agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni1Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-04-2008, 20:52   #1
Ağaçsever
 
ağaçsever2's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 30
Bayat Ekmek (Değerlendirme yolları)

İşte çoğu kişi tarafından önemsenmeyen ve geçiştirilen bir başka konu .Hadi fikirlerimizi paylaşalım. ben bayatlamış ekmekten tost yapıyorum .Birde yalancı mantı tabi. Hoş oluyor.
Ama yinede çoğu yerde ne yapacağını bilmeyenler bayatlamış ekmeklerini çöpe atıyor.Çok üzücü ama maalesef gerçek.
Bence bu başlık altında fikirlerimizi paylaşırsak biraz faydalı oluruz ne dersiniz? Akıl akıldan üstündür sonuçta . Bence çok yaratıcı fikirler ortaya çıkacak

 
ağaçsever2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 20:59   #2
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,269
Galeri: 22
Teşekkürler Sayın ağaçsever2 böyle bir konuya değindiğiniz için TÜRKİYE de ki bu müsrüflük malisef bir AFRİKA yı besleyebilir diye düşünüyorum.
Ben asla ziyan etmem mutlak yenmeyecek durumda olanları bile toplar hayvanlara veriyorum.
İnşaatlarda dolaşırken işcilerin yiyemediği ekmaklari inşaat alanında bırakanlar oluyor. Bazen haftalarca gözden kaçıyor. O durumlarda hepsini toplar çok kurumuş olanları ıslayıp kuşların bulabileceği alanlara götürüp bırakırım.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 21:04   #3
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,484
Galeri: 53
Bir adet soğanı rendeleyip, ayçiçek yağında kavuruyorum. Varsa azıcık da kıyma ve maydanoz kıyıyorum. Salça ilave edip, bir, iki karışıtırıyorum. Küçük parçalara böldüğüm bayatlamış ekmekleri ilave edip, kısık ateşte, tencerenin kapağı kapatarak kendi buharında yumuşatıyorum.

Tuz eklemeyi de ihmal etmiyorum

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 21:14   #4
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,472
Galeri: 53
Ben evde bayatlamış ekmek olursa küçük parçalara ayırarak kedi ve köpeklerimizin mamalarının içerisine katıyorum. Onlar bayıla bayıla yerler. Hatta kediler için süte veya yoğurda doğradığım bile oluyor.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 22:10   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,933
Galeri: 29
Tirit yapılabilir elbette. Fakat benim çözümüm çok basit, ekmeği derindondurucuda saklıyorum. Acıktığım zaman yarım ekmek çıkarıp çözdürüyorum. Her daim taze.

Bir çok arkadaşım bilir ama genede kayda geçmesi açısından yazayım. Fırıncılık mesleğinde çok basit bir hile vardır. Hamura mayasını fazla katarsanız hamur daha çok su tutar. Böylece gramaj olarak ağır çeker. Bu şekilde un parasına su satın almış olursunuz. Piştikten sonra ekmekteki gözeneklerin büyük ve çok olmasından ve çabuk bayatlamasından mayasının fazla katıldığını anlayabilirsiniz.

Ayrıca nohut mayası ile yapılan ekmekler çok daha geç bayatlar.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 22:21   #6
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Ben bayat ekmekten balık ekmek yaparım.Dilimlediğim bayat ekmekleri çırpılmış süt, yumurta, tuz, karabiber, pul biber karışımına batırır, sıvıyağda kızartırım.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2008, 09:48   #7
Ağaç Dostu
 
şükran ünal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 432
Galeri: 8
Bizde bayat ekmek diye birşey olmaz. biraz sertleşen ekmekleri fırın tepsimde fırının içinde kurutur,frını yaktığımda hafifçe pembeleştirerek robottan çekip galete olarak harcarım. (fırınlamadan robotunuzda ekmeği çekerseniz bıçağını bir daha kullanılmaz hale getirirsiniz denenmiştir) size bayat ekmekle tadına doyamayacağınız ve çok çabuk yapabileceğiniz bir sufle tarifi vermek istiyorum.Deneyin ve sonucunu görün.

KOLAY EKMEK SUFLESİ
Bayat ekmeklerinizi lokmalar halinde bölün bir büyük kasede bir su bardağı sütü iki adet yumurtayı bir küçük kutu süt kremasını, biraz toz şekeri bir çay kaşığı vanilyayı ve azıcık yumuşamış tereyağını iyice çırpın ve ekmekleri bu karışımda olabildiğince yumuşayana kadar bekletin yani ekmekler sütü çeksinler.

