agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni114Beğeniler
  • 28 Gönderen malina
  • 3 Gönderen Müjgan
  • 2 Gönderen malina
  • 3 Gönderen Müjgan
  • 2 Gönderen Müjgan
  • 4 Gönderen Ozlem A
  • 3 Gönderen Güler
  • 3 Gönderen Ozlem A
  • 7 Gönderen Ozlem A
  • 7 Gönderen Ozlem A
  • 7 Gönderen Ozlem A
  • 8 Gönderen Ozlem A
  • 9 Gönderen Ozlem A
  • 6 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 10 Gönderen Ozlem A
  • 6 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 3 Gönderen malina
  • 1 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-09-2014, 15:13   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Karpuz gibi görünen ekmek

Name:  ke2.jpg
Views: 838
Size:  67.2 KB

Name:  ke3.jpg
Views: 795
Size:  33.5 KB

Ekmeğin yapımı aşamasında fotoğraflamayı unuttum. Ancak tepsiye koyunca aklıma geldi

Name:  ke1.jpg
Views: 837
Size:  50.8 KB

Sonuçta 3 renk hamur gerekiyor. Yarısından fazlası kırmızı olacak. Kalanın yarısı yeşil, yarısı renksiz... Renkleri gıda boyası ile de yapabilirsiniz, doğal yoldan da... Kırmızı için pancar, yeşil için ıspanak kullanılabilir. (Suyu ve püresi)
Karpuzun çekirdekleri için bir avuç kuru üzüme gerek var.

Kırmızı hamuru kuru üzüm ile yoğurup bir kenarda bekletirken, önce renksiz hamuru oklava ile açıp kırmızı hamurun üstüne saracaksanız, sonra da yeşil hamur sarılacak. Kabarması için bekleyip fırına atın.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 12:14   #2
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Özel ulakla gelen ekmeği yiyeli bir hayli oldu ama yorumu ancak yazacağım
Bir kere yemeye kıyılamayacak kadar güzel görünüyordu. Kıyıp yediğimde tadı da bir o kadar güzeldi. Ekmek yapma konusunda aşmışsın diyeyim, başka bişey demeyeyim. )

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 12:51   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Kimseden ses çıkmayınca, konuyu boşuna açtım demeye başlamıştım.







("Beğen"mek ses çıkarmak anlamına gelmiyor yani)

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 13:08   #4
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Demek tadına bakmayınca yorum yapamıyolar benim gibi...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 13:10   #5
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Şimdi artık senden kabak, kavun görünümlü ekmekler de bekliyoruz. Meyve sepeti şeklinde de olabilir )

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 14:02   #6
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
malina'dan beklenti yüksek Biz bir de çikolatalı kek bekliyoruz

Şaka bir yana ben bu tarifi deneme listeme aldım, ailenin çocuklarını süper şaşırtmayı planlıyorum!

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 15:51   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ben de şimdi farkettim , ne güzel bir görüntüsü varmış. Müjgan'ın dediği gibi tadı da güzelmiş, ellerinize sağlık.

Şimdi bu karpuzlu ekmekten olsaydı, güzel tam yağlı, beyaz koyun peyniri ve bir dilim karpuzla ne güzel yenirdi.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2017, 14:26   #8
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Aradan 2,5 yıl geçmiş ama bu ekmeği deneme fırsatı yeni çıktı. Ekşi mayalı yapıyorum Üç tür hamurum da hazır buzdolabında soğuk mayalanıyor. Becerebilirsem fotoğrafları eklerim buraya da..

Bu arada sevgili malina'nın yaratıcılığına da şapka çıkarmak lazım. Üstelik te benim gibi tarifle gram usulü değil, emprovize yapması da cabası.. Ellerinize sağlık sevgili malina

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2017, 11:55   #9
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Hamurlar ekşi maya ile mayalandı, yorgunluktan yapamayınca buzdolabında iki gece oturmak durumunda kaldılar

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2017, 12:01   #10
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Pancarlı hamura çekirdeklerini aletle çıkardığım bütün zeytinleri karıştırıp şekil verdim.

Eklenen Resimler
  
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2017, 12:03   #11
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Beyaz hamuru açıp pancarlı hamuru onunla güzelce sardım.

Eklenen Resimler
  
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2017, 12:08   #12
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sonra da ıspanaklı hamura aynısını yaptım.

Eklenen Resimler
  
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2017, 12:09   #13
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Yayılmaması için kalıba alıp 2 saat mayaladım.

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2017, 12:16   #14
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sonra 220 C önden ısıttığım fırını ekmeği koyar koymaz 200 C düşürdüm. İlk 15 dakika su püskürterek, sonraki 15 dakika kalıbın içinde, son 10 dakikada ise kalıptan çıkarıp fırın taşı üzerinde pişirdim. Fırından çıkarıp 1,5 saat soğuttum.

Ve sürpriz, karpuz düşüp patladı

Fotoğrafını birazdan ekleyeceğim, kesilir hale gelmesini bekliyorum

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2017, 12:21   #15
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
...Ve sürpriz, karpuz düşüp patladı ...
Ama bu olmadı işte! Nasıl yani? Heyecanla aşamaları okurken bu sürpriz... Hiç beğenmedim, hiç.

münevver48 beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2017, 13:57   #16
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
İşte böyle oldu ekmeğimiz..

O yan taraf patlak değil, benim karpuz sürrealist ekolde

Eklenen Resimler
  
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2017, 14:02   #17
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Hamur, benim ekşi mayalı tost ekmeği tarifimin su yerine pancar ve ıspanak suyu kullanarak uygulanması ile yapıldı.

Tamamen doğal ve organik malzemeler kullandım. Mayalanması buzdolabında 2 gün sürdüğünden, tadı iyice oturmuş muhteşem ötesi. Çıtır çıtır bir ekmek oldu.

Görüntüyü düzeltmek için birkaç deneme daha yapmam lazım..

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2017, 14:14   #18
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: mersin
Mesajlar: 54
olsada yesek. ellerinize sağlık

blnturkek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2017, 14:25   #19
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
...O yan taraf patlak değil, benim karpuz sürrealist ekolde
Sürreal iyidir iyi...

Ben de karpuzu cidden düşüp patladı sanıp gerilmiştim ama gayet iyi görünüyor, çekirdekleri için zeytinler biraz büyük gelmiş sadece ama hiç sorun değil.

Ellerine sağlık

münevver48 beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2017, 11:57   #20
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Zeytin değil üzüm kullan demiştim ama yapmamakta direnmişsin

karpuzun kesilmişine benzer çizikler atmak (fikir var ama nasıl olacağını gözümde canlandırmış değilim) gelişigüzel yerden patlamasını önleyecektir.

Ellerine sağlık

Güler, Ozlem A ve A_NOMAD beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2017, 16:18   #21
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Zeytin orantılı olmadı ama tat olarak çok yakıştı çizik atmayı da düşündüm ama o zaman kesin çizikten patlayacaktı, belki hiç patlamaz diye çizmedim şansımı denedim, ama patladı

Siz nasıl patlatmadınız acaba

A_NOMAD beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2017, 11:53   #22
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili Ozlem A, senin bu karpuz ekmek serüvenin de aynen benin meyveli kekim gibi olmuş; bir meyveli kek yapıyorum bütün meyveler kekin dibine çöküyor, ne denediysem olmadı, ama kekin tadı da güzel oluyor hele hele dip kısmı harika. Bütün meyveler orada biriktiği için herkez bana dibini ver diyor.
Eminim ki sen bu işi kolaylıkla başarırsın, yeni denediğinde paylaş bizimle.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024