agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > El Yapımı Ürünler, Hobilerimiz
(https)




Beğeni Düzeni51Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-08-2012, 13:11   #31
Ağaç Dostu
 
Yeşile_Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-08-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 123
Sizin de geri dönüşüm konusundaki çabalarınızı takdir etmemek mümkün değil sevgili şehnaz .Maalesef adımız hurdacıya çıkıyor . Toplumda henüz geri dönüşüm alışkanlığı yerleşmediği için, bir şeyleri toplayan insanlara da garip gözle bakılıyor. Ben iş yerimdeki öğretmen arkadaşlara dahi bunu anlatmakta zorlanıyorum. Bir keresinde, atıklar çok birikti, toplayıcılar da gelip almadılar diye ,idareci arkadaşımız atık karton kutusunu bahçede yakmıştı. "Hocam, siz de böyle yaparsanız, öğrencilere çevre bilincini nasıl aşılayacağız "dedim kendisine.Çok üzülmüştüm. Atıkları bir köşede bekletmeyi fuzuli görmüştü. Çevre kulüpleri var okullarda ama ne kadar aktif çalışıyorlar bilmiyorum. Bu kulüplere duyarlı öğretmenler seçilirse güzel işler ortaya çıkabiliyor

Söylemeden geçemeyeceğim Dün çarşıdan dönüşte, sokağımızda yerde cep telefonu bataryası gördüm. Alayım mı, almayım mı, ya bir gören olursa derken, çantamdan bir peçete çıkardım ve peçeteyle bataryayı alıverdim. O batarya pazartesi günü okuldaki pil atık kutusundaki yerini alacak.

Yeşile_Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2012, 19:58   #32
Ağaç Dostu
 
Muhsin Hanif's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2012
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 219
Galeri: 5
ağaçlar.net üyelerinin çevre ve geri dönüşüm konusuna duyarlılığı toplumun kalanına göre daha yüksek olduğuna eminim ama bu konu çok çok önemli olduğu için daha çok ilgi görmeli diye düşünüyorum.

Sn. Yeşile Özlem'in çalışmalarını okudukça çok mutlu oldum ve de umudum biraz daha arttı. Ben de kendi çapımda geri dönüşüm ve çevre adına bir şeyler yapma çabasındayım ve zorluklarının az da olsa farkındayım.
En zoru da yakın insanlardan gelen tepkiler. Evde, işte Sn.Yeşile Özlem'in de belirttiği gibi "bırak ne uğraşıyorsun" dan tutun, Sn. Şehnaz'ın dediği gibi "hurdacı" yakıştırmasından, karşınızda çoğu kez de arkanızdan alay etmelere kadar bir sürü sıkıcı şeyler.

Ama sizlerin de iyi bildiği gibi bu duyarlı insanlar için bilinçli ve bitmez bir aşk. İsteseniz de geri duramayacağınız bir ateş bu. Yine de böyle örnek olacak çabaları burada yazmak, bu çabaları geliştirecek fikirleri paylaşmak ve hayata geçirmek için organizasyonlar düzenlemek bu ateşin yayılması adına çok önemli ve gerekli.


Düzenleyen Muhsin Hanif : 30-08-2012 saat 20:00 Neden: İmla düzeltme.
Muhsin Hanif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2012, 23:21   #33
Ağaç Dostu
 
Yeşile_Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-08-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 123
Sayın Muhsin Hanif. Öncelikle konuya ilginizden dolayı teşekkürler. Sizi gibi, Şehnaz hanım gibi duyarlı insanlar görmek, geleceğe dair olan umutlarımı arttırıyor. Ancak uygulamada yaşanan sıkıntıları gördükçe üzülüyorum. İki hafta oldu, tatilim bitti, işe başladım. Okulun bahçesinde bulunan atık konteynırına baktığımda, içine bahçeden biçilen çimlerin ve dal parçalarının atıldığını gördüm. Onlar da geri dönüşebilir ama bu şekilde değil. Bazı mahallerde de atık kutuları kaldırılmış, çünkü içine çöp atılıyor hatta kışın kül döküldüğünü bile gördüm. Haklı olarak belediye görevlileri durumdan şikayetçiler. Bence atık kutuları ile bu iş olmayacak gibi. En iyi çözüm, atıkların evlerden belli zamanlarda belediye görevlileri tarafından toplanması. Bir de atık toplayan hanelere bazı kalemlerde indirim yapılması. Çevre temizlik vergisinde ya da su faturalarında indirim gibi. Bu konularda yasal düzenleme yapılması önerilebilir. Maalesef milletimiz ucunda bir çıkar yoksa bu konuda duyarlı olamayacak gibi.

