agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Ekmek (http://www.agaclar.net/forum/ekmek/)
-   -   Çavdar Ekmeği (http://www.agaclar.net/forum/ekmek/36843.htm)

MeyveliTepe 25-03-2015 17:39

Çavdar Ekmeği
 
Evde ekşi mayalı tam çavdar ekmeği yapmak konusunda bir merak ve istek olunca bir türlü bulunamayan çavdar ekmeğinin Finlandiya tarifi güç bela bulundu ve ekmek yapıldı.

Yapan ben değilim ama ekşi maya buğday ekmeği dahil tüm ekmekler bir yana çavdar ekmeği diğer yana diyecek kadar lezzetli bir şey olduğunu söylemeliyim.

"Gelgelelim ekşi maya tam çavdar ekmeğinin tarifini bulmak hiç öyle kolay değil, hele bir de özellikle ekşi mayaya merak sarıp ekmek yapmanın tadını almış, fakat henüz acemilik evresinde olanların da yapabileceği şekilde ayrıntılı olanını… Tam çavdar ekmeği yapmak isteyenin internette bu konudaki aramaları ekşi maya çavdar ekmeği tariflerinin içerikleri arasında “buğday unu” ve benzeri malzemeleri veya göz kararıyla verilen ölçüleri görünce hayal kırıklığıyla sonuçlanıyor. Ancak azmin elinden bir uçan, bir de kaçan kurtulur derler ya, sonunda “o” tarifi buldum. Ekşimaya tam çavdar ekmeği tarifinin ne kadar zor bulunduğunu görünce, tereciye tere satmamak adına blogda yiyecek hazırlama tarifi vermeme kararımı bu defalık bozmaya karar verdim."

Kaynak: Fin Usulü Ekşi Maya Tam Çavdar Ekmeği Tarifi


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024