcısı Kurulumu , Anteni , Montajı,Uydu Teknik Servis,Merkezi Uydu S

kaantekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2014, 02:54   #139
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Tenekede tavuk için yapmışlar, aldım.


Bahçe evimizden bir komşum bunu Ankaranın Ulus semtindeki sobacılardan birine yaptırmış. Bende sipariş vermeyi düşünüyordum. Hazırını görünce pek sevindim. Nerede satılır bunun hazırı?


Düzenleyen s.serdar : 02-09-2014 saat 23:49
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2014, 09:16   #140
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Geyve'de bir sobacıdan aldım.

s.serdar beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2014, 10:39   #141
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Sabah sabah ağzımın suları aktı, insafsızlar sizi.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2014, 18:00   #142
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-05-2010
Şehir: bursa
Mesajlar: 252
Sayın İsmail Kuzucu arkadaşınız Bursa'da bu aparatı nereden almış acaba? Öğrenmeniz mümkün mü?

trilye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2014, 22:27   #143
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi trilye Mesajı Göster
Sayın İsmail Kuzucu arkadaşınız Bursa'da bu aparatı nereden almış acaba? Öğrenmeniz mümkün mü?
Öğrendiğim zaman tekrar haber veririm. Bizim için çok pratik bir aparat. Suya tutunca hemen temizleniyor.

trilye beğendi.
İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2014, 22:34   #144
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Yaptığımız tenekede tavuk hakkında bilgi vereyim İlk olarak kesinlikle ateşte pişirme yapmıyoruz. Başka yerde yaktığımız ateşin korlarını tenekenin etrafına koyuyoruz. (korlu alanda 45 dakikada pişiyor) Ateş ile direk pişirme yapınca et çabuk pişip yanma oluyor ve tam lezzetli olmuyor. Ateş yakıp tavuğun sofraya konması 2 saate yakın bir zaman alıyor.

Sos olarak hazır sos bulamaz isek evden (karabiber, pul biber, tuz, kimyon vb.) karışım hazırlayıp yağ ile tavuğun üzerine ve içerisine sürüyoruz.

Tavuk tam pişmiş ise kemiği çekince et direk ayrılmış olarak elinizde kalıyor

Name:  41032_1578119739737_4735378_n.jpg
Views: 1159
Size:  70.9 KB

Name:  41032_1578119779738_7062199_n.jpg
Views: 1126
Size:  71.9 KB

Name:  41032_1578119819739_4773985_n.jpg
Views: 1159
Size:  48.5 KB

Name:  41032_1578119859740_6704424_n.jpg
Views: 1254
Size:  49.3 KB

Name:  41032_1578119939742_3468517_n.jpg
Views: 1094
Size:  70.6 KB

alimallah ve Milla beğendi.
İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2014, 22:35   #145
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Name:  41032_1578119979743_3655607_n.jpg
Views: 1151
Size:  71.2 KB

Name:  41032_1578120059745_8266273_n.jpg
Views: 1090
Size:  70.9 KB

Name:  41032_1578120179748_702757_n.jpg
Views: 1079
Size:  70.4 KB

Name:  41032_1578120259750_3344502_n.jpg
Views: 1098
Size:  64.1 KB

Name:  41032_1578120859765_8347490_n.jpg
Views: 1219
Size:  70.5 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2014, 22:36   #146
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Name:  41032_1578120979768_1168199_n.jpg
Views: 1432
Size:  71.8 KB

Name:  41032_1578121059770_2205648_n.jpg
Views: 1051
Size:  48.8 KB

Name:  41032_1578121099771_574772_n.jpg
Views: 1075
Size:  61.2 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2015, 07:21   #147
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-02-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
Off resimler cok guzel gorunuyor bugun yapicam kismet olursa ellerinize saglik.

İsmail Kuzucu ve uyap beğendi.
gngburak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2015, 21:08   #148
Ağaçsever
 
sahin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-02-2014
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 68
bu da benden olsun...

1 saatte sabırla yavaş yavaş pişirilmiştir...iliklerine kadar pişmiştir...

Eklenen Resimler
 
sahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2015, 17:52   #149
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 128
Gecen hafta biz de koy tavugunu tenekede yaptik ama maalesef cok guzel kizarmasina ragmen cok sert olmustu. Acaba koy tavugunun da tenekede yenilebilir yumusaklikta olmasi icin ne yapmak gerekir?

Yağmurcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2015, 16:08   #150
Ağaç Dostu
 
arıkuşu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2009
Şehir: İzmir-Karaburun/Mordoğan
Mesajlar: 110
Tenekenin içine bir tas su koyun etin yumuşak olmasını sağlıyacaktır.

Yağmurcan beğendi.
arıkuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024