agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-06-2008, 22:19   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
Galeri: 6
Nihal Hanım, çocukluğuma döndüm bir an. Tarif ettiğiniz şekilde hazırlanmış bir fırın dolusu bayat ekmek yemişizdir herhalde Domatesli ve biberli olandan sonra bir de benim tarifimi deneyin :

Bir süre bir köyde yaşadığımız sırada, eşime papatya şeklindeki ekmekten aldırır ve bayatlamaya bırakırdım. Pazar günü bayat papatya ekmeği alıyoruz. Enlemesine kesiyoruz. Rendelenmiş domates sürüyoruz. 1 kaşık yeter. Üzerine sucuk sosis biber ne seversek koyup fırına veriyoruz. Çay demlenene kadar kızarıyor. İnce kaşar dilimleri hazırlıyoruz. Fırını açıp hızlıca minik pizzalarımızın üstüne yerleştiriyoruz. Kaşar peyniri eriyince çıkarıyoruz. Afiyet olsun.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2008, 00:08   #32
Ağaç Dostu
 
osmann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 320
Bir kahvaltılık tarif de benden;

Süt,yumurta ve sıvı yağı birbirine karıştırın (yağı az olsun) bayat ekmek dilimlerini bu karışıma batırıp çıkarın ve pişirme kağıdı serilmiş fırına ekmekleri dizin.

Başka bir kapta çok az süt, yumurta, beyaz peynir, maydanoz, rende kaşar, istenirse küp küp kesilmiş sucuk ya da dilim zeytin (artık damak zevkinize göre ekleyin çıkarın) karıştırın.

Bu karışımları ekmeklerin üzerine koyup kızgın fırında pişirin. (Hatta muffin kalıplarına önce ekmekleri sonra karışımları doldurup fırınlayınca sunumu da çok hoş oluyor)

Nefis bir kahvaltılık,şiddetle tavsiye ederim.Özellikle çocuklar için.

osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2008, 03:27   #33
Ağaç Dostu
 
kuzen38's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
bayat ekmekleri yumurtaya banıp kızartmıyormuyduk yahu? Muhtesem oluyorlar, gerci saglıklı oldugu söylenemez ama yemesi ayrı bir zevk.

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2008, 07:48   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
BAYAT EKMEKLE HAZIRLANMIŞ ACILI EKMEK TATLISI

Bir kapta süt yumurta ile birlikte çırpılır
Kızartma tenceresinde acı biberler uzunlamasına kesilip kızartılır.
Bayat ekmekler yumurta süt karışımına batırılıp kızartılır (Çok kızarmaması yani kurumaması gerek)Bir tepsiye dizilir.
Diğer tencerede şekerli su şerbet hazırlanıp kaynatılır.
Kızarmış ekmekler soğuyunca üzerine şerbeti dökülür.Şerbetini çektikten sonra Buyrun afiyet olsun. Dilerseniz üzerine kaymak koyarakta servis edebilirsiniz.

Ağızda tatlı ile birlikte hafif bir acılık hissedeceksiniz nefis oluyor.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2009, 22:09   #35
Ağaçsever
 
tatarbeyi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2006
Şehir: adana
Mesajlar: 42
Konuyu yeniden gündeme getirmekte fayda var. Çünkü tasarrufu bilmeyen bir millet olduk malesef. Baba tarafım Karadenizin karşı kıyısından yani Kırım tatarı olduğundan bizler zaman zaman sabah kahvaltımızı "nugay çayı" ile yaparız. Nasıl olur diye soracaksınız

Bir tencere içerisine doğal taze inek sütü konur ve kaynatılır. Ayrıca bildiğimiz çaydanlıkla ve demlikle demlenmiş çayın demini kaynayan sütün içine boca ederiz süzgeçten
tenceredeki sütümüz ile bildiğimiz çay karışmış oldu.

biraz daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan indiririz.

Biz anadoluda tas dediğim bakır kaplarımız vardır taslara servis yapar bayatlamış ekmeğimizi doğrayarak istek üzere tuz,karabiber ,ve fındık kadar tereyağ ilave eder ağzımız yanmamasına dikkat eder afiyetle bayat ekmeği değerlendiririz.

tatarbeyi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2011, 16:08   #36
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
evet bayat ekmekle yapılan bir tarifde benden.

bayat pide ekmeği küp küp kesilir fırında kızartılır.

hafif ılıyınca yoğutla karıştırılır .

üzerine kavrulmuş kıyma, taş fırında pişmiş domates ve biber dizilir maydanozla süslenir en üstüne de pul biberle hazırlanmış tereyağ sosu dökülür.

isterseniz kıymayı kavurmak yerine fırın da kıymayı tepsiye yayarak ta pişirebilirsiniz. afiyet olsun

gelin mumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2012, 06:49   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Galeri: 1
Benim hanımın yöntemi:

Ekmekler dilimlenir. Bir kapta beyaz peynir rendelenir ve içine bir iki yumurta kırılır. İyice karıştırılan bu karışım ekmek dilimlerinin üstüne bıçakla sürülür.

Daha sonra dilimlenen sosis ve sucuklar ekmeklerin üstüne birer ikişer yerleştilir. Üzerlerine rendelenmiş veya ince dilimlenmiş taze kaşar konur ve fırına verilir.

Sanki her biri küçük bir pizza gibi.

Pazar sabahları kahvaltımız aynen bu şekilde. Haftalık kuyuran ekmekleri böyle değerlendiriyor ve zevkle tüketiyoruz.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2012, 07:07   #38
Ağaç Dostu
 
cegabo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-01-2012
Şehir: İstanbul-İzmir-Muğla
Mesajlar: 290
merhabalar, ben ayat ekmekleri iyice ufalıyorum bir tepsi de 2-3 gün kurutuyorum. sonra onları rondodan geçirerek galeta unu gibi yapıyorum. poşetleyerek buzdolabına kaldırıyorum. çok güzel köfte içi oluyorlar...

saygılar....

cegabo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2016, 18:11   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
Annem bazen kahvaltıda bayatlamış ekmeği dilimleyip,yumurtalayıp kızartıp bize veriyor.Bu da etkili bir yöntem lezzetli bence

çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024