04-02-2011, 17:22 | #1 |
agaclar.net
|
Ev ekmeği (yaş ya da kuru mayalı)
Bugün ekmek günü sanırım Ben klasik biçimde yaptığım için mayalamaya öğleyin başladım. İkinci ekmek 10 dakikaya pişmiş olur |
04-02-2011, 17:53 | #3 |
agaclar.net
|
Sade ekmek; biri beyaz un, diğerinde çavdar unu da var o kadar |
04-02-2011, 22:31 | #6 |
agaclar.net
|
Forumda normal, "sıradan" ekmek yapma başlığı yok diye burada yazıyorum, sonra taşıyayım Yaş maya kullandım, kuru maya da aynı işi görüyor... Not: sözünü ettiğim konu başlığı ne olsun bilemedim Her türlü ekmek başlığı var, buna ne denir ki? |
04-02-2011, 22:48 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın malina elinize sağlık. Bizim burada ev ekmeği diyorlar. Eskiden kayınvalidem sürekli yapardı. Ve her yaptığı ekmekten, mayalık hamur ayırır, buzdolabında saklar, bir sonraki yaptığı ekmekte o mayayı kullanırdı. Düzenleyen Sevgi Durul : 04-02-2011 saat 22:57 Neden: Ekleme |
04-02-2011, 23:29 | #8 |
agaclar.net
|
|
13-12-2013, 11:55 | #9 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Sütlü ekmek
Tadı ve görüntüsü ufaklıklara çok cazip geldi. Aktif kuru hamur mayası ve su yerine süt kullanarak ve bir de yumurta kırarak yaptım. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|