Sonra yağladığınız sufle kaplarına kaşıkla bu karışımdan doldurunuz ve arzu ederseniz içine parça çukulata, ceviz veya fındık kırıkları,çilek parçaları vs. katabilirsiniz ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşip kabarıncaya kadar 200 derece de pişiriniz çıkarttığınızda üzerine pudra şekeri eleyip sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2008, 10:53   #8
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Selamlar dostlar. Sıra bende;

*Ekmek önce dilimlenir sonra mutfak makasıyla (deneyin derim hem heryer ekmek ufağı olmuyor hem de düzgün şekililler kesiyorsunuz) ufak ufak küpler kesip fırında azıcık kuruttuktan sonra kavanoza koyup tüm çorbalardaözellikle mercimek ve domates çorbasında sunum sırasında kullanıyorum.

*Tıpkı Şükran Hanım gibi galeta tozu haline getirip derin dondurucuda saklıyorum. Ekmek içi gerekecek herşeyde köfte vs.için hemen elimin altında hazır oluyor.

*Muhammara dediğimiz (ki forumda tarifi var) tarifi yapacağımda kullanıyorum.

*Vişneli ekmek tatlısı yapıyorum. Yapımı çok kolay gene dilimlenmiş ve fırınlanmış ekmeklerin üzerine sıcak sıcak su yerine vişne suyu kullanılmış şerbet yapıp döküyorum. Derin dondurucuda kalmışsa vişne tanelerini de içine koyuyorum.

*Çorbaya kullanmak için kavanozda bekleyen küplerin üzerine ayrı bir yerde yağda hafifiçe pembeleştirilmiş ezilmiş sarmısak+kırmızı biber+kara biber+tuz azıcık su karışımını gezdiriyorum. İstenirse üzerine yoğurtda koyuyorum.

*Omletin bir yüzü piştikten sonra çevirmeden önce üzerine ekmek küplerini koyup öyle çevirip diğer tarafını da pişiriyorum. Oğlum omleti bu haliyle daha çok seviyor.

*Baktım olmadı tembelliğim tuttu evdede bayat ekmek depom doluysa işyerindeki minik serçelerime getiriyorum.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2008, 11:03   #9
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
İşte önce ağaçta bekleşip sonra cesaretlenerek yediklerinin resmidir.

Eklenen Resimler
 
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2008, 11:05   #10
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
 
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2008, 11:53   #11
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 551
Galeri: 121
Eskiden "Papara" yapardı aile büyüklerimiz

Kıyma soğanla kavrulur,içine karabiber ve kimyon (arzuya göre) konur.

Kıymanın rengi döndüğünde salça eklenir ve göz kararı su ( miktarı ekmekleri ıslatacak ama sulandırmayacak kıvamda olacaktır) konarak ateşte kaynatılır.

Bayat ekmekler mümkünse yayvan kalın kenarlı orta boy bir tepsiye küçük lokmalar halinde parçalanarak dağıtılır.Kıymalı karışım sıcak sıcak her bir lokmaya değecek ve ıslatacak şekilde eşit paylaştırılır..

Üstüne daha önce hazırlanan sarmısaklı yoğurt dökülür, en üste ise tereyağda kızdırılmış acı pul biber.Hafif ateşte tepsi 2-3 tıngırdatılır ) ve sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun...

çamkokusu beğendi.
caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2008, 12:17   #12
abk
Ağaç Dostu
 
abk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1,396
Galeri: 39
Bayat ekmekler dilimlenir. Büyük bir kasede (ekmek dililerini alacak büyüklükte) bir kaç yumurta, biraz tuz, biraz su çırpılır. Ekmekler bu karışıma batırılıp kızgın yağa atılıp kızartılır. Bizdeki adı, cici papa. Çocuklar da bu ismi seviyor.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2008, 12:22   #13
abk
Ağaç Dostu
 
abk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1,396
Galeri: 39
M.sema'nın vişneli ekmek tatlısı, bana erik yemeğini hatırlattı. Eskiden erikle yapardı annem. Sonra her meyveyle yapmaya başladılar. Çok hafif bir tatlı aslında, ama yemek yerine yenirdi o zamanlar. Erikleri yağda hafif çevirip üzerine su ve şeker koyup kaynatırız. Biraz koyulaşıp erikler yumuşayınca ince dilimlenip bir tepsiye veya borcama dizilmiş bayat ekmek dilimleri üzerine dökeriz. Buzdolbında soğutup yeriz. Özellikle yaz sıcağında işten eve geldiğinizde çok işe yarıyor.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2008, 13:48   #14
Ağaçsever
 
ağaçsever2's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 30
Çok güzel. Vallahi herkes sizler gibi değil işte. Birsürü işe yarar tarif çıktı. Çok hoşuma gitti.Hepsini aldım lazım olunca kullanmak üzere.
Ama M. Sema hanım sizin önerileriniz daha kullanışlı gibi ...teşekkürler

ağaçsever2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2008, 19:00   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Edirne
Mesajlar: 182
Ben de bayat ekmekleri dilimler,üzerlerine beyaz peynir,domates,kekik,zeytin yağı ve bunlara yakışacak her şeyi karıştırır sürerim.Fırında peynirler eriyip,hafif pembeleşinceye kadar tutarım.(ızgara da dikkatlice açılabilir) Kahvaltılarda harika olur...Afiyet olsun.