Bunun en iyi örneği, okullarda düzenlenen atık pil yarışmaları. Geçen sene düzenlenen atık pil yarışmasında okulumuz ilk genelinde 366 kilo pil ile ancak 8'inci olabildi. Bu sene yarışmaya katılmadık. Yarışma olmadığı için öğrenciler atık pil konusuna ilgi göstermediler, 10 kilo pil ancak toplanabildi. Ucunda hediye varsa katılım çok oluyor, hediye yoksa pil de toplanmıyor.

Tüm olumsuzluklara rağmen ben kişisel çabalarımdan vazgeçmiyorum. Bugün hava güzeldi, biriktirdiğim mutfak atıklarından bir kısmını bahçeye indirip gömdüm. Plastik kapları yıkadım,kenara kaldırdım. Seneye bu kapları fide yetiştirme işinde kullanacağım. Balkonda 5 litrelik su şişesinde kompost yaptığım için 2,5 aydır çöp de atmıyorum. İmkanlarım ölçüsünde çevre temizliği için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.

Yeşile_Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2012, 23:51   #34
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Yeşile Özlem tebrikler... Hem konuyu aktif hale getirdiğiniz hem de duyarlılığınız için teşekkür ediyorum. Yaptıklarınız kadarını ben de elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Pil biriktiriyorum, mavi kapak biriktiriyorum. Konu komşu, çoluk çocuk ne bulurlarsa onlar da bana getirirler. Biriktirdiğim mavi kapaklarla 2-3 araba alınmıştır. Atıkları plastik, cam, karton hep ayrı ayrı poşetlerde çöp bidonunun çevresine bizzat kendim koyarım, bina görevlisine vermem. EĞİTİM ŞART diyorum!..

hk50 ve Yeşile_Özlem beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2014, 23:53   #35
Yeni Üye
 
RisusvePan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-06-2014
Şehir: Hatay
Mesajlar: 9
Geri Dönüşüm : Pet Fide Saksısı

1- Otelde küçük su pet şişelerini topladık.
2- Dış etiketlerini çıkardık.
3-Bıçak yardımı ile ikiye böldük. 8 cm yükseklikten kestik.
4-Makasla bıçakla kesilen eğri yerleri düzelttik.
5-Bir tahtaya çakılı çivi yardımı ile petlerin alt kısmından eldi ettiğimiz mini saksılarımıza iki adet delik açtık.
6-Evde kalın yapraklı bir derginin sayfalarını yatay şekilde üçe kestik.
7-Kestiğimiz kağıt sayfaları pet saksılarımızın içine yerleştirdik.Pet saksıların tırtıklı yüzeyinden dolayı fideleri toprağı ile çıkartırken dağılmasın diye kağıtları kullandık.Ayrıca direk güneş alarak saksı içinde toprağın kurumasını ve köklere zarar vermesini engellemeyi amaçladık.
8-Çiçekçiden 5 litrelik torf satın aldık.
9-Bahçe toprağımızın farklı yerlerinden aldığımız toprakları mini el eleğimiz ile eledik.1,5 litre torfla elenen toprağı karıştırdık.
10-Küçük su pet şişesinin birinin üst kısmından mini el küreği yaptık.
11-Toprağı saksılara aktardık.
12-1 litrelik kola pet şişesine evimizde daha önceden kullandığımız oda spreyi başını takarak saksılara aktardığımız toprakları sisleme yöntemi ile suladık.
13-Filizleri toplu olarak bulundukları yerden aldık.
14-Filizleri pet saksılardaki toprağı bir çivi ile açarak yerleştirdik.
15-Saksılara yerleştirdiğimiz filizleri can suyu vererek işlemlerimizi tamamladık.Sonra gölge bir yere saksılarımızı koyduk.

Eklenen Resimler
   
RisusvePan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2016, 15:41   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Sehpam

Sevgili arkadaşım,bağdaki üzeri alam alam olmuş sehpamı görünce ben bunu boyayım dedi,ben de memnuniyetle istediğin gibi boya dedim.Önce zımparalamış,sonra ahşap boyama tekniğiyle boyamış.Sehpamı bugün getirdi,salondaki sehpamı kaldırıp yerine koyasım geldi.Bu çalışmayı sizlerle paylaşmak istedim.

Eklenen Resimler
   
sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2016, 15:47   #37
Ağaç Dostu
 
duy-gu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 393
Çok güzel olmuş bayıldım. Ne güzel arkadaşınız varmış Güle güle kullanın

sevgihoca beğendi.
duy-gu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2016, 17:04   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Çok teşekkür ederim Duygu,çok haklısın.Böyle arkadaşlıkların kıymetini bilmek lazım.O yüzden de Maraş'tan gidemedik zaten.Maraşlı olduk.Beğendiğine sevindim.Ama en kısa zamanda ben de öğrenmek istiyorum.

duy-gu beğendi.
sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024