19-10-2012, 15:24 | #31 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
Alıntı:
Tire'de yakınlarım ekşi mayanın bu gibi( pisi pisi gibi) hamur işlerinde kullanılacağını, ekmeğinin iyi olmayacağını söylerlerdi Ama çarşı ekmeklerimiz hep ekşi maya olurdu, demek bu işin bir sırrı var da; ben pek bilemiyorum, ekşimaya ekmeklerim olmuyor, nohut mayası ekmeklerim sadece tam buğday unu kullandığım halde güzel oluyor. Ankara'da dışardan ekmek almıyorum, çünkü Karadeniz erkmeği dışındaki satılan ekmekleri sevmiyorum. Bana ekmek gibi gelmiyorlar. |
|
19-10-2012, 18:20 | #32 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili S.Toprak, gerçekten ekşi mayanın lavaşı, ekmeğinden daha güzel oluyor. Ekmek hamurunu 600-800 gr un ile yapıp, ikiye bölüyorum, daha güzel pişiyor. Bir de pişirme kabında mayalayınca içi çok iyi olmuyor, kızgın kabın içine atınca sonuç daha garanti. Bu nedenle pizza taşı alacağım. Hazır ekmekler konusunda haklısınız, ben de altı senedir dışarıdan ekmek almıyorum, çok yapay ve tadsız geliyor, şimdi ekşi mayalıya alıştık, makine ekmeğini de yiyemez olduk Düzenleyen Kiraz : 19-10-2012 saat 19:41 |
20-10-2012, 11:29 | #33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
Sevgili Kiraz, ekşi mayalı hamura istediğimiz yağdan ekleyip yoğurduktan sonra elimizle masada açıyoruz, hazırladığımız kıymalı içle (kıyma, sogan, domates, biber birazcık z.yağ) kapalı pide yapıp fırında pişirdiğimiz zaman harika oluyor. Oğlum ve arkadaşlarım bayıldılar Fırın taşı aldığınızda ekşi maya ekmeğinizin istediğiniz kıvamda pişerse cok guzel olacaktır Sevgiler, |
06-01-2013, 19:27 | #34 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2013
Şehir: almanya
Mesajlar: 2
|
Sayın Kiraz Lavaşın yapılışı doğru,ama bence pişiriliş şekli yanlış.Ben ceyranlı ocağın üstüne fırın telini koyup pişiriyorum.İnan çok daha güzel pişiyor.Hem çabuk hemde yumuşacık oluyor.Eğer ceyranlı ocak kullan- mıyorsan,büyük bir tavayı tüpün üstüne koy,içinede yuvarlak bir tel koy,öyle pişir bence çok daha memnun kalacaksın. selma |
06-01-2013, 21:45 | #36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 279
|
bizim orda zeytin yağında pişiriyorlar biraz kızarıyor.. peynirle çok güzel gidiyor |
07-01-2013, 20:16 | #37 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2013
Şehir: almanya
Mesajlar: 2
|
Sevgili Kiraz Ben bu eski hamur mayasina yeni basladim.Bir pilastik kaba bir bardak yogurt suyu bir bardak un koydum,cabuk olmasi icinde parmak ucu kadar maya icine attim.Ikinci bir plastik kabada bir avuc nohut isladim ertesi gun bunu brendirdan gecirdim ilik su ve bir bardak un koydum.Bana sanki yogurt suyuyla olan maya daha iyi gibi geldi,denedim güzelde kabariyor.Nohut mayasini daha denemedim.Ama birde nohut mayasi kötü kokuyor.Ben size sormak istiyorum ,en iyi ev mayasi sizce hangisi.Okudugum kadariyla siz daha cok bilgi edinmissiniz. Selma |
08-01-2013, 14:18 | #38 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selma021, benim de çok bilgim yok, sadece denediklerimi paylaşıyorum. Ekşi mayayı sürekli kullanıyorum ama nohut mayasını denemedim (denemeyi istiyorum). Yoğurt suyu, mayalanmanın daha çabuk olmasını sağlıyor ama bu konular için ekşi mayalı ekmek ve nohut ekmeği başlıklarını okumanızı tavsiye ederim. Deneyerek kendi mayanızı seçebilirsiniz. Nohut mayasını, ekşi maya da olarak devam ettirmeyi de deneyebilrisiniz. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|