Gülgün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2008, 11:43   #16
Ağaçsever
 
ağaçsever2's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 30
Onu bende denemiştim ama ilkinde olmadı. tostun alternatifi ama güzel

ağaçsever2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2008, 12:27   #17
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,426
Galeri: 90
Çocukken annem ekmek dolması yapardı...

Ama ekmeğin bayat olması gerektiği halde, bütün olmak zorunda...
Yuvarlak ekmeğiniz, hiç kesilmeden bayatladı ise yapabilirsiniz.

Ekmeğin altında, yuvarlak bir kapak açın. Ekmeğin içini dikkatlice boşaltın.
İçini, pilavla dolduracağız ama bu pilava tavuk parçaları, isterseniz bol soğan, domates biberle kavrulmuş kıyma ya da benzeri malzemeleri karıştırmalısınız. Etli yapmak istemeyenler, pilav miktarı kadar doğranmış ıspanak koyabilir. Marulun dışındaki sert yaprakları gibi malzemeleri değerlendirebilirsiniz. Yani seçenek çok

İşiniz bitince kapağı dikkatliye yerine yerleştirin ve ekmeği bir fırın kabına koyun. Üzerine ekmeği ıslatacak kadar et/tavuk suyu (isterseniz çok az salça ekleyebilirsiniz) dökün, fırınlayın. Arada, tepsi dibindeki suyu kaşıkla tekrar ekmeğin üzerine dökmeyi unutmayın. Sonuçta tepside hiç su kalmamalı... Miktarı baştan buna göre ayarlamalısınız.

20 dakika kadar sonra yenmeye hazır...

Ekmeğin içinden çıkardığımız kısımları kurutarak, köfte yapımında kullanabilirsiniz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2008, 10:05   #18
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,472
Galeri: 53
Ekmek dolması, çok nefis olabileceğini hayal ettim. Peki sofradaki tabaklara dilimleyerek mi koyacağız yoksa bir ekmek bir porsiyon mu olacak. Ben şahsen bir taneyi yiyemem eğer dilimlersek de formu bozulur!

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2008, 08:42   #19
Ağaç Dostu
 
moso's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 286
Bizim evdeki bayat ekmekleri tavuklarımız yiyorlar. Bayatlamış ekmekleri biraz ufaladıktan sonra azıcık da nemlendirince çok seviyorlar. Sağolsunlar bizi de yumurtasız bırakmıyorlar Pazar günleri köy yumurtasıyla yapılan omletin tadına da doyum olmuyor.

moso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2008, 16:18   #20
Ağaç Dostu
 
ezgili dünyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-01-2008
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 267
Bayatlanan **** masada kalan küçük ekmek parçalarını, hemen musluğun altna tutup bahçeye atıyorum. Balkona koymam çünkü güvercinler bir daha ayrılmıyor. Annem bayatlanan ekmekleri fırında kızartıp şerbet dökerek tatlı yapıyor.

ezgili dünyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2008, 23:26   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-11-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 14
Tavuğu haşlayın.

Bayat ekmeklerin içi,bolca sarımsak,çekilmiş kişniş,biber salçası ve bolca ceviz robotta iyice ezilir.

Bu işlem olurken arada azar azar haşladığımız tavuğun suyundan konur.Koyu bir boza kıvamına gelince içine parçaladığımız tavuklar eklenir.ve servis tabağına alıp maydonoz dalları ile süslenir.

İşte size mısır unu yerine bayat ekmekle yapılmış çerkez tavuğu tarifi.Afiyet olsun..

narina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2008, 22:37   #22
Ağaçsever
 
papillon22's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 47
Sakarya Anadolu Otelcilik Meslek Lisesi’nden bir grup öğrenci bayatlayan ekmeklerin değerlendirilmesi için bir proje oluşturmuşlar. Bu proje ile 2007-2008 en iyi proje yarışmasında 1. olmuşlar. Web sitelerinde bayat ekmeklerin nasıl değerlendireleceğine dair 20 civarında tarif var ve yeni tarifler bekliyorlar.

www.birlokmaekmekicin.com

papillon22 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 13:25   #23
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Bayat ekmekten yapılan bir yemek. "Simur"

Merhaba

Rahmetli Anneannem bize halk arasında Simur denilen bir yemek yapardı.

