20-05-2015, 20:52 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Zeytinli Ekmek
Ay daha tadına bakmadım. Tek sorun fırında kalacakları süreyi ayarlayamamam o da ilk kez yaptım, ondan.. Umarım içi pişmiştir |
20-05-2015, 20:54 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
|
Güzel görünüyorlar. Tarif de alabilir miyiz? |
20-05-2015, 21:20 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Malzemeler: 4 su bardağı un(tam buğday) 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı şeker(ben esmer şeker kullandım) 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurtanın sarısı 1 su bardağı ılık su(daha sonra eklemek için ayrıca 1/2 su bardağı ılık su) Leğene unu dökün, ortasında çukur açın. O çukurun içine mayayı, şekeri, ılık suyu ve zeytinyağını dökün. Unun üstüne de tuzu gezdirin. En az 5 dk. yoğurun. Bazen su eklemek gerekiyor unun markasına göre değişiyor. Ben de toplamda 1,5 su bardağı su gitti. Sonra üstünü nemli bir bezle kapatıp 45 dk dinlendirin. Daha sonra 1 su bardağı dilimlenmiş zeytine biraz kekik ve nane koyun. Bunları hamura boca edip karışacakları kadar yoğurun ve mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Yağlı kağıda dizin. Bu şekilde de 15 dk dinlendirin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp biraz çörekotu serpin. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin(bende 30 dk sürdü) (Ben kuru olmasını istemediğim için, ufak bir kaseye ayrıca zeytinyağı koydum. Elimi zeytinyağıyla yağlayıp daha sonra topları yuvarladım.) Çıkartıp üstüne biraz su serpin ve ıslak bezi kapatıp öyle soğumaya bırakın. Afiyet bal şeker olsun |
20-05-2015, 21:32 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
|
Vicia Ervilia çok teşekkür ederim. İlk fırsatta deneyeceğim. Un markası ne kullanıyorsunuz? |
20-05-2015, 22:04 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Evde katmer vardı ama normal de hiç dikkat etmiyorum. yapın yapın hem bayatlamıyor kolay kolay.. Yumurta da yok içinde.. tadı da çok iyi olmuş valla.. Zeytinin tüm çeşitleriyle yapılıp, içine zeytine yakışan herşeyi koyabilirsiniz. Dereotu, haşlanmış patates, kaşar, taze baharatlar vs.. |
20-05-2015, 22:28 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 76
|
Elinize sağlık, afiyet olsun. Benim de hobilerimden birisidir, ekmek yapmak. Affınıza sığınarak bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Ekmeğin kabuğunun kalın olmasını önlemek için konserve balık kutusunun içine kaynamış su koyarak fırın içinde buharlaşmayı temin sureti ile tam buğday unundan yapılan ekmeklerimi daha ince kabuklu hale getire biliyorum. Tekrar afiyet olsun. |
21-05-2015, 01:37 | #7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Alıntı:
|
|
21-05-2015, 01:41 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Sevgili karena; Bu benim ilk ekmeğim biraz uydurmasyon biraz tarifli oldu ama güzel oldu... Mutfaktan kendimi zor uzak tutuyorum suan Bana özelden tamamen tam buğday unuyla yapabileceğim, yağ olarak da zeytinyağı kullanabileceğim tariflerin varsa gönderir misin? teşekkür ederimm.. Ben pofidik küçük ekmeklerle kafayı bozdum bu ara... hani şu pastahanelerde satılan ''sakallı'' dedikleri içi peynir maydonoz dolu minik sandviçler var ya.. onun gibi kahvaltılık hatta boş bile yenebilecek küçk ekmekler hazırlamak istiyorum. |
21-05-2015, 17:02 | #9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 76
|
İnanın hiç özel tarifim yok, kızımla değişik şekiller vermekten başka. Sadece içeriği değiştiriyoruz o kadar. Hamurla oynamayı çok sevdiği için de beni mecbur kılan kendisi. Onun tariflerinden verebilirim ama yenecek gibi olmadığının teminatını verebilirim. )) |
21-05-2015, 17:07 | #10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 76
|
Özel bir şey düşünüyorsanız özellikle hamurun içerisine Mahlepi denemenizi öneririm. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|