EYM de Yaş Maya Kullanımında Ekmekte Çökme
EYM de ekmek yapmakta Instant maya kullanmak istemediğimden yaş maya kullanmayı denedim.
Birinci denemede 1/2 paket mayayı önceden şekerli suda aktif hale getirip una ekledim. İkinci denemede ayni şekilde aktif hale gelmiş mayayı sıvılara ekledim. Ikisinde de fırınlamaya geçtiği anda kapağı açıp susam döktüm. Birinci denemede susam eklemek üzere dokunduğum anda ekmek çöktü. İkincide ekmeğe dokunmadan susamı serptim o anda bir şey olmadı, ancak pişirme tamamlanmak üzere iken üstten içe yine bir çökme oluştu.Çökmeler fazla değil, tat ve dokuya zararı yok, ama neden olsun diyorum. makinem Sinbo, klavuzunda çökme nedeni olarak su veya mayanın fazla gelmesine işaret ediyor.Üçüncü denemem de susam eklemek için kapağı hiç açmamayı ve mayayı daha az kullanmayı, belki mayayı elimle unun üzerine ufalamayı düşünüyorum. Önceki iki denemede 900 gr ekmek için 1/2 paket maya kullanmıştım, sanıyorum fazla geliyor. |
Kapağı hiç açmamak, mayayı azaltmak çözüm olmadı.GDO lu instant maya kullanmaktansa bu çökmeyi kabul edeceğim.
|
Ununu bir-iki kaşık arttırarak deneyin, un az gelince de çökme yapıyor.
|
Ben de suyunu biraz azaltmayı düşünüyordum, unu artırmak ta olabilir evet, deneyeceğim, çökme sadece görünüşte zaten tad ve dokuda fark yok :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024