Bayat ekmekleri hafif ıslatıp bir tencereye ufaladıktan sonra üzerine Trabzon yağında kırılmış yumurtaları döküp karıştırırdı. Kendisi bazen üzerine seker de dökerek yerdi.

Sanırım bu yemeği yıllarca Trabzon Maçka da beraber yaşadığı Rumlardan öğrenmişti.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 14:10   #24
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Ödemiş'te de ekmek dolması yapılır ama malzemeleri daha farklı.

Malzemeler:

Yuvarlak ekmek, kıyma, soğan, tereyağı, maydanoz, salça, tuz, karabiber
Ekmeğin üzeri kesilerek kapak çıkarılır. İçi oyularak bir kaba ufalanır. Soğan, tuz, kıyma kavrulur. Salça ve karabiber, maydanoz eklenir.

Hazırlanan kıymalı harca ufalanmış ekmek eklenir, karıştırılır. Sonra ekmeğin oyuk olan içine bu karışım doldurulur. Ekmeğin kapağı kapatılıp üzerine tereyağ sürülür. Ekmeği içine alacak büyüklükte bir tencereye ekmek yerleştirilir. Biraz su konup pişirilir.

Bu arada ben de Todor gibi kalan ekmekleri hemen buzluğa atıyorum. Lazım olunca mikrodalgada çözüyorum. Yumuşacık kalıyorlar.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 14:46   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Bence en güzeli taş fırın ekmek . Kolay kolay bayatlamıyorda . Çavdar ekmeğinide çok severim . Ben bayatlayan ekmek dilimlerini kanepe yapıyorum . Ekmek dolmasınında yapılışını tv izlemiştim . O yuvarlak ekmeğin içine buradaki bir restaurant çorba kasesi olarak kullanıyor .Tirittende birkaç kez tatmıştım . Çokta lezizdi .

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 20:39   #26
Ağaç Dostu
 
Nihal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-07-2007
Şehir: Giresun-Ankara
Mesajlar: 322
Galeri: 1
Bir tane öneri de benden.

Bayatlamış ekmekler dilimlenerek bir fırın tepsisine dizilir.

Başka bir kapta tereyağ eritilir ve içine beyaz peynir ezilir.

Daha sonrada içine yumurta kırılır.İyice karıştırdıktan sonra tepsiye dizdiğimiz ekmeklerin üzerine sürülür ve fırında kızartılır.

Veee sabah kahvaltısında afiyetle yenirHele pazar sabahları aile bir aradaysa daha güzel olur

Nihal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 22:58   #27
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
Bende bayat ekmekleri ,galeta unu yapıp kullanmak üzere buzluğa koyuyorum.
Biraz fazla oldukları zaman da sütçü'ye onun büyük baş hayvanları için veriyorum.

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 23:50   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nihal Mesajı Göster
Bir tane öneri de benden.Bayatlamış ekmekler dilimlenerek bir fırın tepsisine dizilir.Başka bir kapta tereyağ eritilir ve içine beyaz peynir ezilir.Daha sonrada içine yumurta kırılır.İyice karıştırdıktan sonra tepsiye dizdiğimiz ekmeklerin üzerine sürülür ve fırında kızartılır.Veee sabah kahvaltısında afiyetle yenirHele pazar sabahları aile bir aradaysa daha güzel olur
Sevgili Nihal ; Domates ve biberde küçük küçük doğranıp ilave edilince dahada güzel oluyor . Biraz kırmızı ve karabiber . Ben iki türlüde denedim . Gerçekten tepside kırıntı bile kalmıyor .

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2008, 08:32   #29
Ağaç Dostu
 
Nihal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-07-2007
Şehir: Giresun-Ankara
Mesajlar: 322
Galeri: 1
Evet aslında o da iyi fikir.Ama bizim evde sadece yumurtalı ve peynirli olunca bile çok yeniyor.O kadar güzel oluyor yaniBir daha ki sefere domatesli ve biberli deneyeceğim.

Nihal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2008, 20:31   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
Merhaba
Bayat ekmekleri değerlendirmek için annemin yaptığı bir yemeği de ben yazmak istedim.
Adı: tirit
Bayat ekmek dilimleri tepsiye dizilir. Üzerine haşlanmış kuru fasulyenin suyu(sıcak olmalı) ve az mitarda tanelerinden konur. Zeytin yağı , karabiber, acı kırmızı pulbiber, nane, tuz eklenir.
Afiyet olsun.

çilek_2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2018