agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 3 Gönderen hberbul
  • 4 Gönderen sakagun

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-07-2012, 15:20   #1
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Ramazan pidesi

RAMAZAN PİDESİ

Malzemeler:
4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
1 tatlı kaşığı yumşak tereyağ

Üstü ve altı için:
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yumurta sarısı
çörek otu, susam

Hazırlanışı:
1- Ilık suyun içinde mayayı ve şekeri eritin. Tuz ve unu bir kap içinde karıştırın. Ortasını havuz gibi açın su ve maya karışımını ve tereyağını havuzun içine boşaltın. Ve karıştırın. Ele çok yapışmayan ama yumşak bir hamur elde etmelisiniz. Gerekiyorsa un takviyesi yapın. Üstünü kapatın, mayalanması için oda sıcaklığında bekletin. (en az 2 saat) Hamur en az iki katına çıkmalı.

2- Hamuru 2 yemek kaşığı serpilmiş mısır ununda tekrar yoğurun. Sonra hamuru düz bir zeminde merdane yardımıyla açın. Ortalarını inceltin kenarlar daha kalın olsun. Burada dikkat edilmesi gereken konu: eğer benimki gibi kabarmış tombul bir ramazan pidesi istiyorsanız büyükçe bir yuvarlak tepsi kullanabilirsiniz ve ortasınıda çok inceltmessiniz. Ama ince bir ramazan pideniz olsun istiyorsanız yaptığımız hamuru ikiye bölüp iki ayrı tepside pişirebilirsiniz.

3- İçine mısır unu serpin. Açtığınız yuvarlak pideyi tepsiye yerleştirin. Kabarık bıraktığınız yerlere dokunmadan orta kısımda ince bıraktığınız yere keskin bir bıçakla küçük baklava keskileri yapın. Kenarlara yapmayın. Ramazan pidesi şekli verin.
15-20 dakika üstünü nemli bezle örtüp oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.

4- Yumurta sarısını küçük bir kapta çırpın. Fırça yardımıyla pidenin üstüne sürün. En üste çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirin.

5- Fırından çıkan pidenizin altındaki unu bir fırça yardımıyla temizleyin. Fırın telinin üzerine koyun üstüne nemli bir bez örtüp 5 dakika dinlendirin.

Afiyet olsun.

 
hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2012, 19:09   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Teşekkür ederim hberbul, evde saydığınız malzemelerin hepsi var, yarın denerim bakalım nasıl olacak?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2012, 16:21   #3
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Akşama pideler hazır.





Alıntı:
Pide hamuru malzemeleri
  • 1.5 su bardağı süt (ılık olacak)
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un(silme olacak)(1 bardağı kepekli un olabilir)
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
  • Seviyorsanız 1 çay kaşığı mahlep
Üzerine sürmek için:
  • 1 Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Bolca susam ve çörekotu
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun. Hamur kıvamına geldikten sonra 10 dakika daha yoğurmaya devam edin.
Üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 20 dakika daha bekletin.
Hamuru 2 veya 3 eşit parçaya bölün. Her parçayı unlu bir zemine alıp elinizi de unlayarak hamuru önce düzgün bir yuvarlak haline getirin.
Sonra yapabiliyorsanız elinizle çekiştirerek, yapamıyorsanız merdane yardımıyla yuvarlak veya oval pide şeklinde 2cm. kalınlığında açın.
Elinizi ıslatarak önce kenar kısımlara, sonra orta kısma bastırarak küçük kareli veya baklava dilimi gibi şekiller verin. Çok hafif bastırmayın ki, pişerken, şekiller kaybolmasın.
Şekillendirdiğiniz hamuru unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta, su ve yoğurt karışımından sürüp, bolca susam ve çörekotu serpin. 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız pidelerin üzerine su serpiştirip pamuklu bir beze sarın. 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
Tarif burada

Eklenen Resimler
 
limon, selis, hberbul ve 1 kişi beğendi.

Düzenleyen sakagun : 06-08-2012 saat 09:50
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2012, 21:48   #4
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Hberbul kardeşim,bu resimdeki pideleri siz yaptıysanız vallahi ellerinize sağlık.Bu gün Tv de Arda nın mutfağı proğramında da Arda pide yaptı...Sizin resimde ki pidenin yanın da inanın ne lafı olur,herhalde tadı da olmaz..
İştahimi kabarttınız bende en kısa zamanda deneme yapacağım...Paylaşımınız için teşekkür ederim.Saygılarımla

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2012, 09:49   #5
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Tadı da çok güzeldi. Tavsiye ederim.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019