Ev ekmeği (yaş ya da kuru mayalı)
Bugün ekmek günü sanırım :)
Ben klasik biçimde yaptığım için mayalamaya öğleyin başladım. İkinci ekmek 10 dakikaya pişmiş olur :) |
Mis, mis :))
Sade ekmek mi? |
1 Eklenti(ler)
|
Oy oy oy :)) Eline sağlık harikalar.
|
Kokusu geldi valla. :)) Eline sağlık.
Maya olarak ne kullandındı? Orada olsam yarısını ben götürmüştüm onların ya neyyse, ben geldiğimde yine yaparsın. ;) Afiyet olsunn. |
Forumda normal, "sıradan" ekmek yapma başlığı yok diye burada yazıyorum, sonra taşıyayım :)
Yaş maya kullandım, kuru maya da aynı işi görüyor... Not: sözünü ettiğim konu başlığı ne olsun bilemedim :) Her türlü ekmek başlığı var, buna ne denir ki? :) |
Sayın malina elinize sağlık. Bizim burada ev ekmeği diyorlar.
Eskiden kayınvalidem sürekli yapardı. Ve her yaptığı ekmekten, mayalık hamur ayırır, buzdolabında saklar, bir sonraki yaptığı ekmekte o mayayı kullanırdı. |
|
Sütlü ekmek
1 Eklenti(ler)
Tadı ve görüntüsü ufaklıklara çok cazip geldi. Aktif kuru hamur mayası ve su yerine süt kullanarak ve bir de yumurta kırarak yaptım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024